MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Free City: 5 δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για την Τρίτη 22 Αυγούστου

Παραστάσεις, προβολές ταινιών και συναυλίες στη σημερινή δωρεάν ατζέντα μας, για την Τρίτη 22 Αυγούστου.

Monopoli Team

Αθήνα

6o Stroggylo Open Air Film Festival: προβολή ταινίας “Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες”

Το 6o Stroggylo Open Air Film Festival φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Έχοντας χαρίσει πολλές ευχάριστες βραδιές κάτω απο τα αστέρια με διαλεγμένες ταινίες, μια μέρα πριν την τελευταία παρουσιάζει την ταινία του 2022 “Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες”, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Delia Owens. Υπόθεση: η Κάια είναι ένα κορίτσι που εγκαταλείφθηκε από τους ανθρώπους και μεγάλωσε στους επικίνδυνους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας. Για χρόνια οι φήμες για την «Πιτσιρίκα του Βάλτου» στοίχειωναν το Μπάρκλι Κοόυβ, απομονώνοντας την ευαίσθητη κι έξυπνη Κάια από την κοινότητά της. Όταν δυο νεαροί από την πόλη γοητεύονται από την ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια νέα ζωή, αλλά όταν ο ένας από τους δύο βρεθεί νεκρός, η κοινωνία τη βαφτίζει ως κύρια ύποπτη. Η ταινία σημείωσε μια υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες 2023.
22/8, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τρίτης 22 Αυγούστου12.09.2018

Προβολή ταινίας “Το αποχωρητήριο του Πάπα” στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας μετατρέπεται για άλλη μια φορά σε θερινό κινηματογράφο στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Καλλιθέας. Την Τρίτη 22 Αυγούστου φιλοξενεί την ταινία ουρουγουανικής παραγωγής “Το αποχωρητήριο του Πάπα”. Υπόθεση: βρισκόμαστε στο 1988 κι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ πρόκειται να επισκεφθεί το Μέλο, μια φτωχή ακριτική κοινότητα της Ουρουγουάης. Ο ποντίφικας θα ξεκινήσει την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική απ’ αυτή τη μικρή πόλη, όπου αναμένονται περί τους 50.000 προσκυνητές. Οι πιο ταπεινοί πιστεύουν ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι θαυματουργεί για την ψυχή τους και για το πορτοφόλι τους. Πολλοί πιστεύουν ότι πουλώντας τρόφιμα και ποτά στο πλήθος θα πλουτίσουν. Ο Μπέτο όμως έχει μια καλύτερη ιδέα: να φτιάξει μπροστά στο σπίτι του ένα αποχωρητήριο και να το νοικιάζει.
22/8, 21:00
5ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας (Σαπφούς & Καλυψούς)

Αρκαδία

Παράσταση “Selva Oscura” στον Αρχαιολογικό χώρο Μαντινείας

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Μια απρόσμενη μουσική συνομιλία, το νέο μουσικό έργο Selva Oscura του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη επιχειρεί να αποτυπώσει, με μουσικούς όρους, τις δυνάμεις που καθιστούν το δάσος αναπόσπαστο δομικό στοιχείο της επιβίωσής μας. Γραμμένο για ορχήστρα δωματίου, το έργο χωρίζεται σε οργανικά μέρη, αυτοσχεδιασμό και μέρη με μελοποιημένες παραλογές που ερμηνεύει η Έλλη Πασπαλά σε πρωτότυπο κείμενο της Αλεξάνδρας Κ*.

Η εύθραυστη ρυθμική και μελωδική ισορροπία ανάμεσα στα μέλη της ορχήστρας, όπου κάθε μουσικός εστιάζει ταυτόχρονα στο ατομικό χρέος και στον συνολικό στόχο της ορχήστρας, μας υπενθυμίζει την ισορροπία και την οργάνωση ενός πολύτιμου οικοσυστήματος. Παράλληλα το έργο αποτυπώνει με τρόπο μουσικό την καταστροφή και την αναγέννηση. Οι ρυθμικές αντιθέσεις του έργου σκιαγραφούν τις εναλλαγές του κύκλου ζωής και καταστροφής ενός δάσους. Η συνειδητοποίηση της καταστροφής, η απόγνωση του «γιατί» και η ελπίδα της αναγέννησης είναι πτυχές που αναδύονται μέσα από τη μουσική δομή του. «Ένα δάσος μετά από πυρκαγιά είναι καμένο αλλά δεν είναι νεκρό». Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
22/8, 21:00
Αρχαιολογικός χώρος Μαντινείας

Πιερία

Παράσταση “Η ανάσα του κόσμου” στο Αρχαίο Θέατρο Δίου

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Το νέο χορογραφικό έργο Η ανάσα του κόσμου της Μαριέλας Νέστορα / YELP danceco. εστιάζει στην αναπνοή ως τη βιωματική σχέση του σώματος με τον κόσμο. Τα φυτά είναι -και ήταν πάντα- οι σημαντικότεροι συγκάτοικοι μας στον πλανήτη. Βρισκόμαστε σε μια σχέση αμοιβαιότητας μαζί́ τους. Εισπνέουμε το οξυγόνο που εκπνέουν και εισπνέουν το διοξείδιο που εκπνέουμε. Πώς μπορούμε να ανακινήσουμε τις οικολογικές συγγένειες που μας συνδέουν σε έναν ταχέως κλιματικά μεταβαλλόμενο κόσμο;

Χορευτές και μουσικοί συνθέτουν τον εφήμερο οργανισμό της παράστασης, ο οποίος γίνεται αντιληπτός ως μέρος ενός άλλου μεγαλύτερου οικοσυστήματος. Η χορογραφία διερευνά την λειτουργία της αναπνοής ως κόμβο βιολογικό, ψυχολογικό και πνευματικό που συνδέει διαφορετικά είδη και πολιτισμούς. Η ανάσα του κόσμου ενεργοποιεί την ενσυναίσθηση και προτείνει την εμπειρία μας παράστασης ως σύναξη διαφορετικών ειδών. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
22/8, 21:00
Αρχαίο Θέατρο Δίου, Πιερία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Τρίτη 22 Αυγούστου12.09.2018

Κρήτη

Παράσταση “Περί της φύσης των πραγμάτων” στο Ιδαίον Άντρον στον Ψηλορείτη

Ο συνδυασμός της μεταξύ μύθου και ιστορίας προσωπικότητας του Επιμενίδη και του φιλοσοφικού ποιητικού έργου Περί της Φύσης των Πραγμάτων του Λουκρητίου αποτέλεσε την έμπνευση της φετινής καλλιτεχνική μας συνάντησης στο διαχρονικό πολιτιστικό κύτταρο του Ιδαίου Άντρου το διήμερο 22 και 23 Αυγούστου 2023. Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2023 του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και προσφέρεται δωρεάν για το κοινό. Η εκδήλωση αναπτύσσεται γύρω απ’ τον πυρήνα σύνθεσης των πολυδιάστατων μορφών τέχνης εμπνευσμένων απ’ τη φιλοσοφία επαναπροσέγγισης της Φύσης και της σχέσης ανθρώπου- περιβάλλοντος.

Με εφόδια διαφορετικές μορφές τέχνης και τεχνικές ή χειροτεχνίες, που αναπτύχθηκαν διαχρονικά στον Κρητικό Πολιτισμό. όπως η υφαντική, η αγγειοπλαστική και η ξυλοτεχνία, τα εικαστικά, το θέατρο και η κυρίαρχη μουσική παραγωγή ο Επιμενίδης ΙΙ «αφυπνίζεται» γύρω από την έννοια της προσφοράς του ανθρώπου στο περιβάλλον το οποίο, ζει, δημιουργεί και εξελίσσεται. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
22/8, 21:00
Ιδαίον Άντρον, Ψηλορείτης, Κρήτη

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b