MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

”Όταν η Τσέλι συνάντησε τη Δήμητρα”: Κινηματογραφικές προβολές στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Μαρία Κομνηνού, η Βάλερι Κοντάκου και η Εύα Στεφανή μας προσκαλούν σε μία ενδιαφέρουσα κινηματογραφική συνάντηση με τίτλο “Όταν η Τσέλι συνάντησε τη Δήμητρα” (When Chelly met Dimitra). Πρόκειται για μία διπλή προβολή, με τη μορφή ειδικής εκδήλωσης, των δύο ντοκιμαντέρ Μέρες και Νύχτες της Δήμητρας Κ. της Εύας Στεφανή και Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης της Βάλερι Κοντάκου, την Τρίτη 19/09 στις 20.00 στο θερινό κινηματογράφο Λαΐς. Παρούσες θα είναι οι δύο δημιουργοί , οι οποίες θα συνομιλήσουν μεταξύ τους και με το κοινό. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
19/9, 20:00
Θερινός κινηματογράφος Λαΐς, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136

“Οιδίπους Τύραννος” του Σοφοκλή στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 25 και 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και στο ρόλο της Ιοκάστης τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Σ’ αυτή την παράσταση, ιδωμένη ως τελετουργικό εξαγνισμού, μια ομάδα με μάσκες γερόντων αποτελεί τον χορό συστρέφεται, θρηνεί και αγωνιά. Μέσα από αυτόν τον χορό αποκαλύπτονται τα τραγικά πρόσωπα Οιδίποδας, Ιοκάστη, Τειρεσίας και Κρέοντας.
19/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Παράσταση “‘Ιων” του Ευρυπίδη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Ο Γιώργος Ροδοσθένους φέρνει την τραγωδία του Ευριπίδη “Ίων” στο σήμερα, έχοντας ως κύριο σκηνοθετικό εργαλείο για αυτή τη διασκευή τη μουσικοποίηση. Χρησιμοποιεί αυτοσχεδιασμό, επινοητικές διαδικασίες και αυτό που ο Roesner ορίζει ως “συντεθειμένο θέατρο”. Κρατήστε την θέση σας εδώ.
19/9, 18:00
Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη

 “Home at last”: Έκθεση της ‘Ελενας Ακύλα στην Γκαλερί “7”

Στην Γκαλερί “7”, εγκαινιάζεται η τρίτη ατομική έκθεση της Ελενας Ακύλα με τίτλο: “Home, at last” σε επιμέλεια Δημήτρη Χαλάτση. Δυστοπικά αστικά τοπία του μέλλοντος. Ο κόσμος μετά, μετά την κατάρρευση του τεχνολογικού πολιτισμού, μετά το τέλος του δυτικού πολιτισμού. Μια μετασυνθήκη. Μια αναπαράσταση ενός “ξεχασμένου” μέλλοντος μέσα από φανταστικές πόλεις, δυσοίωνους τόπους αποκομμένους από τον χώρο και τον χρόνο, υβρίδια ανθρώπων-ζώων. “Μνήμες” από μελλοντικές πόλεις σε ένα νέο παγκόσμιο περιβάλλον. Ωράρια Λειτουργίας: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Τετάρτη/Σάββατο: 12:00 – 16:00.
19/9, 20:00-22:00
Γκαλερί “7”, Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Πολύ κακό για το τίποτα, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ  στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023

Τη θεατρική παράσταση “Πολύ κακό για το τίποτα” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ από τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Αττικής «Το τρίτο κουδούνι» φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης. Το έργο “Πολύ κακό για το τίποτα” είναι γραμμένο το 1598 από το νεαρό τότε Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και εκτυλίσσεται στην αναγεννησιακή Σικελία. Δύο νέες κοπέλες, η μία στον αγώνα για τον εκλεκτό της καρδιάς της, η άλλη δηλωμένη κατά του έγγαμου βίου. Δυο νέοι άνδρες που μόλις επέστρεψαν από τον πόλεμο, ο ένας αναζητώντας τον έρωτα, ο άλλος ορκισμένος εργένης. Ένας χορός με μάσκες και αμέτρητες παρεξηγήσεις, με αποτέλεσμα όλο αυτό να αποδειχθεί ότι δεν ήταν παρά «πολύ κακό για το τίποτα».
19/9, 21:00
Θέατρο Ρεματιάς, Χαλάνδρι

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b