MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Βέσσα: Το μεσαιωνικό χωριό-στολίδι της Χίου που αξίζει να ανακαλύψετε

Γνωρίστε τη Βέσσα, ένα από σημαντικότερα καστροχώρια της Χίου. Πετρόχτιστα πυργόσπιτα, στενά δρομάκια, καμάρες και μια όμορφη πλατεία συνθέτουν την εικόνα ενός γραφικού μεσαιωνικού οικισμού.

Monopoli Team

Το ταξίδι στη νότια Χίο είναι μια συναρπαστική και διαφορετική εμπειρία. Οι χαμηλοί λόφοι, καλυμμένοι με μαστιχόδεντρα και αιωνόβιες ελιές δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο, ενώ τα μεσαιωνικά χωριά, τα περίφημα Μαστιχοχώρια με την ιδιαίτερη οχυρωματική αρχιτεκτονική και το ξεχωριστό χρώμα, σε προσκαλούν σε μια βόλτα στη δική τους εποχή.

Η Βέσσα είναι ένα από αυτά τα χωριά-στολίδια της Νότιας Χίου, που αξίζει να ανακαλύψετε αν βρεθείτε στο νησί. Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό, μεσαιωνικό χωριό, με στενά δρομάκια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 19 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης της Χίου. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του χωριού – κάστρου και έχει διατηρήσει στο πέρασμα των αιώνων την αρχιτεκτονική και πολεοδομική του δομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαύδος: Το νησί-ησυχαστήριο στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης12.09.2018

Η Βέσσα αποτελεί ένα από τα παλαιότερα χωριά της Χίου και δημιουργήθηκε από τη συνένωση μικρότερων οικισμών. Ονομάστηκε έτσι από τη λέξη «βήσσα», που σημαίνει κοιλάδα και προσδιορίζει την τοποθεσία της. Ο πύργος της, όπως και των υπολοίπων χωριών, χτίστηκε κατά τον 10ο αιώνα και γύρω του σιγά σιγά δημιουργήθηκε ο οικισμός. Το 1346 κατακτήθηκε από τους Γενοβέζους, οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν κυρίως για την εμπορική εκμετάλλευσή της λόγω της μαστίχας, επηρεάζοντας τον τρόπο ζωής και την αρχιτεκτονική της.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b