MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Μουσικό Καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ: Συναυλία των Μουσικών Σχολείων Αττικής στην Αγορά

Η Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα υποδέχεται τους μαθητές και τις μαθήτριες των πέντε Μουσικών Σχολείων Αττικής, που θα παρουσιάσουν, σε μία μεγάλη καταληκτική συναυλία, το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας «1η Συνάντηση Μουσικών Σχολείων». Η εν λόγω πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων Αθήνας, Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης και Πειραιά θα παρακολουθήσουν μία σειρά μαθημάτων, στην παραδοσιακή και τη συμφωνική μουσική, από επαγγελματίες καταξιωμένους μουσικούς. Την τελευταία μέρα, τα παιδιά, μαζί με τους δασκάλους τους, θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν σε μια εκδήλωση με έμπνευση και δημιουργικότητα που στόχο έχει να γίνει ετήσιος θεσμός. Οι μαθητές/ήτριες που θα συμμετάσχουν στα μαθήματα παραδοσιακής μουσικής θα δημιουργήσουν τρεις ομάδες οι οποίες θα ασχοληθούν: η πρώτη ομάδα με την παράδοση των νησιών του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας, η δεύτερη, με την παράδοση της Μακεδονίας και της Θράκης και η τρίτη, με την παράδοση της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Κύριο άξονα του σεμιναρίου και της καταληκτικής συναυλίας θα αποτελέσει η σύνδεση μουσικής, τραγουδιού και χορού. Οι μαθητές/ήτριες θα παρακολουθήσουν μαθήματα και θα συμπράξουν στην καταληκτική συναυλία με τους: Αυγερινή Γάτση, Κυριάκο Γκουβέντα, Κατερίνα Δούκα, Γιώργο Κοντογιάννη, Μάρθα Μαυροειδή, Δημήτρη Μπρέντα.
7/9, 19.00
Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Συναυλία της Μιρέλας Πάχου στο Φεστιβάλ Μενάνδρεια 2023

Με το κατακόκκινο ακορντεόν της, η Μιρέλα Πάχου σχεδιάζει την πιο όμορφη καλοκαιρινή συναυλία, γεμάτη χορευτικά, swing και latin τραγούδια, νησιώτικα και λαϊκά, κέφι, χρώμα και φαντασία. Θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε μαζί της το ομώνυμο τραγούδι “Μιρέλα”, καθώς και άλλα τραγούδια της όπως το “Λίγο χρώμα”, “Έρωτας παρωδία”, “Ριπλέι” και “Στη δική μου γειτονιά”. Θα ακούσουμε επίσης, επιλεγμένες διασκευές από την ελληνική και διεθνή δισκογραφία αλλά και ιστορίες, που θα μοιραστεί από τις συνεργασίες της με τους σπουδαιότερους Έλληνες καλλιτέχνες: Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Σαββόπουλο, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιάννη Κότσιρα, Νίκο Πορτοκάλογλου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Νταλάρα, Βασίλη Καζούλη κ.ά.
7/9, 20:30
Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Έκθεση του εικαστικού Yam Salem “Life Lately (Painter’s Life)” στην γκαλερί Allouche Benias

H ατομική έκθεση του εικαστικού Yam Salem με τίτλο “Life Lately (Painter’s Life)” παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην γκαλερί Allouche Benias. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δηλώνει: “Οι πίνακές μου προκύπτουν από την παρατηρητική μου προσωπικότητα: θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο παρατηρητή παρά συμμετέχοντα στις καταστάσεις στις οποίες βρίσκομαι. Τα έργα μου λειτουργούν ως φακός για την ανάλυση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και των ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων, ανακαλύπτοντας έτσι νέες πτυχές του εαυτού μου και εμβαθύνοντας στις σχέσεις μου. Μέσα από το έργο μου ρίχνω μια εσωστρεφή ματιά στις εορταστικές, οικείες, ρομαντικές και ευάλωτες στιγμές μας και μοιράζομαι αυτές τις προσωπικές εμπειρίες με οπτικό τρόπο. Εντοπίζοντας επαναλαμβανόμενα αντικείμενα και τοποθεσίες σε αυτές τις συνθέσεις, ο θεατής αρχίζει να ερμηνεύει μια εμπειρία, μια κουλτούρα και μια ομάδα ανθρώπων χωρίς να περιλαμβάνονται οι συμμετέχοντες.” Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου. Ωράρια λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 11:00 – 19:00, Σάββατο: 11:00 – 17:00.
7/9, 18:00-21:00
Γκαλερί Allouche Benias, Κανάρη 1, Αθήνα

Ομαδική έκθεση “Family Stories” στο Art Project Space

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος εγκαινιάζει στο Art Project Space την έκθεση με τίτλο “Family Stories”. Παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών οι οποίοι είναι όλοι μέλη-πρόγονοι του Πέτρου και της Ηλέκτρας Δουμά – Χαλκούση, που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα. Ο Πέτρος Δουμάς – Χαλκούσης εμπνευστής της έκθεσης, έχοντας κληρονομήσει τα “καλλιτεχνικά” γονίδια και επηρεασμένος από το καλλιτεχνικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, αγάπησε την τέχνη από πολύ μικρός με αποτέλεσμα να δημιουργήσει το 2010 την αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος μαζί με την κόρη του Ηλέκτρα. Η προετοιμασία της έκθεσης “Family Stories” ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν και γίνεται πραγματικότητα στον χώρο του Art Project Space. Έχουν συγκεντρωθεί και εκτίθενται περίπου 100 έργα των καλλιτεχνών της οικογένειας. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Ωράρια λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 18:00 – 21:00, Τετάρτη, Σάββατο: 12:00 – 16:00.
7/9, 19:00
Art Project Space, Φαλήρου 66, Κουκάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Μουσική εκδήλωση “Παράδοσης Αντάμωμα” στον Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

Μια βραδιά αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά που αναδύεται μέσα από τα βήματα των χορευτών και έχει θέμα “Παράδοσης Αντάμωμα”. Θα παρουσιαστούν τραγούδια και χοροί από περιοχές της Ελλάδας με πλούσια ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση, καθώς και ρεπερτόριο του Ελληνισμού του Πόντου. Τις χορευτικές ομάδες θα συνοδεύσει μουσικά η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής “Επτάσημο”, η οποία αποτελείται από δεξιοτέχνες – καταξιωμένους σολίστες παραδοσιακών οργάνων που θα παίξουν κλαρίνο, βιολί, λαούτο, κρουστά και τσαμπούνα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Διονύσου – Διονύσια.
7/9, 21:00
Παλαιό Σταθμό Τρένου Διονύσου

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b