MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 5-6 Αυγούστου 2023.

«Ο απίθανος Μορίς» στους κινηματογράφους
Monopoli Team

Θέατρο

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα στον Φλοίσβο

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα , κάθε καλοκαίρι στο εξοχικό του διασκεδάζει όλη την οικογένεια με τις καλοκαιρινές του περιπέτειες. Ο Τάσος Κώνστας με τους χάρτινους πρωταγωνιστές του, κερνούν γέλιο μέσα από διασκευασμένες κωμωδίες .με καλοκαιρινή αύρα χιούμορ και εκλεπτυσμένη σάτιρα. Απολαύστε οικογενειακώς μια αξέχαστη καραγκιοζ’ιστικη βραδιά κάτω απ τον έναστρο ουρανό , δίπλα στη θάλασσα, μέσα στο καταπράσινο Πάρκο Φλοίσβου. Για παιδιά άνω των 3 ετών..
Σάββατο 5/8 και Κυριακή 6/8, στις 20:30
Εισιτήριο: 6€. Προπώληση: viva.gr
Θερινό θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα, Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Συμμορία του Μεσονυχτίου, του Ντέιβιντ Ουάλιαμς, για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Άνεσις12.09.2018

Κινηματογράφος

Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στο Κτήμα Φιξ για μικρούς και μεγάλους

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής απέκτησε το Κτήμα Φιξ και ανοίγει τις πόρτες του ως πάρκο πρασίνου, ιστορίας και πολιτισμού με την επιμέλεια της ομάδας του Cinema Alive. Παράλληλα με τις βόλτες σας, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ στις 21:00  για όλο το καλοκαίρι, απολαύστε δωρεάν μία επιλεγμένη ταινία από τον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο μέσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον γεμάτο χρώμα και ευχάριστες μυρωδιές. Κυριακή 6 Αυγούστου: Ο Λούης και οι Εξωγήινοι: Γέλια, περιπέτεια, συγκίνηση σε μια ιστορία για το μεγαλύτερο μάθημα για όλους: Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγεις.
Κυριακή 6/8, στις 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Κτήμα Φιξ, Λεωφόρος Ηρακλείου 254, Νέο Ηράκλειο – Μεταμόρφωση.

«Ο απίθανος Μορίς» στους κινηματογράφους

Ένας απατεώνας γάτος, μερικοί πανέξυπνοι αρουραίοι κι ένα τρελό κόλπο που τους μπλέκει σε μεγάλους μπελάδες. Η πιο απολαυστική περιπέτεια για όλη την οικογένεια, εμπνευσμένη από την υπέροχη φαντασία των αδελφών Γκριμ και του σπουδαίου Τέρι Πράτσετ, κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους. Υπόθεση: Ο Μορίς, ένας πανέξυπνος γάτος του δρόμου, έχει σκεφτεί την τέλεια απάτη για να βγάζει λεφτά: παρέα με έναν νεαρό αυλητή, τον Κιθ, πάνε από πόλη σε πόλη πείθοντας τους κατοίκους της να αναλάβουν να απομακρύνουν, με το αζημίωτο φυσικά, τους αρουραίους που δημιουργούν προβλήματα. Αυτό που δεν τους λένε, βέβαια, είναι ότι οι εν λόγω αρουραίοι είναι μέρος της απάτης: πρόκειται για φίλους τους, οι οποίοι εντελώς βολικά έπειτα από την παρέμβαση του Μορίς και του Κιθ «απαλλάσσουν» τους κατοίκους από την παρουσία τους… όπως κι από τα λεφτά τους.
Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις αίθουσες προβολής εδώ

Park your Cinema και Park your Cinema Kids: Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές του ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Αύγουστο

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Αύγουστο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στο Park your Cinema Kids, οι ταινίες που επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF), υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες. Σάββατο 05/08, 21.00, «Ουπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε…»: Μετά τις τρελές περιπέτειες της πρώτης ταινίας, οι κολλητοί πια φίλοι, Φίνι και Λέα, πλέουν στα ανοιχτά πάνω στην Κιβωτό του Νώε μαζί με τους γονείς τους και τα άλλα ζωάκια. Μετά από μια σειρά ατυχιών, τα παιδιά βρίσκονται κατά λάθος εκτός της Κιβωτού – μαζί με τις τελευταίες προμήθειες! Η Λέα και ακόμη ένας ναυαγός, η καινούργια τους φίλη, Τζέλι, ξεβράζονται σε ένα απομακρυσμένο νησί, ενώ ο Φίνι ξυπνάει σε μια περίεργη κοινότητα από οικεία ζωάκια που ζουν ειρηνικά – υπό την απειλή ενός… ζωηρού ηφαιστείου. * Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 5/8, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

The Ellinikon Experience Park: Κινηματογραφικές προβολές για όλη την οικογένεια

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει για όλη την οικογένεια στο The Ellinikon Experience Park με την υπογραφή της «Μικρόπολις» – του μεγαλύτερου φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς. Από τις 20 Ιουνίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Α του Πάρκου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε θεματικά αφιερώματα σε βραβευμένους δημιουργούς της μεγάλης οθόνης, κωμωδίες και πρόσφατα blockbuster, αλλά και αγαπημένες, κλασσικές ταινίες. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο και θα ενισχυθεί με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις για όλους. Σάββατο 5 Αυγούστου, στις 20:45 – «Η Μικρή Πυροσβέστης». Κυριακή 6 Αυγούστου, στις 20:45 «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει».
Σάββατο 5/8 και Κυριακή 6/8, στις 20:45
Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Α, The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 30 2162020900. https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυντεχνία του Γέλιου: Έρχεται τον Οκτώβριο με τρεις παραστάσεις για παιδιά12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρουσίαση για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Έχετε παιδιά μέχρι 12 ετών; Στο Μουσείο Ακρόπολης θα ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να ταστείλουν στο acropolismuseumkids.gr.
Από 07 Νοεμβρίου 2021  έως 29 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Κυριακή, 11:00 π.μ.
Συμμετοχή: Εγγραφή μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b