MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες της Ελλάδας

Άλλοι κρυμμένοι μέσα σε βουνά και άλλοι μέσα σε καταπράσινα δάση, οι καταρράκτες αυτοί αποτελούν μικρά θαύματα της ελληνικής φύσης.

Photo by Fotis Fotopoulos on Unsplash
Photo by Fotis Fotopoulos on Unsplash
Monopoli Team

Είναι πολλά τα εντυπωσιακά αξιοθέατα που έχει δημιουργήσει η φύση στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους πολλούς φυσικούς θησαυρούς της είναι και αρκετοί μαγευτικοί καταρράκτες που προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα και συναρπαστικές εμπειρίες στους φυσιολάτρες. Άλλοι ξεχωρίζουν για το ύψος τους κι άλλοι για το άγριο και ονειρικό τοπίο που τους περιβάλλει.

Από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Πελοπόννησο, αυτοί είναι μερικοί από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες που αξίζει να δείτε από κοντά. Κάποιοι από αυτούς, που σχηματίζουν λίμνες μπροστά τους, είναι κατάλληλοι και για δροσερές βουτιές το καλοκαίρι.

Κάρανος, Έδεσσα

Η Έδεσσα έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με τους καταρράκτες της, οι οποίοι βρίσκονται σε ένα μοναδικό γεωπάρκο με λιθόστρωτα δρομάκια, πέτρινα γεφύρια και υπέροχη θέα, στα βορειοανατολικά της πόλης. Φυσικός δημιουργός ο ποταμός Εδεσσαίος, του οποίου τα νερά διασχίζουν την πόλη προτού χυθούν ορμητικά στους καταρράκτες. Ο μεγαλύτερος και πιο εντυπωσιακός καταρράκτης, ο Κάρανος, ρίχνει τα νερά του από ύψος 70 μέτρων, με δύναμη και ορμή, δημιουργώντας ένα πυκνό σύννεφο από σταγονίδια που δροσίζουν την ατμόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσικές, camping και παρεΐστικη ατμόσφαιρα: Μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα που πρέπει να ανακαλύψεις12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b