MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Τρία εξωτικά νησιά της Ισπανίας που θα σας μείνουν αξέχαστα

Δείτε τρία πανέμορφα νησιά για χαλαρωτικές διακοπές στην Ισπανία και πάρτε ιδέες για το επόμενο ταξίδι σας.

Photo by Ricardo Frantz on Unsplash
Photo by Ricardo Frantz on Unsplash
Monopoli Team

Η Ισπανία έχει ορισμένα από τα πιο εξωτικά νησιά στην Ευρώπη. Πέρα από την Ίμπιζα, τη Μαγιόρκα και την Τενερίφη, που είναι οι διασημότεροι προορισμοί, υπάρχουν αρκετά νησιά «διαµάντια» που προσελκύουν όσους αναζητούν χαλαρωτικές διακοπές με αυθεντικό χαρακτήρα και περισσότερη ηρεμία. Τρία τέτοια ισπανικά νησιά σας παρουσιάζουμε παρακάτω για να βάλετε στην ταξιδιωτική λίστα σας.

Μινόρκα

H Μινόρκα ή Μενόρκα επισκιάζεται από τους διάσημους γείτονές της, την Ίμπιζα και τη Μαγιόρκα. Όσοι όμως επισκέπτονται αυτό το μικρό νησί των Βαλεαρίδων Νήσων μαγεύονται από τους χαλαρούς ρυθμούς, το απέραντο γαλάζιο και τα κρυστάλλινα νερά του. Το Μαό, η πρωτεύουσα της Μινόρκα, είναι χτισμένη στην κορυφή εντυπωσιακών βράχων έχοντας θέα το λιμάνι του νησιού. Η πόλη είναι γεμάτη παλιά αρχοντικά, τα οποία χτίστηκαν όταν το νησί βρισκόταν υπό βρετανική κατοχή. Εδώ θα βρείτε παραδοσιακά tapas bar και εστιατόρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ερωτευτήκαμε τον Robbie Williams ξανά από την αρχή…12.09.2018

H Ciutadela είναι μια πανέμορφη πόλη με το γραφικό της λιμανάκι και ένα ιστορικό κέντρο που αξίζει να δείτε. Το νησί διαθέτει 216 χιλιόμετρα ακτογραμμής, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία από παραλίες – από τις απόκρημνες ακτές και τις κοκκινωπές παραλίες του βορρά μέχρι τις χρυσαφένιες αμμουδιές του νότου. Η εντυπωσιακή Cala Macarella είναι ίσως η πιο διάσημη παραλία του νησιού.

Η Μινόρκα φιλοξενεί στα δάση, στους αμμόλοφους και στους υδροβιότοπούς της περισσότερα από 220 είδη πουλιών και γύρω στις 1.000 ποικιλίες φυτών σπάνιων ειδών. Επίσης, η Μινόρκα είναι διάσημη για τις καλοκαιρινές παραδοσιακές γιορτές της. Η διεθνής εβδομάδα της όπερας και το διεθνές φεστιβάλ μουσικών οργάνων στο Μαό, καθώς και το θερινό μουσικό φεστιβάλ και οι συναυλίες Capella Davidica στη Θιουταντέγια, είναι τα κύρια πολιτιστικά γεγονότα στο νησί.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατρικές περιοδείες: 10+1 κωμωδίες που ταξιδεύουν στην Ελλάδα12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b