MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας: Η Katerine Duska και ο Leon of Athens για πρώτη φορά στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσιάζει για πρώτη φορά τους Katerine Duska και Leon of Athens για μία και μοναδική μουσική βραδιά στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας.

Monopoli Team

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσιάζει για πρώτη φορά τους Katerine Duska και Leon of Athens για μία και μοναδική μουσική βραδιά, την Παρασκευή 21 Ιουλίου στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας.

Η Κατερίνα και ο Leon, δύο ταλαντούχοι τραγουδοποιοί της σύγχρονης pop, θα συναντηθούν για πρώτη φορά στη σκηνή του Παλαιού Φρουρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας, για μια βραδιά με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, από την προσωπική τους δισκογραφία, αλλά και τη Μουσική που τους έχει εμπνεύσει.

Η Katerine Duska και ο Leon of Athens διακριθεί  τα τελευταία χρόνια για το ταλέντο τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2019 με το τραγούδι Better Love, το οποίο οδήγησε την Κατερίνα Ντούσκα στον διαγωνισμό της Eurovision.

Ακολούθησε το ντουέτο Άνεμος, το πρώτο τους τραγούδι με ελληνικό στίχο, το οποίο κέρδισε σταθερή θέση στις playlists των ραδιοφώνων, φτάνοντας στο top 3 του ελληνικού Spotify και το φετινό Βαβέλ που κυκλοφόρησε μέσα από το Global Spin της Ακαδημίας των Grammys και μπήκε στο top 10 του ελληνικού iTunes .

Λίγα λόγια για την Katerine Duska

Η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Katerine Duska πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό μέσα από την ραδιοφωνική επιτυχία του “One In A Million” και τη διασκευή του “Do I Wanna Know” των Arctic Monkeys . Μετά τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο «Εmbodiment» στο οποίο υπογράφει στίχους και μουσική, το 2022 κυκλοφόρησε το EP της «Call me Nyx» με την ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από τις παραγωγές των Lana Del Rey και Lewis Capaldi και ολοκλήρωσε την πρώτη της Αμερικανική περιοδεία σε μεγάλα φεστιβάλ όπως το «SXSW» και «Summerfest».

H Katerine Duska είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής. H χαρακτηριστική χροιά της μας ταξιδεύει σε φωνές περασμένων δεκαετιών. Μέσα από τoυς στίχους και τον ήχο της αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο, ακολουθώντας pop και alt- pop μονοπάτια, ενώ η σκηνική της παρουσία είναι, αναμφισβήτητα, μαγευτική. Έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι LP, Albin Lee Meldau, Tom Baxter, Yasmine Hamdan, Oddisee, Kadebostany και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Λίγα λόγια για τον Leon of Athens

Ο Leon of Athens μας σύστησε τον ιδιαίτερο ήχο του με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο “Futrue” ενώ το ταλέντο του στην τέχνη της τραγουδοποιίας αναδύθηκε από την πρώτη στιγμή. Δύο χρόνια μετά, με το δίσκο Global και έχοντας διανύσει μια περίοδο ωρίμανσης και επαναπροσδιορισμού του ήχου του, ο Leon απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα διεθνή μέσα, όπως ο Guardian, οι New York Times και το BBC, και πραγματοποίησε περιοδείες σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις.

Έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες, ανάμεσα στις οποίες και ο Γιώργος Λάνθιμος που σκηνοθέτησε το video clip του Baby Asteroid,  παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε μερικά από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ (Bonaroo, Primavera, South by Southwest, Firefly Music Festival, Okeechobee, Summerfest, Shaky Knees)  Η πολυχρωμία του ήχου του, η εικονοπλαστική στιχουργική του, η γνησιότητα της έμπνευσής του έχουν αναδείξει τον Leon ως ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα που έχει εξάγει μουσικά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDance Days Chania: Παραστάσεις, σεμινάρια, προβολές και πολλά άλλα στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, 21.00

Παλαιό Φρούριο – Κέρκυρα

10€ γενική είσοδος, ΑμεΑ δωρεάν

Προπώληση
– online: www.ticketservices.gr
– τηλεφωνικά: 2107234567

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b