MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για τη Δευτέρα 28 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

Ο Καραγκιόζης Γιατρός της Γειτονιάς στο φεστιβάλ “Φθινοπωρινές Γιορτές 2023”

Ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων επιστρέφει κι αυτή τη φορά έχει… φεστιβαλικό αέρα. Το φεστιβάλ “Φθινοπωρινές Γιορτές 2023” στον Άγιο Δημήτριο έφτασε, με τις πρώτες δύο βδομάδες να είναι γεμάτες θέατρο σκιών. Ο Καραγκιόζης ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας, μέσα απο τις φισγούρες του Τάσου Κώνστα και μας ταξιδεύει με τις ξεκαρδιστικές του περιπέτειες κάτω απο τα αστέρια. Σε αυτή την παράσταση ο Καραγκιόζης εκτελεί χρέη γιατρού της γειτονιάς.
28/8, 19:30
1ο Δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου (Τατάκη 24)

«Ο Σέντζας και τα πάθη του έρωτα» του Παντελή Χορν στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων  του προγράμματο “Μενάνδρεια 2023” που ανοίγουν αυλαία στις 28 Αυγούστου απο τον δήμο Κηφισιάς, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο Σέντζας και τα πάθη του έρωτα». Ο Παντελής Χορν με ιδιαίτερη μαεστρία δημιούργησε ένα έργο, που για την εποχή του (1925) έφερε επανάσταση. Καυτηριάζει την υποκρισία, αλλά και τη διαφθορά μιας γνώριμης και ευυπόληπτης κοινωνίας, την εξαγορά συνειδήσεων και ηθικών αξιών, αλλά και την εκμετάλλευση στο όνομα του θεού Έρωτα, σκιαγραφώντας με κωμικό τρόπο καταστάσεις αληθινές. Ένδεκα ρόλοι σε διπλή διανομή, από την ομάδα +αίσθημα, είναι έτοιμοι να ξεδιπλώσουν το κουβάρι ενός μύθου που θα σας κάνει να γελάσετε, να σκεφτείτε, να προβληματιστείτε και να νιώσετε την δύναμη της αληθινής αγάπης που όλα μπορεί να τα θεραπεύσει.
28/8, 21:00
Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Δευτέρας 28 Αυγούστου12.09.2018

Κεφαλονιά

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς: Προβολή ταινιών δίπλα στα κύματα

Το Διεθνές Δεστιβάλ Κινηματογράφου Κεφαλονιάς “Κύματα” επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο όμορφο νησί με έρχεται με πολύ σινεμά, εργαστήρια, μουσική, εκθέσεις γελοιογραφίας, αγαπημένους καλλιτέχνες και πολλές ακόμη δράσεις δίπλα στη θάλασσα. Το φεστιβάλ, που ίδρυσε ο σκηνοθέτης και βραβευμένος location manager (Μαγνητικά πεδία) Μαρίνος Σκλαβουνάκης στη γενέτειρά του, την Κεφαλονιά, τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Αργοστολίου.Τιμώντας τον Ελληνικό Κινηματογράφο, την Δευτέρα 28 Αυγούστου θα προβληθούν back-to-back οι ταινίες “Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς” του 2020 και το “Σπιρτόκουτο” του 2003. Πριν τις προβολές, θα προηγηθεί ομιλία του σκηνοθέτη και των δύο ταινιών, Γιάννη Οικονομίδη, ο οποίος είναι και ο επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς.
28/8, 20:50, 23:30
Δημοτικό Κτιριακό Συγκρότημα του Θαλασσόμυλου, Κεφαλονιά

Άνδρος

Ομαδική έκθεση “Μύρισε έρωτα η θάλασσα” στον χώρο τέχνης «Αδαμαντία» στην Άνδρο

Jocasta M., Η μαγεία μιας ηλιόλουστης ημέρας Ι, 70x90cm, Ακρυλικά (Copy)

Στο χώρο Τέχνης Αδαμαντία στο Νειμποριό της Άνδρου παρουσιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση «Μύρισε έρωτα η θάλασσα». Η έκθεση διαρκεί έως το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου.Σημείωμα του υπέυθυνου επικοινωνίας, Δημήτρη Λαζάρου: «Ταυτίζεται ο Έρωτας με τη Θάλασσα; Τα κύματα της Θάλασσας σε γαληνεύουν ή σε αναστατώνουν; Μοιάζουν με ψίθυρους που κρύβουν μυστήριο ή ένα ερωτικό καβγαδάκι που γεννιέται μέσα σε αυτά; Πόσα μυστικά μπορείς να ακούσεις στους ψίθυρούς της; Και σε αυτά τα συναισθήματα, τα ξαφνικά, τα μοναδικά που σου γεννά τόσο ο Έρωτας όσο και η Θάλασσα, μπορείς εύκολα να αντισταθείς ή τα υιοθετείς γιατί έτσι είναι ο Έρωτας ή γιατί έτσι είναι η Θάλασσα; Τελικά αυτή τη διαδικασία που ίσως είναι κουραστική, άμα τη γευτείς για πρώτη φορά, εξακολουθείς να την επιζητείς και να θέλεις να την περνάς σα να είναι η πρώτη σου φορά. Γιατί κάθε φορά η εμπειρία θα είναι διαφορετική, έστω κι αν ο Έρωτας είναι η Θάλασσα που διάλεξες να ταξιδέψεις ή η Θάλασσα είναι Έρωτας!!!»
28/8, 19:00- 23:00
Xώρος Τέχνης Αδαμαντία, Νειμποριό, Άνδρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες τη Δευτέρα 28 Αυγούστου12.09.2018

Χανιά

Παράσταση “Το πράσινο δεν μένει πια εδώ” στο Αρχαίο Θέατρο Απτέρας

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

H παράσταση Το πράσινο δεν μένει πια εδώ σε κείμενο και σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή βασίζεται στο παρακάτω εύρημα: Ένας διάσημος περιβαλλοντολόγος φτάνει στον χώρο για να κάνει μια διάλεξη σχετική με το περιβάλλον, διακόπτοντας την πρόβα κάποιων ηθοποιών που ετοιμάζουν μια θεατρική παράσταση. Ο «καθηγητής» τούς προτείνει να αυτοσχεδιάσουν (σαν καλλιτέχνες) πάνω σ’ αυτά που ο ίδιος (σαν επιστήμονας) θα ήθελε να αναφέρει στη διάλεξή του. Και η παράσταση αρχίζει…

Το έργο σχετίζεται με την υποβάθμιση της ζωής μας από την ασύδοτη βιομηχανική ανάπτυξη και από τη βάναυση και ατιμώρητη εκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος. Η μόλυνση των υδάτινων πόρων, η αλόγιστη αποψίλωση των δασών, η εισβολή της χημείας στη διατροφική αλυσίδα, η εξαφάνιση ελεύθερων χώρων στις πόλεις κ.ά. είναι προβλήματα αναγνωρίσιμα στους θεατές κάθε ηλικίας. Η επιλογή της παλιάς γνωστής σκηνοθετικής φόρμας «θέατρο μέσα στο θέατρο» ενθαρρύνει τα παιδιά-θεατές να συμμετέχουν στη δράση. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
28/8, 18:30
Αρχαίο Θέατρο Απτέρας, Χανιά

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b