MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

“Ποτέ μην πίνετε κόκκινο κρασί με ψάρι”: 10 διάσημοι κανόνες μαγειρικής που μπορείτε να αγνοήσετε

Υπάρχουν 10 πολύ γνωστοί κανόνες σχετικά με το φαγητό. Πρόσφατο άρθρο στον Guardian μας προτρέπει ωστόσο να ξεχάσουμε ό,τι μάθαμε μέχρι σήμερα είτε από συνταγές της μητέρας μας είτε από όσα ακούσαμε από σεφ.

Πιάτο με φαγητό | Pexels
Monopoli Team

Έρχεται ένα σημείο στη ζωή που αμφισβητούμε κάποια πράγματα στη ζωή που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένα. Από τα πιο σημαντικά, μέχρι και τα λιγότερο, όπως για παράδειγμα ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψουμε ζυμαρικά, αν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια και αν πρέπει να τρώμε το φαγητό μας ζεστό.

Πρόσφατο άρθρο στον Guardian μας προτρέπει να ξεχάσουμε ό,τι μάθαμε μέχρι σήμερα είτε από συνταγές της μητέρας μας είτε από όσα ακούσαμε από σεφ.

Ακολουθούν οι 10 πιο διάσημοι κανόνες μαγειρικής, που μπορείτε να αγνοήσετε πλήρως.

1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλμυρό νερό

Υπάρχουν αρκετοί που συμβουλεύουν να βράζουμε τα ζυμαρικά σε πολύ αλατισμένο νερό, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι υπερβολικό. Και ενώ είναι αλήθεια ότι το μεγαλύτερο μέρος του αλατιού θα εξαφανιστεί όταν στραγγίξετε τα ζυμαρικά, όμως και πάλι το πολύ αλάτι θα μείνει και θα κάνει τη γεύση τους δυσάρεστη.

Σίγουρα χρειάζεστε λίγο αλάτι – τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται χωρίς αυτό θα είναι άνοστα και απογοητευτικά, όσο νόστιμη και αν είναι η σάλτσα που τα συνοδεύει – αλλά το πόσο εξαρτάται από τον ουρανίσκο σας. 5 γραμμάρια αλάτι ανά λίτρο θεωρείται η ιδανική δοσολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema και Park your Cinema Kids: Το πρόγραμμα Ιουλίου των δωρεάν προβολών του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

2. Ποτέ μην πλένετε μανιτάρια

Όπως προειδοποίησε το αμερικανικό περιοδικό Bon Appetit τους αναγνώστες που αγαπούν τα μανιτάρια το 2017: «Αν η συνήθης κίνησή σας είναι να τα φέρνετε στο σπίτι από την αγορά και να τα βάζετε αμέσως κάτω από μια τρεχούμενη βρύση – σταματήστε! Τα στεγνά μανιτάρια είναι νόστιμα μανιτάρια».

Οι ειδικοί εξηγούν ότι «τα μανιτάρια έχουν ήδη πολλή υγρασία και το πλύσιμο σημαίνει ότι απορροφούν ακόμη περισσότερη, πράγμα που μπορεί να τους κάνει μούσκεμα». Στην πραγματικότητα, αν και απορροφούν σχετικά λίγο νερό κατά τη διαδικασία αυτή, αποδεικνύεται ότι κάθε πρόσθετη υγρασία είναι καλό πράγμα – επειδή, όπως παρατηρεί ο Dave Arnold του International Culinary Center, «ενώ τα μανιτάρια βράζουν το νερό τους, δεν απορροφούν λάδι. Μέχρι να σταματήσει ο βρασμός έχουν ήδη καταρρεύσει, οπότε δεν είναι τόσο πορώδη όσο ένα ωμό μανιτάρι και δεν θέλουν να απορροφήσουν λάδι».

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFood, Drinks & Culture #1: Πού βγαίνουμε μετά το Ηρώδειο;12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b