MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 29 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Η πτώση του οίκου των Κοινών: Το σκοτεινό σύμπαν του Έντγκαρ Άλαν Πόε σε μια σύγχρονη όπερα στην Πειραιώς 260

Τη σύγχρονη όπερα «Η πτώση του οίκου των Κοινών» παρουσιάζουν ο Ορέστης Παπαϊωάννου και ο Αλέκος Λούντζης στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αλέξανδρος Ευκλέιδης. Ένας κόσμος φαντασίας, μια πραγματικότητα όχι μακρινή από τη δική μας σε μια τολμηρή παράσταση, εμπνευσμένη από το σκοτεινό σύμπαν του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Μια ξεχωριστή στιγμή του φετινού Φεστιβάλ με τη σοπράνο Χρύσα Μαλιαμάνη, τον βαρύτονο Γιώργο Ιατρού, τη μέτζο-σοπράνο Μιράντα Μακρυνιώτη και τη συμμετοχή έξι μουσικών.
29-30/6 στις 21:00
5-25€
Πειραιώς 260 (Χώρος Η), Καλλιθέα

2. Το Ρέκβιεμ, του Τζουζέπε Βέρντι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τον Λουκά Καρυτινό στο Ηρώδειο

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει το μεγαλόπνοο Ρέκβιεμ του Τζουζέπε Βέρντι στο Ηρώδειο, υπό την διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα συμφωνικά-χορωδιακά έργα όλων των εποχών. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, πέραν της συγκινητικής μουσικής του δύναμης, είναι η ανθρωποκεντρική του διάσταση. Ερχόμενος αντιμέτωπος με την τραγικότητα του θανάτου, ο Βέρντι θέλησε η μουσική του να υμνήσει τον Άνθρωπο, το δέος του απέναντι στο άγνωστο, τη στάση του απέναντι στον Θεό ταλαντευόμενη ανάμεσα στην πίστη και στην αμφιβολία. Με βαθιά συναισθηματικότητα, η μουσική επικεντρώνεται και εκφράζει το μυστήριο της εφήμερης ανθρώπινης ύπαρξης, καθιστώντας το Ρέκβιεμ μια από τις πολυτιμότερες σελίδες της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας. Με ένα τέτοιο θρυλικό έργο η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.
Πέμπτη 29/6 στις 21:00
15-70€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 

3. Ο Θάνατος του Ιβάν Ίλιτς, του Leo Tolstoy στο Κηποθέατρο Παπάγου

H θεατρική διασκευή του έργου του Λέοντος Τολστόι, «Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς» σε διασκευή/σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη κάνει καλοκαιρινή «στάση» στο Κηποθέατρο Παπάγου. Η παράσταση παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη πριν από 4 χρόνια, κάνοντας γνωστό στο ελληνικό κοινό το μεγαλειώδες αυτό έργο του Τολστόι. Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους της νουβέλας, σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι το οποίο σφύζει από ζωή.
Πέμπτη 29/6 στις 21:15
12€
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)

 4. Οι παίχτες: Η παράσταση του Γιώργου Κουτλή στο Βεάκειο 

Μετά από δύο αποθεωτικές χρονιές με αλλεπάλληλα sold out, οι «Παίxτες» του Ν.Β. Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, με τους Γιάννη Νιάρρο, Βασίλη Μαγουλιώτη, Ηλία Μουλά, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο, Γιώργος Τζαβάρα, Γιώργο Μπουκαούρη και guest star τον Θανάση Δήμου, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους το θέατρο Κιβωτός και να ορμήσουν έξω, στα ανοιχτά θέατρα…εξαπατώντας όποιον βρούνε μπροστά τους. Επόμενη στάση τους το Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά. Η αδρεναλίνη της κομπίνας, η μαεστρία και η αρρώστια του τζόγου, η κάψα να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος και η εμμονή του ανθρώπου για την επικράτηση απέναντι στον οποιονδήποτε «δίπλα», κυριεύουν την πένα του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ κάπου στο 1836, για να γράψει μια δαιμονισμένη μυστήρια κωμωδία, που ακούει στο όνομα «Οι παίχτες».
Πέμπτη 29/6 στις 21:00
20€
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 

5. Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής στο Faliro Summer Theater

Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής έρχονται για μία μόνο βραδιά στο Faliro Summer Theater. Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής για μία και μόνο συναυλία το φετινό καλοκαίρι, σε ένα εφ’ όλης της ύλης πρόγραμμα με επιλογές από το ευρύ ελληνόφωνο και ξενόγλωσσο ρεπερτόριό τους. Από «Τον εαυτό του παιδί» και το «Καρδιά Κοίτα» έως το «Caruso» και το «Je suis malade», οι δύο αγαπημένοι διεθνείς Έλληνες τραγουδιστές παρουσιάζουν μία συναυλία με αγαπημένα τραγούδια. Μαζί τους, η νεαρή ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου. 
Πέμπτη 29/6 στις 21:00
15-70€
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b