MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ολλανδία: 5 πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε, πέρα από το Άμστερνταμ

Αν έχετε την Ολλανδία στη λίστα των προορισμών που θέλετε να επισκεφθείτε φέτος, αυτές οι πέντε πόλεις αξίζουν την προσοχή σας.

Photo by Angelo Casto on Unsplash
Photo by Angelo Casto on Unsplash
Monopoli Team

Με ξεχωριστή αρχιτεκτονική, σπουδαία μουσεία, θαυμάσια πάρκα, πλούσιες αγορές και έντονη νυχτερινή ζωή, το Άμστερνταμ δεν είναι τυχαία ένας από τους top ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η ολλανδική πρωτεύουσα είναι μια πόλη που, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου, «οφείλεις» να επισκεφθείς. Πολλοί τουρίστες όμως μένουν μόνο σε αυτό, χάνοντας έτσι τις συναρπαστικές εμπειρίες που έχουν να προσφέρουν πολλές όμορφες ολλανδικές πόλεις. Αν έχετε την Ολλανδία στη λίστα των προορισμών που θέλετε να επισκεφθείτε φέτος, οι παρακάτω πόλεις αξίζουν την προσοχή σας.

Ρότερνταμ
Photo by Nick Vernij on Unsplash

Photo by Nick Vernij on Unsplash

Μπορεί να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ για την ιστορία του, αλλά το Ρότερνταμ – η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ολλανδίας – είναι o ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Ένα μεγάλο μέρος της πόλης ισοπεδώθηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντί να αναστηθεί όπως ήταν πριν, η πόλη χτίστηκε ξανά από την αρχή έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Η μεταπολεμική αρχιτεκτονική και οι μοντέρνοι ουρανοξύστες κάνουν το Ρότερνταμ μια πόλη-διαμάντι για τους λάτρεις του design. Τα Cube Houses, το Nieuwe Luxor Theatre και το Van Nelle Factory είναι ανάμεσα στις στάσεις που πρέπει να κάνετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καλλιτεχνικά κινήματα που ενέπνευσαν αυτά τα κτήρια, κάντε μια στάση στο Μουσείο Boijmans van Beuningen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑκίρα Κουροσάβα: Τα αριστουργήματα του αξεπέραστου Ιάπωνα σκηνοθέτη12.09.2018

Το Ρότερνταμ είναι επίσης το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, από όπου κάποτε μετανάστευσαν οικογένειες Ολλανδών στη Νέα Υόρκη. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το ναυτικό παρελθόν του Ρότερνταμ στο Ναυτικό Μουσείο της πόλης. Το Ρότερνταμ είναι γνωστό για την ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή του, ενώ χάρη στις πολυσύχναστες αγορές τροφίμων, όπως το Markthal και το Fenix Food Factory, αποτελεί παράδεισο για καλοφαγάδες.

Χάγη
Photo by Angelo Casto on Unsplash

Photo by Angelo Casto on Unsplash

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας είναι ιδανικός προορισμός για να «βυθιστείτε» στην ολλανδική κουλτούρα χωρίς υπερβολικά πλήθη. Η ολλανδική βασιλική οικογένεια ζει εδώ και η πόλη είναι γεμάτη από μεγάλα, όμορφα αρχοντικά, πάρκα και καταπράσινους δρόμους.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMilky Way: Η σειρά του Βασίλη Κεκάτου δεν θυμίζει τίποτα απ’ όσα έχουμε συνηθίσει – Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b