MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

10 νέα παιδικά βιβλία ιδανικά για τις καλοκαιρινές διακοπές

Μαζί με τις διακοπές έρχεται η ώρα οι μικροί αναγνώστες να ανακαλύψουν την επόμενη λογοτεχνική τους περιπέτεια, γι’ αυτό και 5 αγαπημένοι εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν 10 νέες (και ιδανικές για το καλοκαίρι) κυκλοφορίες.

Photo by Drew Perales on Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Η ιδανικότερη περίοδος για να «χαθεί» κανείς σε νέους λογοτεχνικούς κόσμους και να ανακαλύψει διασκεδαστικές αλλά και εκπαιδευτικές ιστορίες είναι σίγουρα οι καλοκαιρινές διακοπές. Εξάλλου, πάντα το καλύτερο μέρος για να διαβάσει κανείς ένα βιβλίο είναι εκεί που σκάει το κύμα, και ειδικότερα όταν ο αναγνώστης είναι απαλλαγμένος από τις σχολικές του υποχρεώσεις, μιας και η σχολική χρονιά έχει πλέον φτάσει για τα καλά στο τέλος της!

Τότε είναι που η ανάγνωση μετατρέπεται σε κάτι ακόμα πιο μαγικό και το βιβλίο γίνεται απαραίτητο κομμάτι της κάθε μέρας. Αν λοιπόν ψάχνετε και εσείς νέα βιβλία που θα κρατήσουν τους μικρούς αναγνώστες απασχολημένους δημιουργικά και φέτος το καλοκαίρι, 5 αγαπημένοι εκδοτικοί οίκοι έχουν τη λύση και μας παρουσιάζουν 10 ιδανικές καλοκαιρινές επιλογές για τους μικρούς βιβλιοφάγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα Παιδικού Βιβλίου: 15+1 βιβλία που θα συναρπάσουν κάθε μικρό αναγνώστη12.09.2018

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Oι Μαχητές του Ντάο: Υπόθεση Λυπημένο Πάντα – Ελένη Ανδρεάδη

Σύμφωνα με τις εκδόσεις Μεταίχμιο, ένας είναι ο τρόπος που θα μπορούσε να ξεκινήσει τέλεια το φετινό λογοτεχνικό καλοκαίρι, μαθαίνοντας στους μικρούς αναγνώστες τη σημασία της προστασίας του πλανήτη. Στο νέο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη, «Oι Μαχητές του Ντάο: Υπόθεση Λυπημένο Πάντα», ο κόσμος χρειάζεται βοήθεια και οι Μαχητές του Ντάο επιστρέφουν για να φέρουν ισορροπία στον πλανήτη. Όμως δε θα τα καταφέρουν μόνοι τους χωρίς την πολύτιμη συνδρομή μας, και έτσι μας δείχνουν όλα τα μυστικά για να αρχίσουμε να ζούμε με σεβασμό προς τον πλανήτη και να συνειδητοποιήσουμε πως η κλιματική αλλαγή είναι ένα φαινόμενο που μας αφορά όλους!

Πίκο και Λόλα, Πάμε Διακοπές – Λίνα Σωτηροπούλου

Ένας εξαιρετικά χρήσιμος “οδηγός” για συναρπαστικές διακοπές είναι η επόμενη πρόταση των εκδόσεων για τους πολύ μικρούς αναγνώστες που θέλουν να ξεκινήσουν το καλοκαίρι τους διαβάζοντας όμορφα βιβλία! Ο λόγος για το νέο βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο “Πίκο και Λόλα, Πάμε Διακοπές!” και υπόσχεται να μοιραστεί με όλους του αναγνώστες τα μυστικά των πιο εκπληκτικών διακοπών. Έχει άραγε σημασία ο προορισμός, το περιεχόμενο της βαλίτσας, τα πολλά παιχνίδια ή η καλή παρέα και διάθεση;

Εκδόσεις Μίνωας

Το τετράδιο Πρώτης Γραφής – Ναντίν Κατσανού

Ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο για τους μικρούς μαθητές προτείνουν οι Εκδόσεις Μίνωας, το “Τετράδιο Πρώτης Γραφής“, από την εκπαιδευτικό Ναντίν Κατσανού. Μπορεί οι διακοπές να συνδέονται με την θάλασσα και την ανεμελιά, όμως ότι αφήνεις σε αφήνει και ειδικά στην πρώτη τάξη του Δημοτικού, όπου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολλές νέες πληροφορίες, τις οποίες πρέπει να κατακτήσουν πολύ καλά. Για αυτό και δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο μέσα από πρωτότυπα μικρά ποιήματα και ευφάνταστες παιγνιώδεις γλωσσικές ασκήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας, βοηθά τους μαθητές της Α’ Δημοτικού να “φρεσκάρουν” τις γνώσεις τους, με διασκεδαστικό τρόπο!

Πέτρος ο Τρομερός – Φραντσέσκα Σάιμον

Ένα σκανταλιάρικο αλλά και πολύ αγαπητό παιδί μάς προτείνουν στη συνέχεια οι εκδόσεις, τον Πέτρο τον Τρομερό. Μπορεί να είναι λιγάκι απρόβλεπτος και κάπως πειραχτήρι, αλλά ο Πέτρος σύμφωνα με τη Φραντσέσκα Σάιμον είναι το παιδί που ο καθένας θα ήθελε να έχει, καθώς διασκεδάζει πάντα τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους με τις “τρομερές” του περιπέτειες. Στο συγκεκριμένο βιβλίο πάντως, το πρώτο της σειράς, οι αναγνώστες θα ταξιδέψουν μαζί με τον Πέτρο μέχρι το Παρίσι, θα χορέψουν και φυσικά θα γελάσουν με την ψυχή τους!

Εκδόσεις Κέδρος

Ο Κύκλος των Κυκλάδων – Βάσια Εξάρχου

Ένα όμορφο και άκρως καλοκαιρινό βιβλίο θεωρούν οι Εκδόσεις Κέδρος πως θα είναι ιδανικό για τους μικρούς αναγνώστες φέτος το καλοκαίρι. Ο λόγος για το «Ο Κύκλος των Κυκλάδων» της Βάσιας Εξάρχου, η οποία μας προτρέπει να βουτήξουμε για λίγο στις σελίδες του βιβλίου της και να ταξιδέψουμε σε όλα τα μαγευτικά νησιά των Κυκλάδων, μαθαίνοντας την ιστορία τους παρέα με αγαπημένους φίλους σε κάθε νησί. Για παράδειγμα, στη Σαντορίνη θα βρούμε τον κάβουρα Φερδινάνδο και στην Τήνο τον Ιερεμία το περιστέρι, που μαζί με τη φώκια Κονσολίνα θα γίνουν όλοι αυτοί και ακόμα περισσότεροι μία μεγάλη παρέα από κάθε γωνιά των Κυκλάδων και θα μας διηγηθούν συναρπαστικές ιστορίες για αγαπημένα μας νησιά, αν και, μία περιπέτεια θα περιμένει τους πρωταγωνιστές μας σε κάθε μέρος που επισκέπτονται.

Τετράγωνα Κύματα, Ιπτάμενες Μέδουσες – Θοδωρής Κούκιας

Για τους έφηβους που με ανυπομονησία περίμεναν το τέλος της σχολικής χρονιάς αλλά αγαπούν και την ανάγνωση, οι εκδόσεις προτείνουν την ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα δυστοπική περιπέτεια του Θοδωρή Κούκια, με τίτλο “Τετράγωνα κύματα, Ιπτάμενες Μέδουσες”. Με αυτή την ιστορία, οι αναγνώστες θα μεταφερθούν σε μία εποχή όπου η παλιά πραγματικότητα μάχεται με τη Νέα Κοινωνία, ένα δυστοπικό μέρος γεμάτο γνώση και αιώνια ευτυχία, όπως υπόσχεται. Εκεί, 50 έφηβοι θα πρέπει να επιλεγούν και να καθοριστεί αν θα γίνουν δικτυομάχοι ή δικτυολάτρες, μαθαίνοντας μέσα από αυτή τη διαδικασία για τη δύναμη της ελεύθερης σκέψης, την αξία των προσωπικών επιλογών και τον ρόλο της τεχνολογίας. Τελικά, είναι η ευτυχία επάξιο αντάλλαγμα μίας ζωής σε απόλυτο έλεγχο;

Εκδόσεις Ψυχογιός

Κολυμπώντας πέρα από τα όρια – Σπύρος Χρυσικόπουλος

Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο παιδικό βιβλίο του πρωταθλητή κολύμβησης Σπύρου Χρυσικόπουλου και δε θα μπορούσε να μην είναι η πρώτη επιλογή των εκδόσεων. Με τίτλο “Κολυμπώντας πέρα από τα όρια” και μία ξεχωριστή ιστορία για τον Σπύρο, έναν κολυμβητή υπερ-αποστάσεων με μεγάλους στόχους και ακόμα μεγαλύτερη θέληση, το συγκεκριμένο βιβλίο μιλάει για τη δύναμη του μυαλού, τη σημασία της στοχοπροσήλωσης και την ανταμοιβή της επιτυχίας, για όλα αυτά δηλαδή που μπορούν να μας κάνουν να αναθεωρήσουμε τα όρια μας και να παλέψουμε για όσα θέλουμε να πετύχουμε, ακόμα και αν τα εμπόδια μοιάζουν απροσπέλαστα κάποιες φορές.

Αρχαία μνημεία με αναδιπλούμενες εικόνες

Φέτος το καλοκαίρι, οι Εκδόσεις έχουν προνοήσει και για τα αναγνωστικά ταξίδια των μικρών φαν της αρχαιολογίας, με το νέο απόκτημα της σειράς βιβλίων με αναδιπλούμενες εικόνες, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουλίου. Ο λόγος για το “Αρχαία μνημεία με αναδιπλούμενες εικόνες“, στο οποίο η αρχαιολόγος Ιππολύτη και η γλυκιά γατούλα της θα μας ξεναγήσουν σε 6 από τα πιο σπουδαία αρχαία μνημεία της χώρας μας, τα οποία μάλιστα θα «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια μας με κάθε αλλαγή της σελίδας!

Εκδόσεις Διόπτρα

Σέργουφ Χολμς, Παιχνίδια με τη φωτιά! – Isaac Palmiola

Για τις καλύτερες λογοτεχνικές “βουτιές” φέτος το καλοκαίρι, οι Εκδόσεις Διόπτρα προτείνουν στους νεαρούς αναγνώστες το νέο βιβλίο της σειράς Σέργουφ Χολμς, του αγαπημένου σκυλο-ντετεκτιβ που μόλις επέστρεψε με μία νέα αξέχαστη περιπέτεια. Αυτή τη φορά, ένας αδίστακτος δράστης προκαλεί χάος, βάζοντας φωτιά σε διάφορα κτίρια της πόλης. Η Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς όμως δε θα τον αφήσει να συνεχίσει την καταστροφική του πορεία.

3 Τρελοί YouTubers, Το φίλτρο της αιωνιότητας – The Crazy Haacks

Η δεύτερη πρόταση των εκδόσεων δεν είναι άλλη από το νέο βιβλίο της σειράς “3 Τρελοί YouTubers“, της νέας αγαπημένης ομάδας ντετέκτιβ των μικρών αναγνωστών που αποτελεί πάντα την καλύτερη λογοτεχνική παρέα! Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές λοιπόν, η ομάδα των YouTubers επιστρέφει με μία ακόμα τρελή περιπέτεια και ταξιδεύει μέχρι την Ινδία για να βρει ένα πολύ σημαντικό αντίδοτο σε ένα φίλτρο που τους έχει βάλει σε σοβαρό κίνδυνο. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν τη λύση, ή θα καταδικαστούν σε μία ζωή χωρίς… τρέλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 αγαπημένα βιβλία της queer λογοτεχνίας που αξίζει να διαβάσετε12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πάρτε μέρος στους διαγωνισμούς του monopoli.gr για να κερδίσετε αντίτυπα των βιβλίων του αφιερώματος, εδώ.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Oι Μαχητές του Ντάο: Υπόθεση Λυπημένο Πάντα – Ελένη Ανδρεάδη
Ηλικία: 5+
Σελίδες: 80
Τιμή: 10,35€

Πίκο και Λόλα, Πάμε Διακοπές – Λίνα Σωτηροπούλου
Ηλικία: 2+
Σελίδες: 36
Τιμή: 9,90€

Εκδόσεις Μίνωας

Το τετράδιο πρώτης γραφής – Ναντίν Κατσανού
Ηλικία: 5-8
Σελίδες: 96
Τιμή: 5,94€

Πέτρος ο Τρομερός – Φραντσέσκα Σάιμον
Ηλικία: 5-11
Σελίδες: 128
Τιμή: 8,99€

Εκδόσεις Διόπτρα

Σέργουφ Χολμς, Παιχνίδια με τη φωτιά! – Isaac Palmiola
Ηλικία: 7+
Σελίδες: 96
Τιμή: 9,99€

3 Τρελοί YouTubers, Το φίλτρο της αιωνιότητας – The Crazy Haacks
Ηλικία: 8+
Σελίδες: 192
Τιμή: 10,98€

Εκδόσεις Ψυχογιός

Κολυμπώντας πέρα από τα όρια – Σπύρος Χρυσικόπουλος
Ηλικία: 7-11
Σελίδες: 72
Τιμή: 8,91€

Αρχαία μνημεία με αναδιπλούμενες εικόνες
Σελίδες: 12
Τιμή: 8,91€

Εκδόσεις Κέδρος

Ο Κύκλος των Κυκλάδων – Βάσια Εξάρχου
Ηλικία: 8+
Σελίδες: 192
Τιμή: 17,91€

Τετράγωνα Κύματα, Ιπτάμενες Μέδουσες – Θοδωρής Κούκιας
Ηλικία: 15+
Σελίδες: 360
Τιμή: 13,50€

 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b