MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη στο Θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου

Credits: Ελίνα Γιουνανλή

Στις 17 Οκτωβρίου 1963, οι Beatles ηχογραφούσαν για πρώτη φορά σε FourTrack το τραγούδι τους I Want to Hold Your Hand (Θέλω να σου κρατάω το χέρι). Το νούμερο ένα χιτ του 1964 στη Βρετανία έδωσε το 2021 την έμπνευση στον Τάσο Ιορδανίδη για τη συγγραφή ενός σύγχρονου θεατρικού έργου που αγαπήθηκε πολύ από το Αθηναϊκό κοινό. Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα επιστρέφουν για 3η χρονιά στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα-Ληναίος-Φωτίου ως «παράνομοι» εραστές που αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους. To σκηνικό ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Και οι δυο τους. Απέναντι αλλά και δίπλα. Μαζί αλλά και χωριστά. Μία γυναίκα και ένας άντρας ή-αν προτιμάτε-ένας άντρας και μια γυναίκα, σ´ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό bras de fer. *Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα.
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00

Εισιτήρια: 16 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό, εκπαιδευτικών, άνω των 65), 8 ευρώ (ανέργων). Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0520 1828.

Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, έρχεται από τη θεατρική ομάδα Mariposa για 5η χρονιά, κάθε Παρασκευή από 15/9 στις 21:15 στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον. Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους και την επιρροή των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της Μπερνάρντα απέναντι στις κόρες της προμηνύει τη φύση του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, λίγο αφού τελειώσει το έργο του ο Λόρκα. *Σκηνοθεσία: Έφη Μεράβογλου. Παίζουν: Μυγδαλιά Ανδρέου, Κωνσταντίνα Βάρδα, Χριστίνα Μούζη, Σωτηρία Χρυσικοπούλου, Έφη Μεράβογλου, Ανδριάνα Σταυριδοπούλου κ.α.
Κάθε Παρασκευή, στις 21:15
Εισιτήρια: 13 ευρώ (κανονικό), 9 ευρώ (μειωμένο & ομαδικό για γκρουπ άνω των 8 ατόμων). Προπώληση: viva.gr.
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον, Διογένους 1, Αγ. Δημήτριος Αττικής 173 43, τηλέφωνο: 6983930220.

Η εκδίκηση της Μελιτώς του Χριστόφορου Χριστοφή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο λογοτέχνης και σκηνοθέτης Χριστόφορος Χριστοφής επανέρχεται και παρουσιάζει για το καλοκαίρι του 2023 μια σύγχρονη τραγωδία με τίτλο «Η εκδίκηση της Μελιτώς», σε κείμενα και σκηνοθεσία του ιδίου. Η Μελιτώ , δεύτερη σύζυγος του Ευριπίδη, είχε την φήμη πως τον εγκατέλειψε και μάλιστα αφού τον απατούσε, πολύ πιθανόν με δούλο, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι …εξαφανίζεται . Ο Ευριπίδης, στα πενήντα του, έβρισκε, καταφύγιο, στο κτήμα του, στην Σαλαμίνα, όπου στην κορφή ενός λόφου, μια σπηλιά, του προσέφερε καταφύγιο δροσιάς και απομόνωσης το καλοκαίρι, τα χρόνια του Πελοποννησιακού πολέμου. Εκεί έγραψε τα σπουδαιότερα έργα του, πριν αποφασίσει να εξοριστεί στην Μακεδονία. Ο συγγραφέας του έργου, έχει γράψει μια τριλογία με τίτλο : Ευριπίδης Μαινόμενος, βασισμένη στην απόκρυφη , δύσκολη προσωπική ζωή του Ευριπίδη. Η Μελιτώ είναι το τρίτο μέρος, όπου περιγράφονται με χιούμορ, ειρωνεία και ποίηση, τα συμβάντα στον οίκο του μεγάλου δραματουργού. *Παίζουν: Κωνσταντίνα Τάκαλου, Γιώργος Χρανιώτης, Μαρία Παπαφωτίου, Δημήτρης Σαμόλης, Δημήτρης Μαύρος.
Παρασκευή 15/9, 21:00
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, ο «Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού», η sold out παράσταση του Γιάννη Κακλέα, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος μας μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο. Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλίας σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς.
Παρασκευή 15/9, 21:00
Γενική είσοδος: 20€. Προπώληση: viva.gr.
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

Εκάβη, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Μετά την Επίδαυρο το εμβληματικό έργο του Ευριπίδη, «Εκάβη», σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική και την Εύβοια. Επόμενος σταθμός, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Στην πρώτη – και ιδιαίτερα σκληρή για τους Αθηναίους – περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου (431- 420 π. Χ.) ο Ευριπίδης επιχειρεί να καταγράψει και να δείξει στους συμπολίτες του – και σε όλους τους Έλληνες – την αποκτήνωση του ανθρώπου που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος. *Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης.
Παρασκευή 15/9, 21:00 | Πρόγραμμα περιοδείας 
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Κατράκειο Θέατρο, Μάνου Κατράκη, και Κυρά Της Ρώ, Νίκαια. Τηλ: 21 3207 5289.

Οιδίπους Τύραννος, σε Σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» (Κορυδαλλός)

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή  συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος (Κορυδαλλός), σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο. Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του. *Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Πανάγος Ιωακείμ.
Παρασκευή 15/9, 21:00

Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: viva.gr
Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός. Τηλ: 21 0497 0475.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEditor’s choice: Οι θεατρικές επαναλήψεις που αξίζει να δείτε12.09.2018

Με μία μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου εγκαινιάζεται το νέο Θέατρο Λυκαβηττού

photo: Vagginet Evaggelia Thomakou

Η επαναλειτουργία του εμβληματικού θεάτρου του Λυκαβηττού μετά από 15 χρόνια γιορτάζεται με μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο συνθετικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου. Μία λαμπρή μουσική γιορτή θα στηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου. Στην επιστροφή του στον αττικό λόφο, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Γιορτή στον Λυκαβηττό» συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας,η οποία θα αποδώσει κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε νέες ενορχηστρώσεις. Μαζί τους θα βρίσκονται και τέσσερεις σπουδαίες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου: η Ελευθερία Αρβανιτάκη,ο Μανώλης Μητσιάς, η Ηρώ Σαϊα, και ο Ζαχαρίας Καρούνης θα ερμηνεύσουν τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, προσθέτοντας τη δικιά τους νότα σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά.
Παρασκευή 15/9, 21:00
Εισιτήρια: Κανονικό-Κάτω διάζωμα 25€, Κανονικό-Άνω διάζωμα 20€, Κανονικό-Άνω διάζωμα 8€ – 15€, Α.Μ.Ε.Α 8€. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός

Γιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης στο Θέατρο Βράχων

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής και μάς υπόσχονται μια απολαυστική μουσική βραδιά στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα. Δημιουργικές διασκευές, καινούρια και παλιά τους τραγούδια, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσετε.
Πέμπτη 14/9 και Παρασκευή 15/9, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 16€, φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ: 14€, την ημέρα της συναυλίας: 18€. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας, τηλέφωνο: 21 0760 9350.

Μωρά στη Φωτιά και Panx Romana στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Δύο από τα πιο σημαντικά, ιστορικά και διαχρονικά συγκροτήματα της ελληνόφωνης ανεξάρτητης rock μουσικής σκηνής, τα Μωρά Στη Φωτιά και οι Panx Romana, σημαίνουν συναγερμό και πλημμυρίζουν με αδρεναλίνη το κέντρο της Αθήνας, προσκαλώντας όλα τα αδέλφια στην Κόλαση να κάνουν ‘‘Βουτιά στην Ιστορία’’, με μουσικές ελευθερίας, πάθους και έμπνευσης, τραγουδώντας για το αληθινό, Μανιφέστο… ‘’Το Μανιφέστο της καρδιάς μας’’. Στις 15 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με special guest το συγκρότημα Τσιμέντο.
Παρασκευή 15/9, 20:15
Εισιτήρια: προπώληση 12€ – Ταμείο 15€. Προπώληση: viva.gr
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων,Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα, Τηλέφωνο: 213-0109300

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο του Νέου Κόσμου: Οι παραστάσεις που θα δούμε την νέα σεζόν – Έναρξη προπώλησης με προσφορά12.09.2018

Foodprint: Φθινόπωρο στο ΕΜΣΤ με έκθεση φωτογραφίας – αφιέρωμα στη μεσογειακή διατροφή

Κρήτη, Ⓒ Εlena Heatherick / Anemon Productions

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2023 εγκαινιάζει η νέα έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο “Foodprint” στο ΕΜΣΤ – Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή και τη σημασία της για τη ζωή μας σήμερα, η έκθεση συνδέει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία, μέσα από τις φωτογραφίες πέντε ευρωπαίων φωτογράφων που ζωντανεύουν έναν πανάρχαιο τρόπο ζωής και διατροφής. Οι φωτογραφίες των Johann Clausen, Elena Heatherwick, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Chris de Bode και Maria Contreras Coll αποτυπώνουν διαφορετικές πτυχές της Μεσογειακής Διατροφής σήμερα, ενώ παράλληλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν εργαστήρια φωτογραφίας, προβολές ντοκιμαντέρ και εκδηλώσεις μαγειρικής.
Διάρκεια Έκθεσης: 14 Σεπτεμβρίου – 29 Οκτωβρίου
Είσοδος: 8 €, μειωμένο 4 €
Πληροφορίες Χώρου: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ), Αθήνα, τηλέφωνο: 2111019000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών: Η παράσταση του Simon McBurney και της ομάδας Complicité έρχεται στη Στέγη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b