MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αλεξανδρούπολη: Συγκλονίζει η εικόνα από την μεταφορά βρεφών κατά την εκκένωση νοσοκομείου

Η πυρκαγιά συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη. Οι φλόγες απείλησαν το νοσοκομείο της πόλης, καθιστώντας αναγκαία την εκκένωσή του. Ασθενείς και προσωπικό απομακρύνθηκαν με πλοίο στο λιμάνι.

Πηγή : OPEN
Monopoli Team

Άλλη μια δύσκολη νύχτα πέρασε στα πύρινα μέτωπα που καίνε σε διάφορα μέρη της χώρας, με πιο μεγάλο αυτό της Αλεξανδρούπολης, όπου οι φλόγες έφτασαν στον περίβολο του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, το οποίο εκκενώθηκε.

Ασθενείς και προσωπικό έχουν μεταφερθεί σε ένα πλωτό νοσοκομείο που έχει στηθεί στο λιμάνι. Σε σειρά προτεραιότητας βρέθηκαν, φυσικά, τα βρέφη, που απομακρύνθηκαν πρώτα από το Γενικό Νοσοκομείο.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει αυτή τη στιγμή η αντίστοιχη συγκλονιστική εικόνα της μεταφορά των νεογνών, που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι OPEN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝύχτα κόλασης στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκαν νοσοκομεία και οικισμοί – Μέτωπα σε Εύβοια, Ροδόπη, Καβάλα, Κύθνο12.09.2018

«Ήταν από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις εκκένωσης, που ολοκληρώνεται τώρα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Έντεκα νεογνά μεταφέρθηκαν στην Καβάλα και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Επίσης, 42 ασθενείς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Καβάλα και την Ξάνθη και 25 στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Δέκα ασθενείς που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ μεταφέρονται με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ», πρόσθεσε.

Ενενήντα ασθενείς μεταφέρθηκαν άμεσα στο «Αδαμάντιος Κοραής», λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Αλεξανδρούπολη.

«Μεταφέρθηκαν ταυτόχρονα στα γύρω νοσοκομεία τα βαριά περιστατικά και κάποια πρόωρα βρέφη που ήταν σε θερμοκοιτίδες. Φύγανε πρώτα τα νεογνά με τα ασθενοφόρα. Ακολούθησαν οι ενήλικες που ήταν πιο βαριά περιστατικά και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και υπόλοιποι ασθενείς», δήλωσε στο OPEN ένας από τους νοσηλευτές του νοσοκομείου, που ανέφερε επίσης πως προς το παρόν «δεν υπάρχει πρόβλεψη για άμεση επιστροφή στο νοσοκομείο, καθώς υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση».

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b