MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τρίτης 22 Αυγούστου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Τρίτη 22 Αυγούστου.

Mesogeios: Έκθεση της Άννας Αχιλλέως Staeubli στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Monopoli Team

Δωδέκατη Νύχτα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Η «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία, την Τρίτη 22 Αυγούστου, στις 21:15, στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης. Μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα. Δύο δίδυμα αδέλφια κατορθώνουν να επιβιώσουν μετά από ένα ναυάγιο, αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα, χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς παρεξηγήσεις, λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδελφών, καθιστούν το διασκεδαστικό αυτό έργο ως μία μια από τις πιο δημοφιλείς σαιξπηρικές κωμωδίες.
Τρίτη 22/8, 21:15
Εισιτήριο: Από 15€. Προπώληση: viva.gr
Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Μαραθώνας. Τηλέφωνο: 2294 058900. 

Επάγγελμα-Ρεπόρτερ: Η ταινία-σταθμός του Αντονιόνι αποκλειστικά στη Ριβιέρα

Από τις επανεκδόσεις των κλασικών ταινιών αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας ξεχωρίζει το «Επάγγελμα: Ρεπόρτερ» του 1975, η αξεπέραστη υπαρξιακή περιπλάνηση του Τζακ Νίκολσον δια χειρός Μικελάντζελο Αντονιόνι. Σύνοψη: Αρχές τις δεκαετίας του 70. Ο επιτυχημένος βρετανός δημοσιογράφος Ντέιβιντ Λοκ (Τζακ Νίκολσον) περιπλανιέται στην υποσαχάρια Αφρική, προσπαθώντας να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για το τοπικό αντάρτικο. Σε μια απόπειρα να αλλάξει ζωή, θα οικειοποιηθεί την ταυτότητα ενός νεκρού άντρα, του μυστηριώδους Ντέιβιντ Ρόμπερτσον. Όμως, το παρελθόν του Λοκ αλλά και του Ρόμπερτσον τον καταδιώκει, αναγκάζοντάς τον να διαφεύγει συνεχώς, από χώρα σε χώρα, από πόλη σε πόλη. Με τη βοήθεια μιας νεαρής φοιτήτριας (Μαρία Σνάιντερ), διασχίζει την ερημιά της Ανδαλουσιάνικης επαρχίας, για να συναντήσει το πεπρωμένο του.
Δευτέρα 21/08, Τρίτη 22/08 και Τετάρτη 23/08 στις 20:45
Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια
Εισιτήρια: 6-7 ευρώ

Mesogeios: Έκθεση της Άννας Αχιλλέως Staeubli στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Σαράντα ζωγραφικά έργα δημιουργημένα από τη διεθνή εικαστικό Άννα Αχιλλέως-Staubli με εγκαυστική τεχνική ειδικά για τον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, επιχειρούν να συλλαβίσουν και να νοηματοδοτήσουν συμβολικά και πλαστικά τη θάλασσα ως ομηρική λέξη. Σε μια πρωτότυπη εγκατάσταση, η θάλασσα ως στικτό οργανικό σώμα, ως τόξο ουράνιο αναρίθμητων αποχρώσεων του μπλε και ως κέλυφος μυστήριο πλασμάτων και μύθων, παρουσιάζεται θριαμβική, χωρίς την ανάγκη αφηγηματικών μέσων. Πλασμένη με ένα συναρπαστικό φάσμα διαφορετικών και αναπάντεχων χροιών και τόνων που ανάγουν στην αρχαία ελληνική ζωγραφική, αντιμετωπίζεται από τη ζωγράφο ως πρωτόπλαστο εύρημα και δημιουργεί έναν μυθώδη κάμπο διαφορετικών ψυχογραφικών στιγμών και διηνεκών ωκεάνιων συντεταγμένων.
Έως 4 Σεπτεμβρίου 2023
Δευτέρα έως Κυριακή 08:00 – 20:00, Τρίτη 13:00 – 20:00
Είσοδος ελεύθερη * υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα

«Το ένα κέντημα τα ρόδα, τ’ άλλο κέντημα φτερόν…» στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελική Χατζημιχάλη

Φωτογραφία: Αρχείο Μαυρέττας Αρβανίτη

Μία έκθεση που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη εικαστική ματιά παρουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”, έως τις 8 Οκτωβρίου 2023. Η έκθεση με τίτλο “Παραδοσιακή λευκαδίτικη βελονιά και σύγχρονη εικαστική δημιουργία”, συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκαδίων. Η παρουσίαση επιμερίζεται σε δύο ενότητες, οι οποίες αναπτύσσονται στους μουσειακούς χώρους με τις μόνιμες συλλογές αντικειμένων λαϊκής τέχνης. Στην πρώτη ενότητα της έκθεσης παρουσιάζονται χαρακτηριστικά δείγματα κεντημάτων “καρσάνικης βελονιάς”, της παραδοσιακής λευκαδίτικης κεντητικής τεχνικής, τεκμηριωμένης το 2019 στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, υπό την αιγίδα της UNESCO. Στη δεύτερη ενότητα εκτίθενται τριάντα σύγχρονα εικαστικά έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από την “καρσάνικη βελονιά”.
Έως 8 Οκτωβρίου 2023
Τρίτη έως Παρασκευή στις 10:00 – 16:00, Σάββατο και Κυριακή στις 10:00 – 15:00
Είσοδος ελεύθερη
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης Αγγελική Χατζημιχάλη, Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκάβη, σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη σε καλοκαιρινή περιοδεία12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b