MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση εντός και εκτός Αθηνών

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο εντός κι εκτός Αθηνών.

Monopoli Team

Αθήνα

Οι Orchestra Baobab στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Η Orchestra Baobab, ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα στην ιστορία της world μουσικής, έρχεται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για να μας ταξιδέψει στους χορευτικούς ρυθμούς της αφρικανικής ηπείρου, στο πλαίσιο της τελευταίας Parklife συναυλίας της σαιζόν. Η βραδιά ξεκινάει με DJ set από τον Teranga Beat σκορπίζοντας στο Ξέφωτο ψυχεδελικούς afro-jazz και funky-tropical ήχους της Αφρικής. H συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
2/9, 19:30
Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεωνόρα Ζουγανέλη “Μαζί και το καλοκαίρι” στο Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης

Ήταν και είναι η συνεργασία της χρονιάς. Μετά από τα επαναλαμβανόμενα soldout στην μουσική σκηνή VOX στην Αθήνα, το πολύ επιτυχημένο Μαζί της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και την καλοκαιρινή περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, κάνουν μια ακόμα στάση στο Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους. Το πάντρεμα των δύο χαρισματικών καλλιτεχνών σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση, συναίσθημα και αγαπημένα τραγούδια κέρδισε τις καρδιές όλων μας. Όσοι το είδαν ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε – και σίγουρα πολλοί θα θέλουν να το ξαναζήσουν. Όσοι δεν τα κατάφεραν, σίγουρα θα θέλουν να το δουν.
2/9, 20:00
Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 2-3 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Μουσική παράσταση “Από τη Nouvelle Vague… στο Νέο Κύμα” στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Η παράσταση μέσα από τις ερμηνείες της Ερωφίλης και της Αργυρώς Καπαρού παρουσιάζει τα τραγούδια – διαμάντια αυτής της περιόδου, ενώ η ηθοποιός Άννα Ψαρρά αφηγείται το χρονικό του “Νέου Κύματος” και τη δράση των δημιουργών του. Η πιανίστα Ευαγγελία Μαυρίδου, συνοδεύει τις ερμηνεύτριες, με τον ίδιο λιτό τρόπο που επιβάλλει το είδος. Η βραδιά αποτελεί αφιέρωμα στους δημιουργούς του “νέου κύματος”, του κύματος που ξεκίνησε από το Παρίσι της δεκαετίας του ΄50 ως “Nouvelle Vague” και ήρθε στην Ελλάδα, όπου πήρε τον τίτλο “Νέο Κύμα”, με τη στήριξη του δισκογραφικού παραγωγού, Αλέκου Πατσιφά. Με χαρακτηριστικό γνώρισμα του ρεύματος την αποτύπωση πιο λιτών μουσικών σχημάτων και μελωδιών πάνω σε ποιήματα, συνθέτες όπως οι Γιάννης Σπανός, Λάκης Παππάς, Νότης Μαυρουδής, Διονύσης Σαββόπουλος, Λίνος Κόκοτος και άλλοι έγραψαν πριν τα μέσα της δεκαετίας του ΄60 και επανασύστησαν στο κοινό την ελληνική ποίηση, αφήνοντας πλήθος σημαντικών τραγουδιών στο ελληνικό ρεπερτόριο.
2/9, 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

“Η δική μας Μελίνα”: Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς

Ένα μουσικό μωσαϊκό που αναβιώνει τις μνήμες για τη Μελίνα Μερκούρη από τον κινηματογράφο, το θέατρο και την κοινωνική της δράση. Ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Μελίνας, που αναδεικνύει την πορεία της σημαντικής αυτής Ελληνίδας, που αγωνίστηκε διεθνώς για την προβολή της χώρας μας και του ελληνικού Πολιτισμού. Τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Λοΐζου και άλλων δημιουργών, θα ζωντανέψουν ξανά στη σκηνή, δεμένα με την κάθε στιγμή της ζωής της Μελίνας. Η παράσταση θα συνοδεύεται από βιντεοπροβολή με στιγμιότυπα που “φωτογραφίζουν” τις πιο σημαντικές στιγμές της. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Μενάνδρεια” 2023.
2/9, 20:30
Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς

Park Your Cinema Kids: Προβολή ταινίας “Ψυχρά κι Ανάποδα”

Οι θερινές προβολές, στο πλαίσιο του Park Your Cinema Kids, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω και από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες και ότι οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ. Το Σάββατ0 26 Αυγούστου φιλοξενεί την παιδική ταινία “Ψυχρά κι Ανάποδα”. Υπόθεση: Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο,βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα Έλσα, που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Άννα και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Άννα και ο Κριστόφ θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνιά. Πολύτιμοι σύμμαχοι τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Όλαφ και ένας ψωριάρικος τάρανδος που ακούει στο όνομα Σβεν. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
2/9, 21:00
Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης Δήμου Ιλίου: 12ο Jazz στο Πάρκο

Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη, που διοργανώνει ο δήμος Ιλίου, θα φιλοξενηθούν για 12η χρονιά σπουδαίοι καλλιτέχνες απο την ελληνική jazz σκηνή, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη. Σε ένα μαγευτικό τοπίου, στον  κήπο του Πύργου Βασιλίσσης (κτήμα Σερπιέρη) οι λάτρεις του είδους και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους: Melina Paxinos Quartet (Μελίνα Παξινού, Δημήτρης Βερδίνογλου, Γρηγόρης Θεοδωρίδης, Δημήτρης Κλωνής), Spiral Trio (Σπύρος Μάνεσης, Αρίωνας Γυφτάκης, Αναστάσης Γούλιαρης), Γιώργο Κοντραφούρη organ trio (Κωνσταντίνος Στουραΐτης, Γιώργος Κοντραφούρης, Γιάννης Παπαδούλης), Ντόλα – Μπουκάλη/jazz duo (Βύρωνας Ντόλας, Χρυσόστομος Μπουκάλης).
2/9, 21:00
Πύργος Βασιλίσσης, Λεωφόρος Δημοκρατίας 67

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 8+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην “Γιορτή Μελιού” Κερατέας

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ύστερα από μία πορεία που μετρά πια 30 χρόνια ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή, επιλέγει φέτος να παρουσιάσει τις πιο ξεχωριστές στιγμές της σε μία συναρπαστική καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.Η αγαπημένη ερμηνεύτρια έχει κινηθεί σχεδόν σε όλο το φάσμα της μουσικής δημιουργίας, καταγράφοντας πολύ μεγάλες προσωπικές επιτυχίες, τραγούδια που αγαπήθηκαν από όλους, αλλά και αλησμόνητες συναυλιακές στιγμές. Αυτό το καλοκαίρι δίνει έμφαση στις μουσικές εκείνες με τις οποίες μεγάλωσε και την καθόρισαν. Τη Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στη σκηνή της “Γιορτής Μελιού” στην Κερατέα για ένα απολαυστικό, μουσικό βράδυ.
3/9, 21:00
2o Δημοτικό Σχολείο Κερατέας (Κωνσταντίνου Στρατηλάτου 50)

Παράσταση “Με δυο σταγόνες κονιάκ” στο Σινε Πάνθεον

“Με δυο σταγόνες κονιάκ” η Κατερίνα Γκατζόγια επιστρέφει στην Αθήνα συνεχίζοντας την επιτυχημένη της περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχοντας αποσπάσει το χειροκρότημα και την ένθερμη υποστήριξη από το κοινό της Ελληνικής περιφέρειας και του εξωτερικού όπου παρουσιάστηκε η μουσικοθεατρική παράσταση “Με δυο σταγόνες κονιάκ” σε σκηνοθεσία Μαρίας Κατσιώνη, η Κατερίνα Γκατζόγια και οι μουσικοί της, Δημήτρης Καλογεράς, Λεωνίδας Καλογεράς και Νίκος Επίσκοπος επιστρέφουν στην Αθήνα. Στο μουσικό μέρος του έργου, οι μουσικοί μας ταξιδεύουν σε ένα μουσικό μονοπάτι που περιλαμβάνει τραγούδια που εκτείνονται από τη Δημοτική μουσική και το Ελληνικό Λαϊκό έως το σύγχρονο Έντεχνο. Η ηθοποιός Κατερίνα Γκατζόγια μέσα από το ρόλο της αναβιώνει στιγμές που διαδραματίστηκαν στους θιάσους των μπουλουκιών και τις θεατρικές σκηνές στη μεταπολεμική Ελλάδα.
3/9, 21:00
Δημοτικός Κινηματογράφος Σινε Πάνθεον (Τέρμα Δεληγιάννη)

Χανιά

11o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων: Μοναδικές Μουσικές Εκδηλώσεις

Νέα δεκαετία, νέες ιδέες, νέες γνωριμίες, σταθερές αξίες, μεγάλα ονόματα, κορυφαία έργα, ερμηνευτικές προκλήσεις, μετακλήσεις, συμπράξεις, πειραματισμοί, τολμηρές αποφάσεις… Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων γίνεται 11 ετών έχοντας ήδη εγγραφεί στη συνείδηση των μουσικόφιλων (επισκεπτών αλλά και μόνιμων κατοίκων) ως η μοναδική διοργάνωση στην Κρήτη που αφιερώνεται αποκλειστικά στη μουσική δωματίου. Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί ένα απο τα τρία πρωτοποριακά έργα που άλλαξαν ριζικά το είδος της μουσικής δωματίου, το Κουιντέτο με πιάνο του Σούμαν.Ακόμα, θα εμφανιστεί ο Αμερικανός συνθέτης George Crumb, στο έργο του Vox balaenae (Η φωνή της φάλαινας) για φλάουτο, βιολοντσέλο και πιάνο, ο οποίος βάζει μάσκες στους ερμηνευτές και κάτω από μπλε φως τους αναθέτει να περιγράψουν μουσικά την εξέλιξη του πλανήτη μας κατά τους προϊστορικούς μεγααιώνες μέσα από τη φωνή της φάλαινας.
3/9, 21:00
Αρχαίο Θέατρο Άπτερας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Κεφαλονιά

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς “Κύματα”: Τελετή λήξης με προβολές και συναυλίες

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς “Κύματα” ρίχνει αυλαία την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου. Αμέσως μετά την τελετή λήξης, θα ακολουθήσει το αφιέρωμα Μουσική και Κινηματογράφος. Προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου Άκης Καπράνος. Θα προβληθεί η ταινία «Screamin’ Jay Hawkins: I Put a Spell on Me» του Νίκου Τριανταφυλλίδη. Η βραδιά θα κλείσει με συναυλίες του Σταύρου Μητρόπουλου (με γνωστά soundtracks ταινιών), και των Illigal Operation.
3/9, 21:00
Δημοτικό Κτιριακό Συγκρότημα του Θαλασσόμυλου, Κεφαλονιά

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b