MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

12 αγαπημένες ταινίες που μπορούν να λειτουργήσουν σαν “manual ζωής”

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι μικρές, σταδιακές αλλαγές μπορούν τελικά να αλλάξουν τα πάντα…

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Λένε, πως οι μικρές, σταδιακές αλλαγές μπορούν τελικά να αλλάξουν τα πάντα. Η ιδέα να κάνεις ένα βήμα τη φορά μπορεί να φαίνεται παράλογα προφανής. Όλοι μας έχουμε κολλήσει κάποια στιγμή, παγιδευμένοι για μέρες, μήνες ή και χρόνια, στο ίδιο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑθώος ο Kevin Spacey για τις κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων12.09.2018

Δεν μπορείς να σηκώσεις χίλια κιλά ταυτόχρονα, αλλά μπορείς εύκολα να σηκώσεις ένα κιλό χίλιες φορές. Οι μικρές, επαναλαμβανόμενες προσπάθειες, λοιπόν, θα σε φτάσουν εκεί που θες. Ένα πράγμα που το έκανε σαφές η αληθινή ιστορία των τριών γυναικών-επιστημόνων του Hidden Figures (2016).

Στην ταινία Frances Ha (2012), επικρατεί μία άλλη μεγάλη αλήθεια: Δεν κερδίζεις ένα παιχνίδι σκακιού (ή το παιχνίδι της ζωής), προχωρώντας μόνο μπροστά. Μερικές φορές πρέπει να κάνεις ένα βήμα προς τα πίσω για να βρεθείς στη θέση του νικητή. Όταν αισθάνεσαι ότι αντιμετωπίζεις το ένα αδιέξοδο μετά το άλλο, είναι σημάδι ότι δεν είσαι στο σωστό δρόμο. Η ζωή μας διδάσκει ότι επιτρέπονται οι αναστροφές. Εξάλλου, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της παραίτησης και της εκκίνησης από τη σωστή κατεύθυνση.  Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι ζουν τις ζωές τους συμβιβασμένοι με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις χωρίς να ξέρουν ότι τα πάντα μπορούν να προσαρμοστούν.

The Intern (2015)

Μην παραμένεις με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Βρες όλα εκείνα που αγαπάς, τα ταλέντα σου, τα πάθη σου και αγκάλιασέ τα. Μην κρύβεσαι πίσω από τις αποφάσεις άλλων ανθρώπων. Μην αφήνεις τις επιλογές των άλλων να καθορίζουν και τον δικό σου δρόμο. Η ζωή που δημιουργείς με το να κάνεις κάτι που σε συγκινεί είναι πολύ καλύτερη από τη ζωή του να εύχεσαι ότι το έκανες. Το κουράγιο να πάρεις τον δύσκολο δρόμο είναι αυτό που θα σου ανοίξει τους νέους δρόμους.

Brooklyn (2015)

Μία από τις πιο σημαντικές ικανότητες που μπορείς να αναπτύξεις στη ζωή είναι η προθυμία να ωριμάσεις μέσα από δυσκολίες. Η ζωή σε κάποιους από εμάς έχει αποδείξει ότι κάποια από τα πιο όμορφα πράγματα της ζωής θέλουν προσπάθεια. Το να «χτίσεις» τη δική σου δουλειά είναι δύσκολο. Το να γράψεις ένα βιβλίο είναι δύσκολο. Ένας γάμος είναι δύσκολος. Το να μεγαλώνεις παιδιά δεν είναι πάντα εύκολο. Το να μένεις υγιής θέλει προσπάθεια. Αλλά όλα είναι υπέροχα στο τέλος και αξίζουν κάθε προσπάθεια. Όσο πιο άμεσα το συνειδητοποιήσεις τόσο πιο κερδισμένη θα βγεις. Οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις συνήθως είναι αποτέλεσμα των λάθος προσδοκιών.

500 days of Summer (2009)

Όσο είσαι νέα, οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις σου ακουμπούν τα σύννεφα. Όμως ο κόσμος της νεότητας είναι έτσι φτιαγμένος που όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά εσύ δεν δίνεις σημασία, πας με μεγάλη ευκολία παρακάτω. Η κατάσταση δεν είναι ίδια όσο μεγαλώνεις. Οι προσδοκίες τείνουν να αυξάνονται, οι απαιτήσεις να πιέζουν και η απογοήτευση δεν αφήνει τον ίδιο απόηχο. Η ζωή δεν είναι απαραιτήτως ευκολότερη ή πιο δυσκολότερη από ό,τι περίμενες. Οι αλλαγές στο πλάνο ή οι εκπλήξεις στη ζωή δεν έρχονται απαραίτητα για να σε δυσκολέψουν αλλά για να σε διδάξουν  Το «εύκολο» και το «σκληρό» δεν είναι πάντα ο τρόπος που περιμέναμε και δεν συμβαίνουν πάντα όταν το περιμένουμε. Αυτό μάλλον δεν είναι κακό – κάνει τη ζωή ενδιαφέρουσα. Η ζωή αλλάζει από λεπτό σε λεπτό οπότε μπορείς κι εσύ.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
ΣΚ με Slow Horses – Οι πιο αποτυχημένοι της MI5 επέστρεψαν
Cine News
7ο KinoFest: Ο γερμανόφωνος κινηματογράφος ξανά στην Πάτρα, πιο προσβάσιμος από ποτέ
Cine News
11ο Με τα Μάτια Ανοιχτά: Η γιορτή του ελληνικού ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην Ταινιοθήκη
Cine News
Κάμπινγκ: Μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα – Όσα θα δούμε στα τρία πρώτα επεισόδια
Cine News
Widow’s Bay: Γιατί όλοι ξαφνικά μιλάνε για τη σειρά που σάρωσε στα Emmy;
Cine News
Όλιβερ Λάσε: Ο σκηνοθέτης του «Sirât» στο 67ο ΦΚΘ με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην έρημο
Cine News
Ο Romain Gavras έρχεται στην Στέγη για ένα masterclass πάνω στην επιδραστικότητα της εικόνας
Cine News
Silo (Season 3): Ο μύθος γίνεται αλληγορία εξουσίας, μνήμης και αγάπης
Cine News
WIPE Berlin: Το διεθνές αντισυμβατικό φεστιβάλ ερασιτεχνικού κινηματογράφου κάνει στάση στην Αθήνα
Cine News
CineFIX: Η χειμερινή έκδοση "βλέπει" ντοκιμαντέρ - Το πρόγραμμα των πρώτων προβολών
Cine News
Emmy 2026: Ποιες σειρές αναδείχθηκαν οι καλύτερες της χρόνιας
Cine News
DISFF49: Ολόκληρη η ζωή χωράει σε μια μικρού μήκους ταινία