MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Milky Way: Η σειρά του Βασίλη Κεκάτου δεν θυμίζει τίποτα απ’ όσα έχουμε συνηθίσει – Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια

Το”Milky Way” είναι η πρώτη τηλεοπτική δουλειά του Βασίλη Κεκάτου και δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχουμε συνηθίσει στην ελληνική τηλεόραση.

Φωτεινή Νικολίτσα | 06.09.2023

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν αναμένεται εξαιρετικά δυνατή με νέα εντυπωσιακά σίριαλ να ξεκινούν αλλά και σειρές των προηγούμενων ετών να συνεχίζουν. Στο κανάλι του MEGA αναμένεται μια μίνι σειρά που από τις 2 Νοεμβρίου θα ταράξει τα νερά και θα επαναπροσδιορίσει τη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα. Πρόκειται για την πρώτη τηλεοπτική σειρά του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα, Βασίλη Κεκάτου, με τίτλο “Milky Way”.

Είχαμε τη χαρά να δούμε τα δύο πρώτα επεισόδια σε μια επίσημη πρεμιέρα στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής  Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – παρουσία των συντελεστών – και θα σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Τι είδαμε στα δύο πρώτα επεισόδια (spoiler free)

Η σειρά τοποθετείται σε μια ανώνυμη ελληνική πόλη της επαρχίας όπου η Μαρία (Κορίννα Ντουλλάαρτ) μαζί με τις τέσσερις κολλητές της, ξεκινούν την τελευταία τους σχολική χρονιά και ονειρεύονται να φύγουν για την πρωτεύουσα. Η Μαρία θέλει να σπουδάσει χορό μακριά από την μικρή κοινωνία που εμφατικά μισεί. Ο Τάσος (Νικολάκης Ζεγκίνογλου), το αγόρι της, από την άλλη δεν έχει σκεφτεί ποτέ να φύγει μακριά και είναι ικανοποιημένος με το να δουλεύει στο μοναδικό βενζινάδικο της περιοχής. Στην τάξη της Μαρίας έρχεται κι ένας νέος μαθητής, ο Τζο (Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος), ο οποίος δεν σκοπεύει σίγουρα να μείνει για καιρό και φέρνει έναν πιο ανοιχτόμυαλο αέρα στην κλειστή κοινωνία της επαρχίας.

Στην πρεμιέρα του "Milky Way" του Βασίλη Κεκάτου

Στην πρεμιέρα του “Milky Way” του Βασίλη Κεκάτου

Παράλληλα, ξεδιπλώνονται και οι μεγαλύτεροι χαρακτήρες της σειράς: Η μητέρα της Μαρίας (Γιούλικα Σκαφιδά), που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο γάλακτος, ο πατέρας της (Ανδρέας Κωνσταντίνου), που δεν μπορεί να δουλέψει πολύ λόγω ενός τραυματισμού και φαίνεται πως κάτι κρύβει και η γιαγιά της (Θέμις Μπαζάκα), που εδώ και καιρό μιλάει μόνη της. Αλλά κι ακόμη περισσότεροι ενδιαφέροντες χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους στα δύο πρώτα αυτά επεισόδια και χτίζουν σαν μωσαϊκό τις διάφορες πτυχές της ζωής σε μια πόλη μακριά από την πρωτεύουσα.

Στην πρεμιέρα του "Milky Way" του Βασίλη Κεκάτου

Στην πρεμιέρα του “Milky Way” του Βασίλη Κεκάτου

Η βαρετή ζωή της Μαρίας θα πάρει άλλη τροπή όταν ανακαλύψει ότι έμεινε έγκυος (δεν είναι spoiler αυτό) και ενώ ο περίγυρός της αγκαλιάζει αυτό το νέο, η ίδια βλέπει το μέλλον της να γκρεμίζεται και να προδιαγράφεται με έναν τρόπο που δεν μπορούσε να φανταστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMilky Way: Η πολυαναμενόμενη σειρά του Βασίλη Κεκάτου ξεκινά τη διεθνή της πορεία στο Φεστιβάλ Series Mania12.09.2018

Οι εντυπώσεις μας

Η σειρά επιχειρεί σεναριακά να κάνει κάτι πολύ δύσκολο κι αυτό είναι το να καταπιαστεί με πολλούς χαρακτήρες ταυτόχρονα και να μάς πάρει από το χέρι στη ζωή και τα θέλω τους, χωρίς να γίνει φλύαρο. Ο Βασίλης Κεκάτος μέσα από το σενάριό του, μας παρουσιάζει καθημερινούς ήρωες που δεν κρύβουν το πώς μεγάλωσαν στην επαρχία, ενώ αποφεύγει να αναπαραγάγει «κακά στερεότυπα κλειστόμυαλων επαρχιωτών» που συχνά συναντούμε σε τηλεοπτικές σειρές. Από τα δύο πρώτα επεισόδια αντιλαμβανόμαστε ότι θα μάς απασχολήσει το τι θα συμβεί στον κάθε ήρωα – με έμφαση φυσικά στην πρωταγωνίστρια – και στο ταξίδι που θα κάνουν.

Ακόμη, η σειρά τολμάει αρκετά και μέσα από τους διαλόγους της. Βρισιές, αγγλική ορολογία της νέας γενιάς, φράσεις που προέρχονται από τα social media όπως το Tik Tok και το Instagram. Μπορεί και να φανεί “ξένο” σε μεγαλύτερης ηλικίας κοινό, αλλά το σίγουρο είναι ένα: είναι μια ορθή και συνειδητή επιλογή! Άλλωστε πώς θα φτιάξεις χαρακτήρες της νέας γενιάς χωρίς να φέρεις μέσα τα χαρακτηριστικά της;

Στην πρεμιέρα του "Milky Way" του Βασίλη Κεκάτου

Στην πρεμιέρα του “Milky Way” του Βασίλη Κεκάτου

Όσον αφορά στη διεύθυνση φωτογραφίας, την οποία ανέλαβε ο συνεργάτης του Κεκάτου, Γιώργος Βαλσαμής, δέστε τις ζώνες σας γιατί η απογείωση στον γαλαξία του “Milky Way” θα είναι γεμάτη υπέροχα χειμωνιάτικα χρώματα, με κάθε δύση και ανατολή του ηλίου να περιγράφεται ατμοσφαιρικά και με κάδρα που πολύ θα θέλατε να πατήσετε μια παύση για να χαζέψετε. Φυσικά, σε αυτά συμβάλουν οι φοβερές τοποθεσίες που επιλέχθηκαν, η σκηνογραφία, η ενδυματολογία και το μακιγιάζ.

Την μουσική υπογράφει η Kid Moxie και ο Κωστής Μαραβέγιας και, όπως όλα δείχνουν, θα ακούσουμε πολύ ταιριαστά και αρμονικά με όσα θα βλέπουμε κομμάτια.

Στην πρεμιέρα του "Milky Way" του Βασίλη Κεκάτου

Στην πρεμιέρα του “Milky Way” του Βασίλη Κεκάτου

Συνολικά, η σειρά έχει κινηματογραφική αισθητική. Δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο που να έχει περάσει πρόσφατα από την ελληνική τηλεόραση. Η σκηνοθετική και φωτογραφική ματιά προδίδουν τις κινηματογραφικές καταβολές των συντελεστών της. Έχει να προσφέρει κάτι πάρα πολύ φρέσκο στην τηλεόραση και μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μεγαλύτερη παρουσία της νέας γενιάς, που η φωνή της οφείλει να ακουστεί δυνατά γιατί έχει πολλά να πει. Καταπιάνεται με σημαντικά κοινωνικά ζητήματα αλλά δεν ξεχνά το χιούμορ στη διαδρομή και μαζί με τις ερμηνείες των εκπληκτικών ηθοποιών, αναμένεται να γίνει η αγαπημένη μας μίνι σειρά της σεζόν!

Και οι εντυπώσεις μας συμβαδίζουν με τα λόγια του σκηνοθέτη μετά το τέλος της προβολής: «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου να κάνω τηλεόραση. Στο μυαλό μου το “Milky Way” το είχα σαν ταινία. Μία πολύ πολύ μεγάλη ταινία. Η τέχνη είναι μία μικρή σπίθα. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Εμείς πήγαμε να ανάψουμε μια φωτιά μες στο χιόνι. Στη σειρά εκφράζουμε κάποιες απόψεις, λίγο πιο σύγχρονες. Μακάρι στο μέλλον η τηλεόραση να ασχοληθεί περισσότερο με τέτοιες ιστορίες, λίγο πιο “δύσκολες”. Με ενδιαφέρει κυρίως η γνώμη των νέων ανθρώπων. Να μην νιώσουν προδομένοι από αυτό που θα δουν».

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου στο MEGA και μετά το τέλος του κάθε επεισοδίου θα είναι διαθέσιμο on demand αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b