MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Γυνή πλέουσα, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη στη Σύρο

Η παράσταση «Γυνή πλέουσα», του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, θα παρουσιαστεί στη Σύρο, στο Ινστιτούτο Κυβέλη, από την ομάδα «Αγγελοπετριά», σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη.

Monopoli Team

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Γυνή πλέουσα», που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Εταιρεία φίλων του Παναγιώτη Κανελλόπουλου από την θεατρική ομάδα «Αγγελοπετριά», σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη, ταξιδεύει στη Σύρο για 3 μόνο παραστάσεις στις 2, 3 και 4 Αυγούστου στο Ινστιτούτο Κυβέλη.

Το Ινστιτούτο Κυβέλη παρουσιάζει για το καλοκαίρι του 2023 το γράμμα: ΘΗΤΑ  (Θάλασσα – Θέατρο – Θεότητες). Μέσα σε αυτή τη θεματική το Ινστιτούτο Κυβέλη προσκαλεί 3 σύγχρονες Ελληνίδες να μιλήσουν μέσα από την παράσταση «Γυνή πλέουσα» για τη θάλασσα του Παπαδιαμάντη.

«Εἰς τὸν μικρὸν λιμένα τῆς ὡραίας νήσου του, ὅλες τὶς χρονιές, συνήθως τὸν Ὀκτώβριον, κατέπλεεν ἐπιστρέφων ἀπὸ τὰ ταξίδια μὲ τὴν σκούναν του, ὁ καπετὰν Γιάννης ὁ Καραντής, ὁ ἐπιλεγόμενος καὶ Καραβοκύρης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρομηθέας Εσταυρωμένος, του Χρήστου Λιακόπουλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη12.09.2018

Για το έργο «Γυνή πλέουσα»

Στο μικρό νησί, αρχές του 1900, οι γυναίκες των ναυτικών ψάχνουν τρόπους να αναπληρώσουν ό,τι δεν τους επιτρέπεται να νιώσουν, να σκεφθούν, να εκφράσουν, να ονειρευτούν. Ιδιοσυγκρασίες έντονες, ψυχισμοί πολύπλοκοι, ζουν μυστικές ζωές, ενδύονται ρόλους κοινωνικούς, στριμώχνονται και ασφυκτιούν μέσα σε αυτούς. Η παράσταση «Γυνή πλέουσα» διερευνά μέσα από την Καραβοκυρού, την ηρωίδα του διηγήματος,την ανάγκη υπεραναπλήρωσης της μοναξιάς με εθισμούς σε ουσίες.

Ο Παπαδιαμάντης, με χιούμορ, διεισδυτική ματιά και ευαισθησία φανερώνει τα αφανέρωτα. Με τρόπο που να μην φανερωθούν ποτέ. Μα να έχουν κιόλας ειπωθεί. Και όλο αυτό να είναι γεμάτο από αγνή αγάπη και συμπόνια για τον άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜη σου τύχει!…: Αιμίλιος Χειλάκης και Μανώλης Δούνιας ανεβάζουν τη μαύρη κωμωδία του Francis Veber στο Θέατρο Αθηνών12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αρκαδία Ψάλτη
Ενδυματολόγος: Αφροδίτη Αναστοπούλου
Φωτογραφίες: Μάρω Κουρή
Παραγωγή: ΑΜΚΕ “Αγγελοπετριά”
Ερμηνεύουν: Λένια Ξενάκη, Δήμητρα Κώνστα, Αρκαδία Ψάλτη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
2, 3 και 4 Αυγούστου στις 20:00

Eισιτήρια: 15€, μειωμένο: 10€
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/gyni-pleousa/
Ινστιτούτο Κυβέλη, Λεωνίδου 4, Ερμούπολις, Σύρος
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
Πληροφορίες: Τηλ.: 6972313738 | kyveli.eu

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b