MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου 2023.

Monopoli Team

1. Οι Guns N’ Roses στο ΟΑΚΑ

Οι Guns N’ Roses παραμένουν ένα από τα πιο δυναμικά και επιδραστικά rock αμερικανικά συγκροτήματα στην ιστορία έως σήμερα. Ενσωματωμένο στην pop κουλτούρα, το album-ορόσημο Appetite For Destruction, με τις θριαμβευτικές πωλήσεις του 1987, ξεχωρίζει ως το “ντεπούτο album με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ” καθώς και ως το “11ο album όλων των εποχών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ”, ενώ η περιοδεία “Not In This Lifetime…” (2016-2019) κατατάχθηκε ως η “τέταρτη υψηλότερη, σε εισπράξεις, συναυλία στην ιστορία της μουσικής”. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους κάνουν στάση στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία με διαχρονικές επιτυχίες τους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι Guns N’ Roses είναι οι: Axl Rose (φωνή, πλήκτρα), Duff McKagan (μπάσο), Slash (κιθάρα), Dizzy Reed (πλήκτρα), Richard Fortus (κιθάρα), Frank Ferrer (ντραμς) και Melissa Reese (πλήκτρα). Μαζί τους special guests οι The Last Internationale.
Σάββατο 22/7 *οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00
55-165€
ΟΑΚΑ, Κηφισίας 37, Μαρούσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οδηγός σου για τις μεγαλύτερες συναυλίες και τα φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

2. Μυστήριο 35 – Αισχύλου Project ^: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει την «Ορέστεια» του Ιάννη Ξενάκη

Το εμβληματικό έργο ενός προφήτη της διεθνούς μουσικής πρωτοπορίας, το Μυστήριο 35 Ιάννης Ξενάκης: Ορέστεια έρχεται στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (KOA), με τη συμμετοχή της Χορωδίας της ΕΡΤ., της Χορωδίας Δήμου Αθηναίων και της Παιδικής Χορωδίας του Ωδείου Kodály. Ένα σπάνιο καλλιτεχνικό γεγονός στο πλαίσιο του έργου παρακαταθήκης Αισχύλου Project ^ της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη γενέτειρα του μεγάλου τραγικού ποιητή, ως ένας άτυπος αλλά εκρηκτικός διάλογος στο πάντοτε ζωντανό και κρίσιμο στα σύγχρονα ζητήματα δικαιοσύνης, ουμανισμού και πολιτικής Αισχύλειο Δράμα.
Σάββατο 22/7 στις 21:15
5-15€
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

3. Μήδεια, του Φρανκ Κάστορφ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η «Μήδεια» του σπουδαίου Γερμανού σκηνοθέτη Φρανκ Κάστορφ παρουσιάζεται για δεύτερη φορά αυτό το Σάββατο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Ο καινοτόμος σκηνοθέτης, ιστορικός διευθυντής της βερολινέζικης Φολκσμπίνε, που σφράγισε από τη δεκαετία του 1990 το “γερμανικό στιλ”, συνεργάζεται με σπουδαίους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου, παντρεύοντας τον αναρχικό τρόπο παιξίματος, τον αυτοσχεδιασμό και την υποκριτική ελευθερία με την σύγχρονη ελληνική σκηνή σε μια εκρηκτική σκηνοθετική πρόταση. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Μαρία Ναυπλιώτου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Στεφανία Γουλιώτη, Σοφία Κόκκαλη, Αγγελική Παπούλια, Νίκος Ψαρράς, Αινείας Τσαμάτης και Νικόλας Χανακούλας.
Σάββατο 22/7 στις 21:00
Από 5€ 
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός Χώρος Ασκληπιείου, Επίδαυρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι πέντε Μήδειες του Φρανκ Κάστορφ αποκαλύπτονται12.09.2018

4. Ηλέκτρα, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Ένα σύμπαν που βουλιάζει στην διαφθορά και την αδικία. Ένας κόσμος αντιηρωικός όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία. Η φωνή της αποτελεί μια γενναία και δυναμική πράξη ενεργητικής αντίστασης που ενοχλεί διαρκώς και υπενθυμίζει ακατάπαυστα την ανάγκη για αποκατάσταση της φρικτής αδικίας.
Σάββατο 22/7 στις 21:30
17-20€
Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης, Λεωφ. Μαραθώνος 196, Νέα Μάκρη

5. Lemon, του Alessandro Baricco στο Λαύριο

Το πολυταξιδεμένο Lemon γιορτάζει πέντε χρόνια ταξιδιών σε όλη την Ελλάδα και έρχεται στο Καρνάγιο Γαϊδουρόμαντρας Λαυρίου. Το πλήρωμα του Lemon μάς προσκαλεί να επιβιβαστούμε στο ατμόπλοιο Βιρτζίνιαν για να ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία αυτής της χειροποίητης καλλιτεχνικής πρότασης. Η ιστορία του πιανίστα 1900, που γεννήθηκε πάνω σε ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό -διάσημη και από την κινηματογραφική της μεταφορά με τίτλο “Ο Θρύλος του 1900” σε σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε, μεταφέρεται επί σκηνής με τους Μελαχρινό Βελέντζα (1900) και Γιώργο Δρίβα (Τίμ Τούνυ), φέρνοντας στην επιφάνεια τις πραγματικές μας ανάγκες: Εσείς πού νιώθετε ευτυχισμένοι;
Σάββατο 22/7 στις 21:15
13, 16€
Καρνάγιο Γαϊδουρόμαντρας, Λαύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μελαχρινός Βελέντζας ταξιδεύει το “Lemon” σε στεριά και θάλασσα12.09.2018

6. Το αγρίμι – Μαρίκα Κοτοπούλη, της Δήμητρας Παπαδήμα στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η Δήμητρα Παπαδήμα φέρνει την Μαρίκα Κοτοπούλη, τη μεγάλη ιέρεια του ελληνικού θεάτρου, στη σκηνή του Θεάτρου Παπάγου, με την παράσταση «Το Αγρίμι». Η Μαρίκα Κοτοπούλη, η μεγάλη ιέρεια του θεάτρου, η παθιασμένη, η ασυμβίβαστη, η ελεύθερη γυναίκα, το γεννημένο “αγοροκόριτσο”, το Αγρίμι, τα λέει όλα έξω από τα δόντια. Μιλάει για τον μεγάλο και παθιασμένο της έρωτα με το Ίωνα Δραγούμη, τις αδυναμίες της, τα πάθη της, αυτοσαρκάζεται, καταριέται, βρίζει, πάσχει. Πιστός της συνεργάτης ο Μητσάκος, (Δημήτρης Μυράτ) που δεν την αφήνει από το μάτι του παρά τα δώδεκα, μόλις, χρόνια του. Η Μαρίκα μένει… γυμνή μπροστά στον ταραχώδη, αταίριαστο, ερωτά της για τον αριστοκράτη Ίωνα Δραγούμη. Εξαρτημένη για χρόνια από εκείνον και τη μορφίνη, αφήνεται σε μια παραζάλη από όργια και ουσίες, για να σωθεί από μια κοινωνία που την αμφισβητεί, αλλά κυρίως για να δραπετεύσει από τον εαυτό της.
Σάββατο 22/7 στις 21:00
12€
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)

7. Με σιχάθηκα… αλλά και πάλι όχι εντελώς, της Λένας Κιτσοπούλου στο Θέατρο Λαμπέτη

Η παράσταση που παιζόταν τη χειμερινή σεζόν στο Θέατρο Tempus Verum, με αφορμή 3 κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία της Κρίστελ Καπερώνηπαρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι στο Θέατρο Λαμπέτη. Σε ένα ρετρό σκηνικό που θυμίζει νυχτερινό κέντρο της δεκαετίας του ’90, η παράσταση ξεκινάει όταν μπαίνουν στο χώρο οι θεατές. Μία λαϊκή τραγουδίστρια ανοίγει το πρόγραμμα, τους υποδέχεται με χορό και τραγούδια και τους προετοιμάζει για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει. Δηλαδή, μία μαύρη κωμωδία, με όχημα τα καυστικά κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου. Οι τρεις ηρωίδες παρότι, φαινομενικά, άγνωστες μεταξύ τους, ξεπερνούν όσα τις χωρίζουν και χάνονται σταδιακά μέσα στο χιούμορ, τη θολούρα από την κάπνα του σκηνικού και τον θόρυβο από τα “σκυλάδικα”. Και ξαφνικά από άγνωστες, μετατρέπονται σε φιγούρες οικείες, καθημερινές, ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
13-20€
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

8. Ο Rous στο Gazarte

Μετά από μια σειρά μυσταγωγικών εμφανίσεων σε όλη τη χώρα, ο Γιώργος Ρους ξεκινά ένα νέο ταξίδι σε ήχους και στίχους, με μουσικές εκπλήξεις και δίνοντας το σύνθημα πως όλα είναι μια αρχή. Δραστήριος και ρομαντικός, επιδιώκει να γεμίζει κάθε φορά τη σκηνή με θετική ενέργεια. Η έμπνευση έρχεται μέσα από εικόνες και κάθε του τραγούδι είναι μια μυθοπλασία με ήρωες και πάθη.
Σάββατο 22/7 στις 21:30
12€
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b