MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 2-3 Σεπτεμβρίου 2023.

Monopoli Team

Θέατρο

Τριγωνοψαρούλης The Musical: Η παιδική μουσικοθεατρική παράσταση στα θέατρα της Αττικής

«Τριγωνοψαρούλης The Musical» μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, χορογραφίες, εναέρια ακροβατικά, bubble show και πολλές ακόμη εκπλήξεις, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε διάφορους σταθμούς της Αττικής. Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη είναι μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, από την πένα του βραβευμένου δημιουργού του, Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Υπόθεση: Στον ύφαλο της Αουρέλια έχει ξεσπάσει πανθαλάσσιος πόλεμος. Θα καταφέρει ο αγαπημένος μας Τριγωνοψαρούλης παρέα με τους φίλους του, την κυρία Σουπιά τον Αστερία και τη Γλώσσα να νικήσουν για ακόμη μια φορά τον Αχινό σε έναν μεγάλο τελικό ψαρόσφαιρου; *Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου. Παίζουν: ωάννα Διαμαντούλη, Ελβίρα Πολυτίμη Θεμελή, Κωνσταντίνος Πετρίδης κ.α.
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 20:00
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr
Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης. Τηλέφωνο: 2294 058900.

«Το Καρναβάλι των Ζώων», σε σκηνοθεσία του Χρήστου Τριπόδη στο Πεδίον του Άρεως

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), στο πλαίσιο του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, διοργανώνει σε συνεργασία με την εταιρεία Μέθεξις παρουσίαση μουσικού παιδικού παραμυθιού «Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux) του Καμίγ Σαιν-Σανς (Camille Saint-Saëns). Μία ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών στο πιάνο, βιολί, φλάουτο βιολοντσέλο και κρουστά, καθώς και χορευτών μας ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής, μέσα από ένα παραμύθι που παίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μία θεατρική προσέγγιση του μουσικού έργου, με τραγούδια βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, χορογραφίες, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών.
Σάββατο 2/9, 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Πεδίον του Άρεως, Κεντρική Σκηνή «Μελίνα Μερκούρη» του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου, Αθήνα. 

Ο Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. Ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Αισθητικό Δάσος Υμηττού, \Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 18:00. Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 11:00. *Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος.
Διάρκεια παραστάσεων: 10 Ιουνίου – 29 Οκτωβρίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων της περιοδείας εδώ.
Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ | Εισιτήρια:  ticketservices.gr. 
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στο Modus Vivendi By Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια.
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως, πίσω από τη Μονή Καισαριανής.

«Το Λεωφορείο του Καραγκιόζη», του Ηλία Καρελλά στο Σινέ Γαλάτσι

Ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι με μια ολοκαίνουργια μουσική κωμωδία, που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, το «Λεωφορείο του Καραγκιόζη». Μια παράσταση που εμπνέεται από το κλασικό Θέατρο Σκιών και την επικαιρότητα, για θεατές κάθε ηλικίας. Με όχημα ένα παλιό λεωφορείο, ο αγαπημένος σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης μας προσκαλεί σε μια παράσταση – συναυλία με συχνές στάσεις γέλιου. Μουσικοί συνοδοιπόροι του Ηλία Καρελλά θα είναι η επταμελής ανατρεπτική μπάντα πνευστών Hasta Brassta, που θα μας ταξιδέψει μέσα από απίστευτα ηχοχρώματα σε pop, disco, balkan και Ελληνικούς ρυθμούς και η Χαρά Τσαλπαρά με το ακορντεόν και τη φωνή της θα μας μαγέψει με αγαπημένα παραδοσιακά και όχι μόνο τραγούδια.
Κυριακή 27/8, 3/9 και 17/9, στις 21:00
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου. Τηλέφωνο: 21 0213 8119.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCycladic Kids Festival: Το πρώτο παιδικό φεστιβάλ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι γεγονός12.09.2018

Κινηματογράφος

«Χελωνονιντζάκια: Μεταλλαγμένος Χαμός»

Από 31/8 στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σύνοψη: Αποκλεισμένα στους υπονόμους από τον θετό τους πατέρα, τον μεταλλαγμένο αρουραίο Splinter που πιστεύει ότι ο έξω κόσμος δεν θα τα αποδεχτεί ποτέ, τα Χελωνονιντζάκια λαχταρούν περισσότερο από οτιδήποτε να ζήσουν σαν συνηθισμένοι έφηβοι. Όταν γνωρίσουν μία νεαρή φιλόδοξη ρεπόρτερ, την April O’Neil, και μάθουν για το σχέδιό της να κατατροπώσει τον μεταλλαγμένο εγκληματία Superfly, βρίσκουν την τέλεια ευκαιρία. Αν απαλλάξουν την πόλη από το έγκλημα, μήπως η πόλη θα τους αποδεχτεί επιτέλους;
*Μεταγλωττισμένη και με υπότιτλους. 
Κριτική και Αίθουσες προβολής εδώ. 

Λέιντι Μπαγκ και Κατ Νουάρ: Το ξεκίνημα (μεταγλωττισμένη)

Από 31/8 στους κινηματογράφους. Μία συναρπαστική ιστορία προέλευσης με φόντο το Παρίσι, ένα μιούζικαλ με σούπερ ήρωες και σκηνές δράσης και κωμωδίας μεταφέρει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές τη Λέιντι Μπαγκ και τον Κατ Νουάρ. Σύνοψη: Όταν η ντροπαλή Μαρινέτ σώζει τη ζωή του μυστηριώδους Μάστερ Φου, εκείνος τη μεταμορφώνει στη σούπερ ηρωίδα Λέιντι Μπαγκ. Εντωμεταξύ, η Μαρινέτ είναι ερωτευμένη με τον Άντριεν, που και εκείνος έχει μεταμορφωθεί στον σούπερ ήρωα Κατ Νουάρ χάρη στα μάγια του Μάστερ Φου. Παρόλο που κανένας από τους δύο δεν ξέρει το άλτερ έγκο του άλλου, το δίδυμο συνεργάζεται για να αντιμετωπίσει τον νοσηρό Χοκ Μοθ, που δεν είναι άλλος από τον πατέρα του Άντριεν. Θα μπορέσουν οι δυο τους να σώσουν τον κόσμο από τα μοχθηρά σχέδια του Χοκ Μοθ, αλλά και να βρουν την αληθινή αγάπη πίσω από τις μάσκες τους;
Αίθουσες προβολής εδώ

The Ellinikon Experience Park: Κινηματογραφικές προβολές για όλη την οικογένεια

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει για όλη την οικογένεια στο The Ellinikon Experience Park με την υπογραφή της «Μικρόπολις» – του μεγαλύτερου φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς. Από τις 20 Ιουνίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Α του Πάρκου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε θεματικά αφιερώματα σε βραβευμένους δημιουργούς της μεγάλης οθόνης, κωμωδίες και πρόσφατα blockbuster, αλλά και αγαπημένες, κλασσικές ταινίες. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο και θα ενισχυθεί με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις για όλους. Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου: Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «O Ρόν Χάλασε». Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου: Προβολή της live action ταινίας «Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα».
Σάββατο 2/9 και Κυριακή 3/9, στις 20:45
Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Α, The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 30 2162020900. https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

Park your Cinema και Park your Cinema Kids: Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Αύγουστο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στο Park your Cinema Kids, οι ταινίες που επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF), υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες. Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου: «Ψυχρά κι Ανάποδα (Frozen)»: Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Άννα πρέπει να συνεργαστεί με τον Κριστόφ, έναν απότομο, βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα Έλσα, που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Άννα, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.
Σάββατο 3/9, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖοζεφίνα, έχεις μήνυμα: Οι Μορφές Έκφρασης στο Κηποθέατρο Παπάγου με μια παράσταση για παιδιά12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρουσίαση για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Έχετε παιδιά μέχρι 12 ετών; Στο Μουσείο Ακρόπολης θα ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να ταστείλουν στο acropolismuseumkids.gr.
Από 07 Νοεμβρίου 2021  έως 29 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Κυριακή, 11:00 π.μ.
Συμμετοχή: Εγγραφή μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b