MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

The Offbeat Sari: Έκθεση με σύγχρονα σάρι στο Design Museum του Λονδίνου

Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 17 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Το πρώτο σάρι που φορέθηκε σε Met Gala και πούλιες φτιαγμένες από ακτινογραφίες που ήταν για πέταμα σε νοσοκομεία παρουσιάζονται στην έκθεση «The Offbeat Sari» που φιλοξενεί το Design Museum στο Λονδίνο και στην οποία εκτίθενται περίπου 60 σύγχρονα σάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο πορτρέτο του Harry Styles από τον David Hockney θα παρουσιαστεί στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου12.09.2018

Προερχόμενο από την Ινδία και την ευρύτερη Νότια Ασία, παραδοσιακά θεωρούμε το σάρι ως ένα ύφασμα χωρίς ούτε μία βελονιά, το οποίο τυλίγει το σώμα από τον ώμο μέχρι τη μέση. Τα τελευταία χρόνια, διάφοροι ντιζάινερ μόδας επανεφευρίσκουν το ηλικίας 5.000 ετών ένδυμα για να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο ενδιαφέρον νέων για το σάρι και αυτό οδήγησε στην αναγέννησή του, όπως επισήμανε η επικεφαλής επιμελήτρια στο μουσείο Priya Khanchandani.

«Οι γυναίκες στις πόλεις οι οποίες προηγουμένως συσχέτιζαν το σάρι με επίσημο ένδυμα το μετατρέπουν σε φρέσκο, ριζοσπαστικό, καθημερινό ντύσιμο που τις ενδυναμώνει να εκφράσουν το ποιες είναι, ενώ οι ντιζάινερ πειραματίζονται με την υλικότητά του αντλώντας από δημιουργικότητα χωρίς όρια» τόνισε η επιμελήτρια.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b