MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Το αγόρι με τις δύο καρδιές: Η πραγματική ιστορία δύο αδερφών προσφύγων από το Αφγανιστάν “ανεβαίνει” σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά

Ο Τάκης Τζαμαργιάς επιστρέφει τη νέα σεζόν στο θέατρο Άλμα με την παράσταση «Το αγόρι με τις δύο καρδιές» – μια πραγματική ιστορία προφυγιάς, ειπωμένη από τους ίδιους τους ήρωές της, τους αδερφούς Hamed και Hessam Amiri.

| Φωτογραφίες: Κατερίνα Δρούκα
Monopoli Team

Ο Τάκης Τζαμαργιάς έρχεται τον Οκτώβριο του 2023 στο Θέατρο Άλμα, με μια πραγματική ιστορία προφυγιάς την οποία αφηγείται σε βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2020 ο Hamed Amiri, με τον πρωτότυπο τίτλο “The Boy with Two Hearts: A Story of Hope”.

Βασισμένη στην πραγματική ιστορία των δύο αδερφών, η θεατρική διασκευή του Phil Porter παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αφηγείται το δύσκολο πέρασμα των δύο, νεαρών τότε, αγοριών και της οικογένειάς τους από το Αφγανιστάν στο Ηνωμένο Βασίλειο και προς μια νέα ζωή.

Την παράσταση – ύμνο στην αγάπη και την αλληλεγγύη “ντύνει” μουσικά ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Τι αναφέρει ο ίδιος ο ίδιος ο σκηνοθέτης

«2000. Μια άλλη Ευρώπη. Μια οικογένεια Αφγανών: Μάνα, Πατέρας και 3 γιοι. Η μάνα ορθώνει το ανάστημά της κατά των Ταλιμπάν και υπέρ των γυναικών και διώκεται. Το ταξίδι ξεκινά. Αναζητούν την «Ιθάκη» τους, περιπλανώνται στην Ευρώπη. Από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γερμανία φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά τους, οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες δεν τους σταματούν. Αλλά το φτάσιμο εκεί δεν είναι ο προορισμός τους, η Ιθάκη τους γέλασε. Η καρδιά τους έμεινε για πάντα στην πατρίδα. Δεν πρόκειται για άλλη μια ιστορία προσφύγων, πρόκειται για έναν ύμνο στην αγάπη και στην αλληλεγγύη, για τον διαχρονικό αγώνα του ανθρώπου να προσδιορίσει τον υπαρξιακό του χώρο και χρόνο όπου κι αν βρίσκεται. Παράλληλα με τα λόγια της στιχουργού Ελένης Φωτάκη, ο Μιλτος Πασχαλίδης υφαίνει τη δική του περιπλάνηση σε ένα ξέφωτο αγάπης κι ανθρωπιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Οι φετινές εκδόσεις σε δημιουργική συνομιλία με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα12.09.2018

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τις πρόβες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑδέσποτα, από την ομάδα Hippo Theatre Group στο Θέατρο Σταθμός12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το αγόρι με τις δύο καρδιές
Από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Άλμα

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Επεξεργασία Κείμενου: Αντώνης Γαλέος
Σκηνικά: Εδουάρδος Γεωργίου
Κοστούμια: Έλλη Εμπεδοκλή
Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη
Μουσική: Μίλτος Πασχαλιδης
Στίχοι: Ελένη Φωτάκη
Σχεδιασμός Video: Goran Gagic
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νεφέλη Βλαχοπαναγιώτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Κωνσταντίνα Σαραφιανού
Παίζουν (αλφαβητικά): Χρήστος Διαμαντούδης, Βαγγέλης Ζάπας, Έλενα Μαρσίδου, Βασίλης Τριανταφύλλου, Γιώργος Ψυχογιός
Εκτέλεση Παράγωγης: Φωτόνιο Τέχνης και Πολιτισμού/ Σαπφώ Κωνσταντάρα, Νεφέλη Βλαχοπαναγιώτη
Φωτογράφος: Κατερίνα Δρούκα

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b