MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 6 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Μusic Escapades: Συναυλία των EXPE και ΧΑΡΑ στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ

Η δημοφιλής σειρά μουσικών αποδράσεων Music Escapades του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει και τον Σεπτέμβριο να μας μυεί στον χώρο της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, παρουσιάζοντας πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις, δημιουργούς της νεότερης γενιάς και απροσδόκητες μουσικές συναντήσεις. Το ελληνικό hip hop γίνεται γυναικεία υπόθεση με δύο δυναμικές παρουσίες της εγχώριας σκηνής: την εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη EXPE, η οποία εναλλάσσεται με άνεση μεταξύ τραγουδιού και rapping και τη ΧΑΡΑ, που από την ποίηση μεταπηδάει στο κουπλέ-ρεφρέν. Η νέα γενιά εκφράζει με ρίμες τα όνειρα και τις αγωνίες της σε ένα ξεχωριστό live στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ. Τη συναυλία, που είναι και η τελευταία της σειράς για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, θα ανοίξει η ανερχόμενη DJ Alexandra Pitsouni, εκπρόσωπος του νέου ρεύματος στη rap μουσική.
15/9, 21:00
Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ

Ατομική έκθεση “Seven Days in New Crete” στην γκαλερί The Breeder

Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση του Αριστείδη Λάππα με τίτλο Seven Days in New Crete. Δανειζόμενη τον τίτλο της από το ουτοπικό στοχαστικό μυθιστόρημα φαντασίας του ποιητή και κριτικού Robert Graves, η έκθεση, όπως το βιβλίο, εξερευνά τον τρόπο που μυθολογικά πλάσματα και προσωπικές μυθολογίες συμπλέκονται στην αφήγηση και επεκτείνονται από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον. H έκθεση εμπνέεται από το συγκεκριμένο έργο του Graves αλλά και τα ευρύτερα συγγράμματά του σχετικά με την ελληνική μυθολογία. Στο ισόγειο της γκαλερί παρουσιάζεται μια σειρά από πίνακες μεγάλου μεγέθους στους οποίους ο Λάππας ξανασυναντά μυθολογικές φιγούρες που έχουν εμφανιστεί στο έργο του και στο παρελθόν. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη έως και τις 14 Οκτωβρίου 2023. Ωράρια Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 11:00 – 19:00, Σάββατο: 11:00 – 17:00.
15/9, 17:00 – 22:00
γκαλερί The Breeder, Ιάσονος 45, Πλ. Ομονοίας – Μεταξουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου12.09.2018

”Ο Ταρτούφος” του Μολιέρου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας

Ο Γιάννης Νταλιάνης, ο οποίος στο παρελθόν έχει δουλέψει ιδιαιτέρως πάνω στο έργο του Μολιέρου, ενώ πρόσφατα μας έδωσε μια έξοχη εκδοχή της Κληρονομιάς του Μαριβώ, σκηνοθετεί με την αρωγή σημαντικών καλλιτεχνικών συντελεστών έναν δυνατό θίασο 9 ηθοποιών στην έγκυρη μετάφραση του Ανδρέα Στάικου. Το τελικό κείμενο της παράστασης διαμόρφωσε ο Γιάννης Νταλιάνης μένοντας πιστός στο πνεύμα του έργου και της μετάφρασης. Η απόδοσή του εμπνέεται από την εξωφρενική σύγχρονη πραγματικότητα, εμπλουτισμένη με τραγούδια του Έλβις Πρίσλεϊ, που χρησιμοποιούνται ως μέσο αποπλάνησης. Όλα αυτά μαζί μας προδιαθέτουν για έναν απολαυστικό Ταρτούφο. Με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατο του, η παράσταση αφιερώνεται από τον Γιάννη Νταλιάνη και την ομάδα του στη μνήμη του Λευτέρη Βογιατζή, ο οποίος εντρύφησε στη δραματουργία του Μολιέρου κι έπαιξε τον ομώνυμο ρόλο. Κράτηση δελτίου εδώ.
15/9, 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

”Βότκα Μολότοφ” του Νηλ Σάιμον στα “Μενάνδρεια”

Η ξεκαρδιστική διασκευή της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη θα φιλοξενηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μενάνδρεια. Ο Άντον Τσέχωφ σκιαγραφεί χαρακτήρες τόσο από τα αστικά κέντρα, όσο και από την επαρχία της προεπαναστατικής Ρωσίας, μεγεθύνοντας με γλαφυρό τρόπο, αλλά πάντα με συμπάθεια, τις συνήθειες, τις εμμονές τους, τους φόβους τους, την προσήλωσή τους στα μικροσυμφέροντά τους, την αφέλειά τους, αλλά και την πονηριά τους. Επί σκηνής, παρελαύνουν χαρακτηριστικοί τύποι της εποχής και της κοινωνίας του: από δασκάλες και νταντάδες, μέχρι παπάδες και οδοντίατροι. Όλοι οι ήρωες παραδίδονται, πανανθρώπινοι και παντοτινοί, στην κρίση όλων μας για το “χθες”, το “σήμερα” και το “αύριο”.
15/9, 20:30
Θέατρο στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου12.09.2018

“Μαλαματένια λόγια στο μαντήλι”: Συναυλία-αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο

Στα πλαίσια των φθινοπωρινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κολωνού πραγματοποιείται μια συναυλία-αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο από τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων με τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη. Τραγουδούν: Γιάννης Χριστόπουλος, τενόρος και Τάσος Αποστόλου, βαθύφωνος. Πιάνο: Δημήτρης Βεζύρογλου. Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής. Η πρόσβαση στην συναυλία απαιτεί δελτίο εισόδου.
15/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Συναυλία «Την είδα απόψε λαϊκά» στο Θέατρο Γκράβας

Οι εκδηλώσεις στο Θέατρο Γκράβας συνεχίζονται σε φθινοπωρινή διάθεση. Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Στάθη Παπαγεωργίου. Ένα σύγχρονο αφιέρωμα στο γνήσιο λαϊκό τραγούδι με σκοπό την ανάδειξη του μουσικού λαϊκού μας πολιτισμού και τηνπροβολή του μπουζουκιού. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Τάσος Δερέσκος και Γιώργος Σκαρπέλος (μπουζούκι),
Αλέξανδρος Μαούτσος (κιθάρα), Βασίλης Γκορίτσας (πιάνο), Βαγγέλης Ξυθάλης (τύμπανα) και Γιάννης Γρυπαίος (μπάσο).
15/9, 20:00
Θέατρο Γκράβας

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b