MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Δευτέρας 28 Αυγούστου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Monopoli Team

«Νόρμα» του Μπελίνι, σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ στο Ηρώδειο

Ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας παρουσιάζει στις 28 και 30 Αυγούστου στο Ηρώδειο την ιστορική όπερα «Νόρμα» του αγαπημένου συνθέτη της μεγάλης Ελληνίδας σοπράνο Βιντσέντζο Μπελίνι, σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ. Μια διεθνής παραγωγή με ένα all-star team ερμηνευτών και συντελεστών από όλο τον κόσμο, η οποία θα ταξιδέψει στις πρωτεύουσες της Ευρώπης στο πλαίσιο των διεθνών εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της κορυφαίας υψιφώνου, πραγματοποιώντας παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, με τη ζωντανή σύμπραξη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και της Μεικτής Χορωδίας «Fons Musicalis». Στο ρόλο της Νόρμα η περίφημη Λιβανο-Καναδή σοπράνο Joyce El-Khoury. Pollione ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης. Στην Αθήνα καταφθάνει και ο πιανίστας της Μαρίας Κάλλας, ο σπουδαίος Αμερικανός Eugene Kohn, για να διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.
Δευτέρα 28 και Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 | Στις 21:00
Εισιτήρια: 15€-140€. Προπώληση: ticketservices.gr 
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα . Τηλ: 210 32 41 807.

Όνειρο, από την ομάδα Κι όμως Κινείται στο Θέατρο Ροές

Η ομάδα Κι όμως Κινείται παρουσιάζει την παράσταση «Όνειρο» στις 28, 29, 30 & 31 ΑυγούστουΘέατρο Ροές, αφιερωμένη στο «Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας». Μια ωδή στο παιγνίδι, την ελαφρότητα, την ψευδαίσθηση. Μια χαρμόσυνη κωμωδία, όπου όλα μπορούν να συμβούν και να ανατραπούν ανώδυνα. Κινησιολογικά και ευρύτερα σκηνικά, η έρευνα στοχεύει στη δημιουργία, της ψευδαισθητικής συνθήκης, με την αίσθηση της χειροτεχνίας. Κεντρική επιδίωξη να εμφανίζεται η συνθήκη του παράλογου, σε μια συνεχή αποκάλυψη ενός καινούριου «κόσμου».
28/8, 29/8, 30/8 και 31/8 στις 21:30
Εισιτήρια: Προπώληση: 13€ κανονικό, 10€ μειωμένο Στο ταμείο: 15€ κανονικό, 12€ μειωμένο | Αγορά εισιτηρίων: ticketservices.gr 
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0347 4312.

Εκάβη, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Μετά την Επίδαυρο το εμβληματικό έργο του Ευριπίδη, «Εκάβη», σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία στην Αττική και την Εύβοια. Επόμενος σταθμός, τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στις 21:οο, το Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Στην πρώτη – και ιδιαίτερα σκληρή για τους Αθηναίους – περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου (431- 420 π. Χ.) ο Ευριπίδης επιχειρεί να καταγράψει και να δείξει στους συμπολίτες του – και σε όλους τους Έλληνες – την αποκτήνωση του ανθρώπου που μπορεί να προκαλέσει ο πόλεμος. *Παίζουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης.
Δευτέρα 28/8, 21:00 | Πρόγραμμα περιοδείας 
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλ: 21 0760 9350

40+Βγαίνω… του Θανάση στο Κηποθέατρο Παπάγου

Φωτογραφία: Ρούλα Ρέβη

Ο Θανάσης Αλευράς τη Δευτέρα 28 Αυγούστου σταθμεύει στην Αθήνα, στο Κηποθέατρο Παπάγου, στην πρώτη του καλοκαιρινή περιοδεία με την προσωπική του μουσικοθεατρική παράσταση, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Ένα παράξενο, αυτοβιογραφικό, εσώψυχο μουσικοσατιρικό πρόγραμμα. Ένα μεγάλο γενέθλιο πάρτι που ο Θανάσης Αλευράς σχεδίαζε να το κάνει όταν έκλεινε τα 40 του χρόνια, αλλά, λόγω του ιού, κάθε χρόνο αναβαλλόταν. Φέτος όμως έφτασε η στιγμή να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Σε αυτή τη μοναδική γιορτή είναι μαζί του η Ιdra Kayne και ο Jerome Kaluta, οι οποίοι με τις υπέροχες φωνές τους θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε τέσσερις δεκαετίες. Εκεί και μια ομάδα από ταλαντούχους συγγραφείς, που έχουν γράψει τα κείμενα της παράστασης. Η παλιά αγαπημένη του συνεργάτις Ελένη Γκασούκα, ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Γιώργος Παυριανός. Κείμενα έχει γράψει επίσης ο ίδιος ο Θανάσης Αλευράς, ο οποίος έχει συμπεριλάβει και κάποιες παλιές του επιτυχίες από τη μέχρι τώρα πορεία του στο θέατρο και στα μουσικά προγράμματα.
Δευτέρα 28/8, στις 21:00 | Σταθμοί περιοδείας
Εισιτήρια: Α’ Ζώνη: 20 ευρώ, Β’ Ζώνη: 18 ευρώ,Γ’ Ζώνη: 16 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr 
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου.

«Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» (Βριλήσσια)

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, ένα διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία, σε όλη την Ελλάδα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Λέας Μαλένη και τη Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο. Η Μήδεια αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες. Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.
Δευτέρα 28/8, 21:00*αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας εδώ
Εισιτήρια: Από 18€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Νταμάρι – Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27, Βριλήσσια. 

5. Η ιστορία ενός Κούρου από την Κρήτη στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει την παράξενη ιστορία ενός Κούρου από την Κρήτη, στο πλαίσιο της δράσης Αθέατο Μουσείο. Μετά από δεκάδες θαυμάσια αντικείμενα που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται “την παράξενη ιστορία ενός κούρου από την Κρήτη”. Πρόκειται για ένα σπάνιας ομορφιάς χάλκινο αγαλματίδιο που αποδίδει τον μινωικό τύπο του λατρευτή. Το ειδώλιο φέρεται να έχει βρεθεί στην Μίλατο των Μαλίων στα τελευταία χρόνια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αποκτήθηκε από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το 1923 και εκτέθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο μεσοπόλεμο. Η άδηλη προέλευσή του, η ασυνήθιστη φυσιοκρατική απόδοση ποικίλων λεπτομερειών σε συνδυασμό με το μεγάλο του μέγεθος το καθιστούν μοναδικό και εγείρουν αμφιβολίες για τη γνησιότητά του. Η ανάδειξη του χάλκινου κούρου στο Αθέατο Μουσείο σηματοδοτεί την έναρξη της αναψηλάφησης ενός δύσκολου αρχαιολογικού γρίφου με τη βοήθεια των σύγχρονων μέσων αρχαιομετρίας, που αναμένεται να διαφωτίσουν την αληθή του προέλευση. Η “παράξενη ιστορία ενός κούρου από την Κρήτη” παρουσιάζεται στην “Αίθουσα του Βωμού” (αιθ. 34) έως τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023.
Δευτέρα-Κυριακή 08:00 – 20:00, Τρίτη 13:00 – 20:00
12€
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFree City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για τη Δευτέρα 28 Αυγούστου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b