MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Διακοπές στη Σύρο: Όλα όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε

Ένα νησί τεσσάρων εποχών, ιδανικό τόσο για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου όσο και για πολυήμερες διακοπές. Η Σύρος είναι μια κατηγορία από μόνη της.

Monopoli Team

Αρχοντική και ρεμπέτισσα, νησιώτισσα και αστή, η Σύρος, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, είναι ένα μέρος που με τις ομορφιές του γοητεύει τους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου. Η νεοκλασική Ερμούπολη με τα γραφικά σοκάκια και την αρχιτεκτονική που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στις Κυκλάδες, η πλούσια ιστορία, το έντονο καλλιτεχνικό στοιχείο, τα μοναδικά αξιοθέατα και οι παραλίες με τα βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν το νησί του Βαμβακάρη και της «Φραγκοσυριανής» έναν ιδιαίτερο προορισμό. Ταξιδέψτε στη Σύρο για να ανακαλύψετε ένα κυκλαδονήσι που δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚολώνα: Βουτιά στην εντυπωσιακή διπλή παραλία της Κύθνου12.09.2018

Η αρχοντική Ερμούπολη

Η Ερμούπολη μοιάζει με υπαίθριο μουσείο (πηγή: Shutterstock)

Η πρωτεύουσα του νησιού, Ερμούπολη, κλέβει την παράσταση με την αρχιτεκτονική της. Ακολουθώντας τα γραφικά σοκάκια, θα νιώσετε σαν να μπαίνετε στη χρονομηχανή. Η Ερμούπολη είναι μια νησιωτική πόλη που έχει ζωή ανεξαρτήτως εποχής. Αποτελεί το κεντρικό λιμάνι της Σύρου και τον διοικητικό πυρήνα όλων των Κυκλάδων και της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου. Η πόλη άρχισε να κατοικείται από τους πρόσφυγες που ήρθαν σταδιακά στο νησί από τη Μικρά Ασία, τη Χίο, την Κάσο, τα Ψαρά και την Κρήτη από το 1822. Οι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εκεί άρχισαν να αναπτύσσουν τη ναυτιλία και το εμπόριο, χτίζοντας μια νέα πόλη αρχής γενομένης με την κατασκευή του ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που σήμερα αποτελεί τη Μητρόπολη των Ορθοδόξων κατοίκων της Σύρου. Έκτοτε η ανάπτυξη είναι συνεχής: το λιμάνι γίνεται το εμπορικό κέντρο του νέου ελληνικού κράτους, ενώ ακολουθεί η ανάπτυξη της βιομηχανίας, των ναυπηγείων, καθώς και διαφόρων διοικητικών υπηρεσιών. Έτσι, σιγά σιγά η Ερμούπολη μετατρέπεται σε μια πόλη – κόσμημα με έντονους ρυθμούς ζωής.

Η Πλατεία Μιαούλη, η καρδιά της Ερμούπολης (πηγή: Shutterstock)

Τα πανέμορφα νεοκλασικά και τα εντυπωσιακά κτήρια, το επιβλητικό Δημαρχείο στην πλατεία Μιαούλη, έργο του Ερνέστου Τσίλλερ, το ιστορικό Δημοτικό Θέατρο Απόλλων που δημιουργήθηκε το 1864 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Πιέτρο Σαμπό και αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, τα αρχοντικά πάνω στο κύμα στην αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια, ο ναός του πολιούχου Αγίου Νικολάου με τον χαρακτηριστικό γαλάζιο τρούλο και οι υπόλοιπες πανέμορφες ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες, κάνουν την Ερμούπολη να μοιάζει με υπαίθριο μουσείο που αξίζει να εξερευνήσετε απ’ άκρη σ’ άκρη.

Τα Βαπόρια, η πιο όμορφη συνοικία της Ερμούπολης (πηγή: Shutterstock)

Η πλούσια ιστορία του νησιού ξαναζωντανεύει μέσα από εκθέματα αξιόλογων μουσείων. Αξίζει να επισκεφθείτε το Βιομηχανικό Μουσείο της Ερμούπολης όπου εκτίθεται και το θρυλικό Enfield 8000, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα. Το καλοκαίρι δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσετε από τα Αστέρια για βουτιές από την προβλήτα με φόντο τα Βαπόρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTelegraph: Τα 10 «ανέγγιχτα» νησιά της Ελλάδας12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b