MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

1. Hauser: Ο rock star του τσέλου στο ιστορικό Θέατρο Λυκαβηττού

Το «κακό» παιδί – και ιδρυτικό μέλος – του μουσικού διδύμου των 2Cellos, γνωστός απλά ως Hauser, θα επισκεφθεί την Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο “Rebel with a Cello” για δύο συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, εγκαινιάζοντας την επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου με τον πιο «ανατρεπτικό» μουσικό τρόπο. Κι ενώ ο ανυπότακτος, ρομαντικός μουσικός παρουσιάζει στις συναυλίες του τα δημοφιλή μουσικά του έργα που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν, η περιοδεία του αυτή περιλαμβάνει και μια τρίτη πράξη – ροκ και ρυθμικού ρετρό με σύγχρονα ακούσματα – χορευτικών κομματιών από το σόλο άλμπουμ με τίτλο, The Player.
Τρίτη 19 και Τετάρτη 20/9 στις 21:00
38,50-77€
Θέατρο Λυκαβηττού, Λόφος Λυκαβηττού

2. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει τις «Γυναίκες της Μεσογείου» στο Ηρώδειο

Η πολυβραβευμένη συνθέτις και μουσικός Ευανθία Ρεμπούτσικα μαζί με το μουσικό της σύνολο, υποδέχονται πέντε κορυφαίες φωνές της Μεσογείου και παρουσιάζουν μαζί στο Ηρώδειο ένα εντελώς καινούριο, εντυπωσιακό και πάντα ταξιδιάρικο πρόγραμμα, πάνω σε δικές της μουσικές και τραγούδια. Συγκεκριμένα, η Ευανθία Ρεμπούτσικα στην σκηνή του Ηρωδείου θα μάς παρουσιάσει πέντε εξαίσιες φωνές του κόσμου, όπως η Gülseven Medar στα Τουρκικά, η Ana Alcaide στα Ισπανικά, η Mor Karbasi στα Εβραϊκά, η Mira Wagih στα Αραβικά και η Souad Massi στα Γαλλικά, που είναι και μία από τις πλέον εμβληματικές φωνές της world μουσικής παγκοσμίως. Τα τραγούδια που θα ερμηνευτούν έχουν γραφτεί σε πέντε διαφορετικές γλώσσες από σπουδαίους και καταξιωμένους στιχουργούς.
Τρίτη 19/9 στις 21:00
15-85€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

3. Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Θέατρο Βράχων

Γνωστοί για τις ατμοσφαιρικές, σχεδόν ονειρικές τους παραστάσεις, η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης, παρουσιάζουν σε περιοδεία στην Αττική τη νέα τους παράσταση «Βατράχια» του Αριστοφάνη. Μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας.

Υπόθεση: Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή. Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή. Από τις ρωγμές της ατόφιας κωμικότητας του έργου εκφύονται αδυναμίες ζώντων και τεθνεώτων και ανακινούνται τα δύσοσμα νερά της πραγματικότητας. Με όραμα την μεγάλη ιδέα της σωτηρίας της κόσμου, η κάθοδος του Διονύσου στον Άδη γίνεται ταυτόχρονα κατάβαση στον ίδιο τον μηχανισμό του θεάτρου. Στα ίχνη του Διονύσου, η παράσταση ζητά να φτάσει με τη σειρά της στον πυρήνα της θεατρικής δημιουργίας με οδοδείκτη τον υπέροχο αριστοφανικό εξπρεσιονισμό.
Τρίτη 19/9 στις 21:00
20€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

4. Seven Days in New Crete: Η ατομική έκθεση του Αριστείδη Λάππα στην γκαλερί The Breeder

Δανειζόμενη τον τίτλο της από το ουτοπικό στοχαστικό μυθιστόρημα φαντασίας του ποιητή και κριτικού Robert Graves, η έκθεση “Seven Days in New Crete” του Αριστείδη Λάππα, όπως το βιβλίο, εξερευνά τον τρόπο που μυθολογικά πλάσματα και προσωπικές μυθολογίες συμπλέκονται στην αφήγηση και επεκτείνονται από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον. H έκθεση εμπνέεται από το συγκεκριμένο έργο του Graves αλλά και τα ευρύτερα συγγράμματά του σχετικά με την ελληνική μυθολογία. Στο ισόγειο της γκαλερί παρουσιάζεται μια σειρά από πίνακες μεγάλου μεγέθους στους οποίους ο Λάππας ξανασυναντά μυθολογικές φιγούρες που έχουν εμφανιστεί στο έργο του και στο παρελθόν. H έκθεση συνεχίζεται στον πιο ιδιωτικό χώρο του The Breeder Feeder. Η αφήγηση μετακινείται ανατολικότερα, πιο πίσω στο χρόνο, πιο βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή και στα ερωτήματα του πολιτισμού. Μια σειρά ερωτικών σκηνών περιβάλει τον θεατή, δημιουργώντας μια κυκλική αφήγηση που θυμίζει τον ίδιο τον κύκλο ζωής και θανάτου για τον οποίο μιλά συχνά η επική μυθολογία. Εδώ, ο κύκλος ολοκληρώνεται καθώς ο θεατής οδηγείται ξανά στον Ιερό Κήπο στο ισόγειο. Και ο ίδιος ο Λάππας βρίσκεται σε αυτό το ταξίδι αναζήτησης του εαυτού, την οποία εξωτερικεύει επιστρατεύοντας τη φόρμα, το χρώμα και το φως.
Τρίτη έως Σάββατο, 11:00 – 19:00
Είσοδος ελεύθερη
The Breeder, Ιάσονος 45, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b