MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 5 Ιουλίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από προβολές ταινιών μέχρι παραστάσεις, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τετάρτη 5 Ιουλίου.

Monopoli Team

Danubia Soloists – Loutraki Concert Band Live στο Ανοιχτό Θέατρο “Παντελής Ζερβός”

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου εγκαινιάζει φέτος μία νέα σπουδαία συνεργασία με μουσικούς από την Αυστρία στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής “Opus”! Την Τετάρτη 5 Ιουλίου στο νέο ανοιχτό θέατρο “Παντελής Ζερβός” στο Πάρκο Δεξαμενής, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία σύμπραξη των “Danubia Soloists” από τη Βιέννη με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου! Σολίστ στη συναυλία θα είναι η καταξιωμένη τσελίστα Cristina Bazili, τη μουσική Διεύθυνση έχουν αναλάβει οι Luca Pelanda και Πελοπίδας Μαυρόπουλος, ενώ την παρουσίαση ο Αλέξης Κωστάλας.
5/7, 21:00
θέατρο “Παντελής Ζερβός” στο Πάρκο Δεξαμενής, Λουτράκι  

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Δημόσια συζήτηση στο πλαίσιο του Greek Agora of Performance

Το GoetheInstitut Athen φιλοξενεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου την πρώτη από τις δύο δημόσιες συζητήσεις του με τίτλο “Απόηχοι του Αρχαίου Δράματος στο σύγχρονο ευρωπαϊκό θέατρο“, στο πλαίσιο του grape – Greek Agora of Performance οι οποίες θα πραγματοποιηθούν. Το grape – Greek Agora of Performance αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με σκοπό τη συστηματοποίηση της προβολής των Ελλήνων/-ίδων καλλιτεχνών/-έχνιδων στη διεθνή σκηνή των παραστατικών τεχνών. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Ιωάννα Ρεμεδιάκη, Νατάσα Σιουζουλή, Πλάτων Μαυρομούστακος, Αγγελική Παπούλια, Έλλη Παπακωνσταντίνου και Παντελής Φλατσούσης.  
5/7, 18:00
Goethe-Institut Athen – Ομήρου 14–16, Αθήνα 

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου

Η Θεατρική Ομάδα Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού παρουσιάζει την Τετάρτη 5 Ιουλίου, με μια σύγχρονη, τολμηρή και ποιητική ματιά, το κλασικό έργο του Αριστοφάνη “Λυσιστράτη“, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ανδρέα Ζαφείρη. Το παλαιότερο αντιπολεμικό και, ταυτόχρονα, πρωτοφεμινιστικό έργο στον κόσμο ανεβαίνει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου – Σχολείον Ειρήνης Παπά.
5/7, 21:00
Σχολείον Ειρήνης Παπά – Πειραιώς 52, Άνω Μοσχάτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2023: 140 δωρεάν εκδηλώσεις σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία12.09.2018

Η παράσταση “Εκείνος και Εκείνος” στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Γλυφάδας παρουσιάζει στο πλαίσιο του καλοκαιρινού του Φεστιβάλ την Τετάρτη 5 Ιουλίου την παράσταση “Εκείνος και Εκείνος“. Υπόθεση: Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Ρήγας πρωταγωνιστούν στο φημισμένο σατιρικό έργο «Εκείνος και Εκείνος» . Ένα ιστορικό απόλυτο success του θεάτρου. Ο Λουκάς (Γιώργος Κωνσταντίνου) και ο Σόλων (Αλέξανδρος Ρήγας) ταξιδεύουν το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με μια αναρχική και αλήτικη κωμωδία.
5/7, 20:30
Γ’ Μαρίνα Γλυφάδας

6ο Stroggylo Open Air Film Festival: Προβολή της ταινίας «Η λεπτή κόκκινη γραμμή»

Το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival, πιστοποιημένο πλέον από το EFFE, την προπαρασκευαστική δράση που ξεκίνησε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα κάνει πραγματικότητα ακόμη ένα υπέροχο σινεφίλ καλοκαίρι στην πόλη του Αγίου Δημητρίου. Την Τετάρτη 5 Ιουλίου συγκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία «Η λεπτή κόκκινη γραμμή» του Τέρενς Μάλικ. Υπόθεση: Υπαρξιακοί και φιλοσοφικοί στοχασμοί μιας ομάδας Αμερικανών στρατιωτών, που πήραν μέρος στην αιματηρή μάχη του Γκουαταλκανάλ στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας ποιητικός διαλογισμός στην σκληρή πραγματικότητα του πολέμου.
5/7, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

Παρουσίαση του βιβλίου του “Δρολάπι” του Ευάγγελου Αυδίκου στο «σχεδία home»

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «9,5 εβδομάδες», την Τετάρτη 5 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί το μυθιστόρημα του Ευάγγελου Αυδίκου «Δρολάπι» (Εκδόσεις της Εστίας) στο «σχεδία home», το σπίτι της «σχεδίας» στην καρδιά της Αθήνας. Με τον συγγραφέα συνομιλούν ο Θεόφιλος Τραμπούλης, μεταφραστής, επιμελητής βιβλίων λογοτεχνίας, φιλοσοφίας και σύγχρονης τέχνης και σύμβουλος εκδόσεων του ΕΜΣΤ και ο πωλητής της «σχεδίας» Λευτέρης Ελευθεράκης. Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος της «σχεδίας» Σπύρος Ζωνάκης. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τι είναι το δρολάπι; Η βρόχινη λαίλαπα, η αλύπητη βροχή,  ανακατεμένη με δυνατό αέρα. Το μυθιστόρημα οργανώνεται με άξονα το ανεμόβροχο,  που εμφανίζεται στην αφήγηση τόσο  με την κυριολεκτική του σημασία όσο και με τη μεταφορική. Τέτοιο είναι και το περιβάλλον που ορίζει όσα συμβαίνουν στα Τζουμέρκα. Εκεί η Ρήνα/Ιρένε και ο Κώστας επιχειρούν να χτίσουν τη ζωή τους. Εκεί βρήκαν απάγκιο, για να ξανασταθούν στα πόδια τους, μετά το οικονομικό και το κοινωνικό δρολάπι που έπληξε τις ζωές τους στην Αθήνα. Αρκεί όμως η καλή πρόθεση και η κοινή τραυματική εμπειρία, για να αντέξει η σχέση αυτή;
5/7, 20:00
Σχεδία home – Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 “ολόφρεσκα” βιβλία που θα πάρουμε μαζί φέτος στις διακοπές12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b