MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Οι παραστάσεις της Επιδαύρου που θα δούμε στα θέατρα της Αττικής

Μετά την Επίδαυρο και τις περιοδείες σε διάφορα ανοικτά θέατρα της Ελλάδας, οι παραστάσεις αρχαίου δράματος ολοκληρώνουν τον κύκλο τους σε αθηναϊκές πιάτσες.

Monopoli Team

Τελευταία ευκαιρία για τους αθηναίους θεατρόφιλους να δουν τις παραστάσεις έργων αρχαίας κωμωδίας και τραγωδίας που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο ή σε άλλα ανοικτά θέατρα της Ελλάδας.

“Ιππόλυτος” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, που εγκαινίασε τα φετινά “Επιδαύρεια”, ολοκληρώνει την καλοκαιρινή της περιοδεία στο «Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παπά» και σε διάφορους άλλους χώρους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Μια τολμηρή “ματιά” που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν της τραγωδίας του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων, αναβαθμίζοντας το μυθικό μοτίβο της σεξουαλικής επιθυμίας μιας γυναίκας για έναν νεότερο άντρα σε μία αδυσώπητη σύγκρουση ανάμεσα στην ανθρώπινη βούληση και τη θεϊκή δύναμη.
*Παίζουν: Διαμαντής Αδαμαντίδης, Κόρα Καρβούνη, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς.
Παραστάσεις: Θέατρο Βράχων: Πέμπτη 31/8, Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκη: 7/9, Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας: Κυριακή 10/9, Σχολείο της Αθήνας – Ειρήνη Παπά: Τετάρτη 13/9, Πέμπτη 14/9, Παρασκευή 15/9, Σάββατο 16/9 και Κυριακή 17/9
Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος. 14€ άνω των 65 ετών, 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι | Προπώληση: ticketservices.gr.
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας: Από 5€. Προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί της περιοδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ιππόλυτος» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

“Σφήκες” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου

Στη δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου για φέτος, η Λένα Κιτσοπούλου αναμετράται με την αριστοφανική κωμωδία «Σφήκες», ένα έργο για τις παθογένειες της δημοκρατίας και τις ρωγμές της δικαιοσύνης. Από τη μία ένας χαιρέκακος, δικομανής ηλικιωμένος δικαστής που ζει για να καταδικάζει «ενόχους» κι από την άλλη ο απεγνωσμένος γιος του, ένα σαθρό δικαστικό σύστημα που μοιράζει επιδόματα και μια ολόκληρη κοινωνία από Σφήκες, εγκλωβισμένοι στο αποπνικτικό κουκούλι της διχόνοιας και της κακεντρέχειας. Όπως ο Αριστοφάνης σατιρίζει με αιχμηρό τρόπο τη διάβρωση του δικαστικού συστήματος, ακρογωνιαίου λίθου της λαϊκής κυριαρχίας, η αιρετική δημιουργός στρέφει το βλέμμα στα λαϊκά δικαστήρια των σόσιαλ μίντια και των τηλεοπτικών εκπομπών, φωτίζοντας, καυστικά, ζητήματα όπως η συστημική σαπίλα, οι “κοιμισμένες” άμυνες, ο ρατσισμός, ο φανατισμός και η άκαμπτη πολιτική ορθότητα.
*Παίζουν: Δάφνη Δαυίδ, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Κωνσταντίνος Καπελλίδης, Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Κότσιφας, Νίκος Κουσούλης, Αλέξης Κωτσόπουλος, Νεφέλη Μαϊστράλη, Σωτήρης Μανίκας, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Ιωάννα Μαυρέα, Θάνος Μπίρκος, Δημήτρης Ναζίρης, Πάνος Παπαδόπουλος, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Μαριάννα Πουρέγκα, Θοδωρής Σκυφτούλης.
Παραστάσεις: Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά: Τετάρτη 6/9, Πέμπτη 7/9, Παρασκευή 8/9 και Σάββατο 9/9, Κηποθέατρο Παπάγου: Σάββατο 16/9, Θέατρο Βράχων: Παρασκευή 22/9.
Εισιτήρια περιοδείας: 18€ γενική είσοδος 14€ άνω των 65 ετών 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι*. Προπώληση: ticketservices.gr 
Σταθμοί περιοδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Οιδίπους Τύραννος» του Σίμου Κακάλα σε περιοδεία12.09.2018

“Βατράχια” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα

© Karol Jarek

Η παράσταση «Βατράχια – Μια κωμωδία με DNA τραγωδίας»των Έφης Μπίρμπα και Άρη Σερβετάλη ολοκληρώνει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε ανοιχτούς χώρους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας για την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας. Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή. Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή. Η κάθοδος του Διονύσου στον Άδη γίνεται ταυτόχρονα κατάβαση στον ίδιο τον μηχανισμό του θεάτρου. Με οδοδείκτη τον αριστοφανικό εξπρεσιονισμό η παράσταση φτάνει με τη σειρά της στον πυρήνα της θεατρικής δημιουργίας.
*Παίζουν: Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη, Κυριάκος Σαλής.
Παραστάσεις: Ηρώδειο: Πέμπτη 31/8, Βεάκειο Θέατρο Πειραιά: Σάββατο 2/9 & Κυριακή 3/9, Θέατρο Πέτρας: Τετάρτη 6/9, Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου: Σάββατο 9/9, Θέατρο Δάσους (Θεσσαλονίκη): Δευτέρα 11/9 & Τρίτη 12/9, Θέατρο Νταμάρι «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Βριλήσσια): Παρασκευή 15/9, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής: Σάββατο 16/9 & Κυριακή 17/9, Θέατρο Αλέξης Μινωτής (Αιγάλεω): Δευτέρα 18/9, Θέατρο Βράχων: Τρίτη 19/9 & Τετάρτη 20/9, Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου: Παρασκευή 22/9, Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά: Σάββατο 23/9, Κυριακή 24/9, Δευτέρα: 25/9 & Τρίτη: 26/9, Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας: Τετάρτη 27/9.
Εισιτήρια περιοδείας: Από 20€. Προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί της Περιοδείας

Οιδίπους επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σκεύα

Η εμβληματική τραγωδία του Σοφοκλή, «Οιδίπους επί Κολωνώ»σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, “ρίχνει αυλαία” τον Σεπτέμβριο σε διάφορα ανοιχτά θέατρα της Αττικής. Το έργο πραγματεύεται το τέλος του Οιδίποδα, άλλοτε κραταιού βασιλιά της Θήβας. Γέροντας πια, τυφλός και εξόριστος, φτάνει μετά από μακρά περιπλάνηση στον Αθηναϊκό δήμο του Ίππιου Κολωνού, οδηγούμενος από την κόρη του Αντιγόνη, ζητώντας φιλοξενία από τους κατοίκους και τον Βασιλιά Θησέα. Η αναπάντεχη άφιξη της άλλης κόρης του, της Ισμήνης, φέρνει είδηση πως οι γιοί του, Πολυνείκης και Ετεοκλής, βρίσκονται στα πρόθυρα του εμφυλίου, ενώ ένας νέος χρησμός ορίζει πως όποιος έχει με το μέρος του τον Οιδίποδα κερδίζει. Καθώς ο Θησέας δεσμεύεται να του προσφέρει προστασία, στη σκηνή εισβάλλει ο Κρέοντας ζητώντας του να επιστρέψει πίσω στη Θήβα και καταφεύγοντας ακόμη και στη βία για να πετύχει τον σκοπό του.
*Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης, Νίκος Νίκας, Γιώργος Φριντζήλας, Damiano Ottavio Bigi  κ.α.
Παραστάσεις: Ηρώδειο: Σάββατο 2/9, Θέατρο Πέτρας: Δευτέρα 4/9, Βεάκειο Θέατρο Πειραιά: Τρίτη 5/9, Κηποθέατρο Παπάγου: Σάββατο 9/9, Θέατρο Άλσους Δημήτρης Κιντής (Ηλιούπολη): Δευτέρα 11/9, Θέατρο Βράχων: Τρίτη 12/9.
Εισιτήρια: 20€ κανονικό, 17€ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σταθμοί της περιοδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Βατράχια» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

Εκάβη του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της Ιώς Βουλγαράκη

Η διαχρονική και επίκαιρη όσο ποτέ τραγωδία του Ευριπίδη, «Εκάβη», σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, “κλείνει” το φετινό καλοκαίρι στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.  Σε μια ιδιαίτερα σκληρή για τους Αθηναίους περίοδο ο Ευριπίδης επιχειρεί να καταδείξει την αποκτήνωση του ανθρώπου από τον πόλεμο. Στην εποχή μας, όπου οι πολεμικές συρράξεις μεταμορφώνονται σε μια στεγνή, εικονική και ακίνδυνη πληροφορία, θαμμένη ανάμεσα σε πλήθος ειδήσεων, με τον άνθρωπο να εξοικειώνεται με την εικόνα της βίας και να εκπαιδεύεται στον θάνατο, η Εκάβη γίνεται το πρόσωπο που μάς οδηγεί στον ξεχασμένο από καιρό δρόμο του θρήνου. Μαζί της οι γυναίκες, οι “αόρατες” του πολέμου, συγκροτούνται ως κοινότητα μέσα από το κοινό βίωμα της απώλειας. Ο πόλεμος στο έργο μπορεί να έχει τελειώσει, η βία όμως όχι, και η Εκάβη μεταβαίνει από το πένθος στην εκδίκηση.
*Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης.
Παραστάσεις: Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου: Τετάρτη 30/8 και Πέμπτη 31/8. Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος (Κορυδαλλός): Παρασκευή 1/9. Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη (Βριλήσσια): Σάββατο 2/9. Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας: Κυριακή 3/9, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»: Τετάρτη 6/9. Βεάκειο Θέατρο Πειραιά: Παρασκευή 8/9. Θέατρο Αλέξης Μινωτής (Αιγάλεω): Κυριακή 10/9. Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (Χαλάνδρι): Τρίτη 12/9 και Τετάρτη 13/9.
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί περιοδείας

Τρωάδες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη

Μια ρηξικέλευθη ανάγνωση του αριστουργηματικού έργου του Ευριπίδη, «Τρωάδες», παρουσιάζει το ΚΘΒΕ, σε καλοκαιρινή περιοδεία, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Χρήστου Σουγάρη. Σε αναμονή της αναχώρησής τους για την Ελλάδα, οι αιχμάλωτες γυναίκες της Τροίας θρηνούν για την άλωση της πόλης. Μαζί τους η Εκάβη που έρχεται αντιμέτωπη με απανωτές συμφορές: η Πολυξένη σκοτώνεται στον τάφο του Αχιλλέα και η Ανδρομάχη μαθαίνει την απόφαση των Αχαιών να θανατώσουν τον μικρό της γιο. Την ίδια ώρα, η Κασσάνδρα προμηνύει τις καταστροφές που θα βρουν τους Έλληνες στον δρόμο της επιστροφής. Ο Ευριπίδης υπενθυμίζει τη σημασία του να παραμένει κανείς άνθρωπος, μακριά από ψευδαισθήσεις παντοδυναμίας και αναδεικνύει το μεγαλείο και τη δύναμη των ανθρώπων που επιμένουν ακόμα και μετά την καταστροφή.
*Παίζουν: Μελίνα Αποστολίδου, Λουκία Βασιλείου, Μομώ Βλάχου, Χαρά Γιώτα, Ηλέκτρα Γωνιάδου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χριστίνα Μπακαστάθη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Μπέτυ Νικολέση , Ρούλα Πατεράκη, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Δημήτρης Πιατάς κ.α.
Παραστάσεις: Θέατρο Δάσους (Θεσσαλονίκη): Κυριακή 3/9. Θέατρο Βράχων: Παρασκευή 8/9. Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Κυριακή 10/9. Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου: Τρίτη 12/9.
Εισιτήρια: Από 12€ | Προπώληση: viva.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΩδείο Ηρώδου Αττικού: Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που θα δούμε το φθινόπωρο κάτω από την Ακρόπολη12.09.2018

Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα

Μια από τις κορυφαίες και πιο πολυπαιγμένες αρχαίες τραγωδίες παγκοσμίως, ο «Οιδίπου Τύραννος» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα, παρουσιάζεται σε περιοδεία. Ο Οιδίποδας βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίποδας γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του. Το πρόσωπο του Οιδίποδα είναι η ίδια η ανθρωπότητα στον καθρέφτη. Κάθε άνθρωπος, στο χείλος μιας καταστροφής, που διαπιστώνει πως το κακό που πολεμάει είναι αυτός ο ίδιος.
*Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Πανάγος Ιωακείμ.
Παραστάσεις: Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη – Βριλήσσια: Τετάρτη 30/8, Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»: Παρασκευή 8/9. Θέατρο Βράχων: Κυριακή 10/9. Θέατρο Πέτρας: Δευτέρα 11/9. Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος (Κορυδαλλός): Παρασκευή 15/9. Κηποθέατρο Παπάγου: Δευτέρα 18/9. Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Τετάρτη 27/9
Εισιτήριο περιοδείας: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Σταθμοί περιοδείας

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b