MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρεμιέρες: Ίντι εσύ σούπερ σταρ!

H επιστροφή του Ιντιάνα Τζόουνς στη μεγάλη οθόνη αλλά και το «καλύτερο φιλμ όλων των εποχών» είναι τα highlights αυτής της κινηματογραφικής εβδομάδας.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ιντιάνα Τζόουνς και ο Δίσκος του Πεπρωμένου

Όχι μόνο το ιδανικό κλείσιμο μιας συναρπαστικής διαδρομής που ξεκίνησε το 1981 με τους «Κυνηγούς της χαμένης κιβωτού» αλλά κι ένα τρυφερό γράμμα λατρείας προς ένα μύθο του κινηματογράφου. Το «Ιντιάνα Τζόουνς και ο Δίσκος του Πεπρωμένου» αναμένεται να σαρώσει τα ταμεία.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ζαν Ντιλμάν

Όμως η τρέχουσα κινηματογραφική εβδομάδα έχει κι άλλη ατραξιόν. Ο λόγος για το «καλύτερο φιλμ όλων των εποχών» σύμφωνα με το Sightand Sound που είναι το «Ζαν Ντιλμάν» της βελγίδας Σαντάλ Ακερμάν.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Reality

Απρόσμενα αγωνιώδες και ερμηνευτικά ασυναγώνιστο (τα δέοντα στην θαυμάσια Σίντνεϊ Σουίνι) το «Reality» της νεοφερμένης Τίνα Σάτερ προσφέρει μια ανατριχιαστική εκδοχή της πραγματικότητας με όχημα ένα αυθεντικό περιστατικό.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μικρό λουλούδι

Ο Σαντιάγο Μίτρε αφήνει για λίγο το καθαρόαιμο πολιτικό σινεμά για χάρη μιας μαύρης κομεντί που τιτλοφορείται «Μικρό λουλούδι» και φέρνει τη τζαζ και τον έρωτα σε μοναδικό σφιχταγκάλιασμα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ρούμπι: Ένα κράκεν στην εφηβεία

Το animation του προγράμματος είναι το «Ρούμπι: Ένα κράκεν στην εφηβεία», με τη δημιουργία της Dream Works να θυμίζει αρκετά το ανάλογου βεληνεκούς «Πάντα στο κόκκινο» της Pixar.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ρεβέκκα

Σπουδαία επανέκδοση η «Ρεβέκκα» του Αλφρεντ Χίτσκοκ με τους Τζόαν Φοντέιν και Λόρενς Ολίβιε πατάει σε μια ιστορία της Δάφνης ντι Μοριέ για να αφηγηθεί ένα αξεπέραστο θρίλερ που τιμήθηκε με το όσκαρ καλύτερης ταινίας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τοπίο στην ομίχλη

Από κοντά και το «Τοπίο στην ομίχλη» του Αγγελόπουλου, ένα από το πιο συγκινητικά φιλμ του σπουδαίου δημιουργού που κέρδισε Αργυρό Λέοντα στο φεστιβάλ Βενετίας.
Αίθουσες προβολής

Σπασμένος Καθρέφτης

Το έργο ‘Σπασμένος Καθρέφτης” έχει το ατού της πιασάρικης ιδέας μυστηρίου δια χειρός Αγκάθα Κρίστι καθώς κι ένα σπουδαίο καστ (Λιζ Τέιλορ, Τζέραλντιν Τσάπλιν και φυσικά την Άντζελα Λάνσμπερι ως μις Μαρπλ) στους βασικούς ρόλους
Αίθουσες προβολής

Θεώρημα

Τελευταία επανέκδοση το «Θεώρημα» του Παζολίνι  είναι από τα κορυφαία έργα του μέγιστου ιταλού δημιουργού.
Αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 29 Ιουνίου12.09.2018

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b