MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου.

Μαρία Φαραντούρη και Zulfu Livaneli στο Ηρώδειο
Monopoli Team

Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Θέατρο Πέτρας

Η παράσταση της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη, «Βατράχια»παρουσιάζεται, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Πρόκειται για μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας. Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή.
Πέμπτη 7/9, 21:00
Εισιτήρια: 10€-60€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη. Τηλ: 21 0501 2402

Ο Γυάλινος Κόσμος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

«O Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. *Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ρένος Ρώτας.
Πέμπτη 7/9, 21:00 | Σταθμοί της περιοδείας
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

Σφήκες, σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά

Από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου οι «Σφήκες» της Λένας Κιτσοπούλου παρουσιάζονται στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά. Με καυστικό χιούμορ και σκωπτική διάθεση  η παράσταση φωτίζει τη συστημική σαπίλα, τις κοιμισμένες άμυνες, τον ρατσισμό, τον φανατισμό, την άκαμπτη πολιτική ορθότητα της εποχής μας. «…σε καταδικάζω στην εκπομπή μου, στο κινητό μου, δημόσια, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, και προσέξτε καλά: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι φασίστας, είναι συνένοχος με τον ένοχο. Κατηγορώ, άρα είμαι κάτι. Κατηγορώ άρα υπάρχω…» σημειώνει η σκηνοθέτρια που επιχειρεί να ζωντανέψει μπροστά μας πότε τον βούρκο που μας απειλεί και πότε εκείνο το άλλο, το ιδεώδες, που μας εξυψώνει.
*Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος 14€ άνω των 65 ετών 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι*. Προπώληση: ticketservices.gr 
«Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά», Λεωφ. Αθηνών-Πειραιώς 52, Πειραιάς. Τηλ: 21 0528 8170.

Εκάβη, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Μετά την Επίδαυρο το εμβληματικό έργο του Ευριπίδη, «Εκάβη», σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική και την Εύβοια. Επόμενος σταθμός, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, το Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Στην πρώτη – και ιδιαίτερα σκληρή για τους Αθηναίους – περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου (431- 420 π. Χ.) ο Ευριπίδης επιχειρεί να καταγράψει και να δείξει στους συμπολίτες του – και σε όλους τους Έλληνες – την αποκτήνωση του ανθρώπου που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος. *Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης.
Πέμπτη 7/9, 21:00 | Πρόγραμμα περιοδείας 
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Μάνου Κατράκη και Κυρά Της Ρώ, Νίκαια Άγιος. Τηλέφωνο: 21 3207 5289.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αισχύλεια: Αναβάλλονται οι συναυλίες των Σταύρου Ξαρχάκου και Μιχάλη Μυτακίδη – Νέες ημερομηνίες12.09.2018

Μαρία Φαραντούρη και Zulfu Livaneli στο Ηρώδειο

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και ο Τούρκος συνθέτης Ζυλφύ Λιβανελί δίνουν μία και μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, με τραγούδια από το κοινό τους ρεπερτόριο, καθώς και από έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Δύο μεγάλοι και αναγνωρισμένοι διεθνώς καλλιτέχνες, δυο εμβληματικές προσωπικότητες, ενώνουν τις φωνές τους στους πρόποδες της Ακρόπολης και τραγουδούν για την αλληλεγγύη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.
Πέμπτη 7/9, 21:00
Εισιτήρια: Διακεκριμένη Ζώνη 80€ | Ζώνη Α 70€ | Ζώνη Β 60€ | Ζώνη Γ 50€ | Ζώνη Δ 30€ | Ζώνη Ε 25€ | Ζώνη ΣΤ 20€ | Ζώνη Ζ (περιορισμένη ορατότητα) 12€ | Ζώνη ΑΜΕΑ 5€. Προπώληση: viva.gr
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0324 1807

Η Ιουλία Καραπατάκη στην Τεχνόπολη

Η χαμογελαστή και γεμάτη θετική ενέργεια Ιουλία Καραπατάκη, μετά τις sold out εμφανίσεις στην Αθήνα αλλά και την επαρχία έρχεται μαζί με τη μπάντα της για μια μεγάλη συναυλία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου. Θα ακούσουμε διασκευές, παραδοσιακά, έντεχνα και παλιά λαϊκά τραγούδια αλλά και νέα που θα κυκλοφορήσουν σύντομα.
Πέμπτη 7/9, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση:13€, Ταμείο: 15€. Προπώληση: viva.gr
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 Αθήνα Αττική Ελλάδα, Τηλέφωνο: 2130109300

Ο Theodore για δύο βραδιές στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο Theodore υποδέχεται για άλλη μια χρονιά τη φθινοπωρινή σεζόν στον ιστορικό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο. Έπειτα από τις μοναδικές βραδιές του περσινού Οκτωβρίου, με τρία συνεχόμενα sold out, την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στον ιδιαίτερο χώρο του Λόφου των Nυμφών για να μάς χαρίσει μια ξεχωριστή συναυλιακή εμπειρία. Ο μαγευτικός Λόφος των Νυμφών, που προσέλκυσε το κοινό πέρυσι, αποτελεί πλέον αναμφίβολα τον καταλληλότερο χώρο για να φιλοξενήσει το προσωπικό ecstatic performance του Theodore, με επιρροές από τη sci-fi κουλτούρα, όπως αυτές αποτυπώνονται στο 4ο album του «The Voyage».
Πέμπτη 7/9 και Παρασκευή 8/9, στις 21:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 16€, ταμείο: 20€. Προπώληση: viva.gr
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Αθήνα, τηλέφωνο: 21 0349 0000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην Αθήνα: Όλες οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Family Stories: Ομαδική έκθεση στο Art Project Space

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει στο Art Project Space μια ξεχωριστή έκθεση με τίτλο Family Stories. Η έκθεση που έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 19:00, ενώ η διάρκεια της θα είναι έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2023. Όπως διαφαίνεται από τον τίτλο της έκθεσης, παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών οι οποίοι είναι όλοι μέλη-πρόγονοι του Πέτρου και της Ηλέκτρας Δουμά – Χαλκούση, που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των: Ευτυχία Γκίνη (σύζυγος Νικολάου Δασκαλάκη), Ηλέκτρα Χαλκούση (το γένος Γεωργίου Γκίνη), Μικές Χαλκούσης (σύζυγος Ηλέκτρας) , Κώστας Γκίνης (του Γεωργίου), Λούλα Δασκαλάκη (της Ευτυχίας Γκίνη), Nick Dryden (της Λούλας Δασκαλάκη), Loretta Dryden (της Λούλας Δασκαλάκη).
Εγκαίνια: Πέμπτη 7/9, 19:00
Διάρκεια έκθεσης: Έως 23 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00-21:00 | Τετάρτη, Σάββατο 12:00-16:00.
Πολυχώρος Art Project Space, Φαλήρου 66, Κουκάκι. Τηλ: 2117504180

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b