MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Financial Times για Γλυπτά του Παρθενώνα: Αισιόδοξος ο Όσμπορντ για συμφωνία με την Ελλάδα

Εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου σχολίασε ότι μια μακροπρόθεσμη συνεργασία για τον Παρθενώνα θα πετύχαινε «τη σωστή ισορροπία μεταξύ του να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενά μας με κοινά ανά τον κόσμο και της διατήρησης της ακεραιότητας της απίστευτης συλλογής που έχουμε στο μουσείο»

Photo by Nicole Baster on Unsplash
Photo by Nicole Baster on Unsplash
Monopoli Team

«Καθησυχασμένος» από το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιτέθηκε προσωπικά κατά του Βρετανικού Μουσείου με αφορμή τις κλοπές αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν, φέρεται να έχει δηλώσει σε συναδέλφους του ο πρόεδρος του λονδρέζικου ιδρύματος Τζορτζ Όσμπορν.

Ρεπορτάζ των Financial Times, που επικαλείται «ανθρώπους που έχουν ενημερωθεί για το σκεπτικό του», αναφέρει πως ο κ. Όσμπορν εμφανίζεται ως εκ τούτου αισιόδοξος ότι μια ιστορική πολιτιστική ανταλλαγή για τα Γλυπτά του Παρθενώνα μπορεί ακόμα να επιτευχθεί, παρά την κρίση στο Βρετανικό Μουσείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒρετανικό Μουσείο: Κλεμμένο αντικείμενο αξίας 64.000 δολαρίων προσφέρθηκε στο eBay για… 51 δολάρια12.09.2018

«Μπορεί κανείς να διαβάσει πολλά στη σιωπή», λέει στην εφημερίδα στέλεχος του Βρετανικού Μουσείου. «Έχει υπάρξει σημαντική αυτοσυγκράτηση στην καρδιά του ελληνικού κράτους». Άνθρωπος μέσα από το Βρετανικό Μουσείο προσθέτει ότι η συγκρατημένη κριτική είναι σημάδι του ότι η Αθήνα θεωρεί πως μια συμφωνία για τα Γλυπτά είναι κοντά.

Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει στους FT: «Παρακολουθούμε τα γεγονότα στο Βρετανικό Μουσείο στενά και όπως άλλοι στην πολιτιστική κοινότητα είμαστε σοκαρισμένοι από την κλίμακα της κλοπής. Αυτά τα ζητήματα δεν έχουν άμεση επίπτωση στην εκστρατεία μας επί του νομίμου δικαιώματός μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, η οποία συνεχίζεται αμείωτη».
Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b