MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

5 διευθύνσεις για τα πιο νόστιμα bao buns της πόλης

Πάμε να ανακαλύψουμε μαζί 5 “must visit” μαγαζιά για τα καλύτερα bao buns στην Αθήνα.

Μαριαλενα Μάλλιου | 09.09.2023

Το φθινόπωρο -θέλοντας και μη- κατέφθασε με γοργούς ρυθμούς, φέρνοντας μαζί του, δροσιά, μπόλικη βροχή κι ένα Burger Fest, το οποίο μάς περιμένει να το “εξερευνήσουμε” σε δύο ξεχωριστά τετραήμερα μέσα στο φθινόπωρο. Εμπνεόμενη, λοιπόν, από αυτή τη μεγάλη γιορτή του street food, που ακούει στο όνομα Burger Fest, αποφάσισα πως έφτασε η ώρα να μιλήσουμε για ένα άλλο αγαπημένο “σάντουιτς” της street food κουλτούρας. Ο λόγος για τα bao buns, το αγαπημένα ασιατικής προέλευσης σάντουιτς με ψωμάκι ατμού, που, από όταν το γνωρίσαμε, κέρδισε απευθείαν την καρδιά μας (αλλά και μία θέση στο τραπέζι μας).

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί 5 “must visit” spots για κάποια από τα πιο νόστιμα bao buns στην πόλη!

Funky Panda
Funky Panda, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Funky Panda, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ξέρετε ποιο είναι το μόνο πράγμα που δεν μάς αρέσει στα bao buns; Το μέγεθός τους, και αυτό γιατί κατά κύριο λόγο είναι αρκετά μικρά σε σχέση με τα υπόλοιπα street food σάντουιτς (burger, hot dog κλπ.). Ε, λοιπόν, αυτό το “μειονέκτημά” τους εξαφανίζεται όταν μιλάμε για τα bao buns του Funky Panda! Μεγαλύτερα από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως “bao buns” και με διάφορες ευφάνταστες γεμίσεις, το Funky Panda έχει μία μεγάλη ποικιλία από bao, για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Με κοτόπουλο πανέ ή σε γλυκόξινη σάλτσα, με γαρίδες tempura, με χοιρινή πανσέτα, αλλά και με λουκάνικο Φρανκφούρτης -για όσους θέλουν να “παντρέψουν” bao buns και hot dog- οι γεμίσεις των bao θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς! Και, για όσους αναρωτιέστε, υπάρχει και γλυκιά επιλογή με σοκολάτα, μπισκότο και φράουλα ή μπανάνα.
Διεύθυνση: Μιαούλη 15Α, Αθήνα 10554
Τηλέφωνο: 2105122700

PO’BOYS BBQ
PO'BOYS BBQ, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

PO’BOYS BBQ, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και πάμε σε ένα μαγαζί που αγαπάμε έτσι κι αλλιώς, για όλες τις προτάσεις του, και μεταξύ αυτών, φυσικά, και για τα bao buns του. Το PO’BOYS BBQ, ένα μαγαζί-ωδή στο amrican-style φαγητό και στο καλό street food, δεν θα μπορούσε να μην έχει, φυσικά, να μας προτείνει και τα δικά του bao buns. Με γεμίσεις όπως τηγανητό κοτόπουλο, pulled pork, χοιρινή κοιλιά, μοσχαρίσιο στήθος, αλλά και γαρίδες panko, το PO’BOYS δίνει τη δική του πινελιά στην κουλτούρα των bao buns, μετατρέποντάς τα σε ολόκληρο meal, με 2 buns στη μερίδα του και συνοδευτικές πατάτες ή σαλάτα.
Διεύθυνση: Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Αθήνα 10554
Τηλέφωνο: 2103234672

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSando: Η street food τάση που έχουμε αγαπήσει μέσα από 4 διευθύνσεις12.09.2018

TEN Modern Asian
Ten Modern Asian, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Ten Modern Asian, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Από τη λίστα μας δεν θα γινόταν να λείπει και ένα ασιατικό εστιατόριο, που να γνωρίζει την “κουλτούρα” των bao buns, αλλά και την κουζίνα από την οποία προέρχονται και να τα προσεγγίζει με έναν πιο “παραδοσιακό” τρόπο. Το TEN Modern Asian στον Πειραιά έρχεται για να μας συστήσει τα bao buns πέρα από το “δυτικοποιημένο” street food που έχουμε στο μυαλό μας. Οι επιλογές είναι 3 και κυμαίνονται σε παραδοσιακές γεύσεις της κινέζικης κουζίνας: κοτόπουλο, πάπια και -για να μην ξεχνιόμαστε- γαρίδα tempura. Ό,τι και να επιλέξετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας αρέσει πολύ!
Διεύθυνση: Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς 18536
Τηλέφωνο: 2104520524 

Nakama
Nakama, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Nakama, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και μιας και μιλάμε για ασιατικά εστιατόρια με πεντανόστιμα bao buns, δεν θα γινόταν να μην μιλήσουμε και για το Nakama. Αγαπημένο σούσι restaurant, με μία μεγάλη ποικιλία σε rolls, αλλά και πιάτα της ασιατικής κουζίνας, το Nakama μας προτείνει τα δικά του bao buns σε δύο διαφορετικές γεύσεις: με καπνιστό σολομό και με -μαντέψτε- γαρίδα tempura, που, όπως έχουμε ήδη συνειδητοποιήσει ως τώρα, είναι must στις γεμίσεις των bao buns. Το highlight στα bao buns του Nakama είναι η ιδιαίτερα αφράτη και μαλακή υφή των bun, που μας κάνει να τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Διεύθυνση: Μασσαλίας 5, Αθήνα 10680 & Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 44, Νέα Σμύρνη 17122
Τηλέφωνο: 2103616053 & 2109373243

Etouto Ath1
Etouto Ath1, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Etouto Ath1, @aboutfood.gr, © Άννα Μαρία Μπαρκονίκου

Κλείνουμε τη λίστα των προτάσεών μας με έναν “ανορθόδοξο” τρόπο και ένα μαγαζί που δεν είναι ούτε ασιατικό, ούτε έχει πολλές προτάσεις bao buns. Το Etouto Ath1, μπορεί να μην είναι το κλασσικό μαγαζί ασιατικής ή fusion κουζίνας, το οποίο θα περιμένατε να βλέπατε στη λίστα μας, έχει, όμως στα ορεκτικά του ένα bao buns πιάτο, το οποίο ξεχωρίσαμε, μας άρεσε πάρα πολύ και το προτείνουμε σε όλους τους λάτρεις των bao buns εκεί έξω. Οι γαρίδες πρωταγωνιστούν και αυτή τη φορά στη γέμιση των bao buns και μαζί με διάφορα λαχανικά και spicy mayo συνθέτουν ένα πιάτο που σίγουρα θέλετε να δοκιμάσετε.
Διεύθυνση: Γεωργούλια Αγησιλάου 14, Αθήνα 11142
Τηλέφωνο: 6936315481

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b