MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: 15+1 βιβλία που θα συναρπάσουν κάθε μικρό αναγνώστη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ανανεώνουμε τη βιβλιοθήκη των παιδιών με 16 νέα παιδικά βιβλία που μας προτείνουν αγαπημένοι εκδοτικοί οίκοι.

@unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Στις 2 Απριλίου του 1805 γεννήθηκε ο πιο γνωστός παραμυθάς όλου του κόσμου, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο οποίος με το έργο του συντέλεσε στην καθιέρωση του συναρπαστικού κόσμου του παιδικού βιβλίου.

Από το 1966 και κάθε χρόνο, με απόφαση του Διεθνούς Συμβούλιου Βιβλίων, στις 2 Απριλίου, μαζί με τον Άντερσεν γιορτάζει Παγκοσμίως και το Παιδικό Βιβλίο, το οποίο πάντα με τρόπο διασκεδαστικό και αισιόδοξο καταφέρνει να περνά σε όλους πανανθρώπινα μηνύματα και να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα «μυστικά» για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Επειδή όμως οι μικροί αναγνώστες είναι αποδεδειγμένα το δυσκολότερο κοινό, μιας και δεν μπορείς να ξεγελάσεις την περιέργειά τους ούτε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους εύκολα, 7 εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν τις 16 πιο πρόσφατες και ιδανικές επιλογές για την ανοιξιάτικη ανανέωση της παιδικής βιβλιοθήκης, με νέες περιπέτειες, χρώματα και συναρπαστικούς φίλους από μελάνι και χαρτί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν ποιητικές συλλογές που αξίζουν μια θέση στη βιβλιοθήκη μας12.09.2018

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Μεγάλοι… Μικροί, Οι Μουσικοί – Αγγελική Δαρλάση

Η Αγγελική Δαρλάση έχει εδώ και λίγα χρόνια ανακαλύψει τον πιο διασκεδαστικό και ευφάνταστο τρόπο να μάθουν τα παιδιά εμβληματικούς χαρακτήρες της ελληνικής ιστορίας και φυσικά τον μοιράστηκε με τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, και αυτές μαζί μας! Αυτή τη φορά, η σειρά της συγγραφέως «Οι μεγάλοι… μικροί» μπλέκεται με τον κόσμο της μουσικής και στις σελίδες του «Οι Μουσικοί» διαβάζουμε για τη νεαρή ηλικία του Βασίλη Τσιτσάνη, της Μαρίας Κάλλας, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και πολλών ακόμα χαρακτηριστικών Ελλήνων πρωταγωνιστών του πενταγράμμου.
Σελίδες: 112
Τιμή: 10,98€

Μα πού πήγαν όλοι; – Σοφία Δάρτζαλη

Η δεύτερη πρόταση των εκδόσεων αφορά το «Μα πού πήγαν όλοι» της Σοφίας Δάρτζαλη, το οποίο μάς παρουσιάζει τον Πέδρο. Ο Πέδρο δεν είναι ένα υπαρκτό παιδί, αλλά κατοικεί σε ένα μουσείο μέσα σε ένα έργο τέχνης εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Όταν όμως ξαφνικά το μουσείο του θα πρέπει να παραμείνει κλειστό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, θέλοντας να μάθει τι συμβαίνει, ο Πέδρο θα αφήσει πίσω το κάδρο του και μαζί με την κάπως άτακτη χήνα του, θα επισκεφτεί κι άλλες αίθουσες του μουσείου. Έτσι θα γνωριστεί με τον κυβισμό, τον ιμπρεσιονισμό, τον σουρεαλισμό και φυσικά θα ρωτήσει τους πάντες για το τι έχει συμβεί, χωρίς όμως να παίρνει μία ξεκάθαρη απάντηση, μέχρι φυσικά να συναντήσει τον Σεβάχ, ο οποίος με τη βάρκα του θα τον ταξιδέψει στη χώρα της φιλίας, της αλήθειας και της Τέχνης.
Σελίδες: 64
Τιμή: 14,94€

Ξενοδοχείο για μάγισσες 2: Περιπέτεια στον Μαγισσόκοσμο – Ουρλίκε Ράιλανς

Στο ξενοδοχείο για μάγισσες, το οποίο αν δεν ξέρετε ακόμα που βρίσκεται και τι είναι σπεύστε να προμηθευτείτε και το πρώτο βιβλίο της σειράς «Ξενοδοχείο για Μάγισσες» της Ουλρίκε Ράιλανς, πλέον επικρατεί ένας μικρός χαμός. Για αυτό και οι Εκδόσεις προτείνουν αυτό το βιβλίο στους μικρούς αναγνώστες που έχουν την περιέργεια να μάθουν γιατί οι πελάτες παραπονιούνται για τις μπανιέρες που συρρικνώνονται, γιατί η γιαγιά μεταμορφώνεται σε κότα και τελικά, τι σχέση έχει µε όλα αυτά η καινούρια δασκάλα της Κλάρας και της Ροζαλί, η κυρία Κακίδου;
Σελίδες: 204
Τιμή: 11,97€

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το Μπαλόνι του Θυμού – Δανάη Δάσκα

Πολλές φορές, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με συναισθήματα που είναι δύσκολο να διαχειριστούν, όπως ο θυμός. Τι συμβαίνει όμως όταν θυμώνουμε; Μήπως φουσκώνει μέσα μας ένα κόκκινο μπαλόνι που είναι έτοιμο να σκάσει; Σε αυτές τις ερωτήσεις απαντούν η Δανάη Δάσκα και ο πρωταγωνιστής του «Το Μπαλόνι του Θυμού», το μικρό άγριο τερατάκι της, που μας δείχνουν έναν όμορφο τρόπο να βοηθήσουμε τα παιδιά να κατανοήσουν το συναίσθημα του θυμού και χωρίς αμφιβολία αποτελούν την πρώτη πρόταση των Εκδόσεων Παπαδόπολος.
Σελίδες: 32
Τιμή: 12,59€

Απόδραση από το πειρατικό καράβι – Βίκυ Ξανθοπούλου

Τα escape rooms είναι ένας από τους πιο ιδανικούς τρόπους να διασκεδάσουμε και να ακονίσουμε το μυαλό μας ταυτόχρονα. Κάποιες φορές όμως, δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για τις μικρότερες ηλικίες. Αυτό ήρθε να το αλλάξει με τον δικό της καινοτόμο τρόπο η συγγραφέας και βραβευμένη εκπαιδευτικός Βίκυ Ξανθοπούλου, η οποία δημιούργησε μία σειρά με escape book, που για να αποδράσεις από τις σελίδες τους θα πρέπει να λύσεις γρίφους, να φέρεις εις πέρας πολλές διασκεδαστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες και φυσικά να πλοηγηθείς με αναπάντεχο τρόπο στο περιεχόμενό του. Το νέο βιβλίο απόδρασης της συγγραφέως με θέμα την «Απόδραση από το πειρατικό καράβι» αποτελεί τη δεύτερη πρόταση των εκδόσεων και περιμένει τους πειρατές-μικρούς αναγνώστες να το ανακαλύψουν!
Σελίδες: 96
Τιμή: 9€

Επειδή Έτσι – Mac Barnett

Η τελευταία πρόταση των εκδόσεων Παπαδόπουλος είναι ιδανική για όλους τους γονείς, καθώς πάντα τα παιδικά μυαλουδάκια έχουν μεγάλη περιέργεια, ρωτάνε συνεχώς διάφορες ερωτήσεις και θέλουν φυσικά να λαμβάνουν πρωτότυπες απαντήσεις! Έτσι, για να μην είναι η απάντησή μας ένα απλό «επειδή έτσι!», ο  πολυβραβευμένος Mac Barnett γράφει μια ιδιαίτερη ιστορία με πρωταγωνιστές έναν πατέρα και τη μικρή του κόρη, δίνοντας το τέλειο έναυσμα για φανταστικές συζητήσεις με τα παιδιά.
Σελίδες: 40
Τιμή: 12,59€

Εκδόσεις Διόπτρα

Ίσια το τιμόνι – Chris Naylor-Ballesteros

Οι αγαπημένοι πλέον ήρωες των παιδιών, ο Φρανκ και ο Μπερτ επιστρέφουν με μια νέα σπαρταριστή περιπέτεια, την οποία μας προτείνουν οι Εκδόσεις Διόπτρα. Αυτή τη φορά, στο «Ίσια το τιμόνι» ο Chris Naylor-Ballesteros μαθαίνει στους ήρωες του ποδήλατο και δημιουργεί έτσι μια αστεία και πρωτότυπη ιστορία για τη φιλία και την επιμονή, που διδάσκει στα παιδιά την πανίσχυρη δύναμη του «μαζί».
Σελίδες: 40
Τιμή: 13,95€

Μα πού πάνε τα μπαλόνια; – Κατρίνα Τσάνταλη

Ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα και φαντασία από την Κατρίνα Τσάνταλη είναι η δεύτερη επιλογή των εκδόσεων Διόπτρα. Η πρωτότυπη ιστορία του «Μα πού πάνε τα μπαλόνια;», μάς υπενθυμίζει πως οι άνθρωποι επιβαρύνουν καθημερινά το περιβάλλον με αμέτρητους τρόπους, και φυσικά ένας από αυτούς είναι και τα μπαλόνια, τα οποία άραγε που να καταλήγουν μετά το ταξίδι τους στην ελευθερία; Με διασκεδαστικό και πολύχρωμο τρόπο, το βιβλίο αυτό ευαισθητοποιεί τα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος και αξίζει αναμφισβήτητα μία θέση στην ανανεωμένη παιδική βιβλιοθήκη μας.
Σελίδες: 48
Τιμή: 12,92€

Εκδόσεις Κέδρος

Η παλέτα των δύσκολων συναισθημάτων – Έρα Μουλάκη

Όλοι οι άνθρωποι παλεύουν καθημερινά με δύσκολα συναισθήματα και τα παιδιά δεν αποτελούν εξαίρεση. Το ίδιο συμβαίνει και στη Συναισθηματικούλα, την πρωταγωνίστρια του «Η παλέτα των δύσκολων συναισθημάτων» της Έρας Μουλάκη. Όμως αυτή αποφεύγει να νιώσει φόβο, θυμό, άγχος και στενοχώρια γιατί τα θεωρεί αρνητικά συναισθήματα. Ώσπου μια μέρα η δασκάλα της στο σχολείο ζητάει στα παιδιά να γράψουν τι θα άλλαζαν στον κόσμο, αν ήταν θεοί για μια μέρα. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, η Συναισθηματικούλα αλλά και οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν ότι όλα τα συναισθήματα είναι σημαντικά, ακόμα και τα δύσκολα!

Μαζί με το βιβλίο αυτό, οι Εκδόσεις Κέδρος μάς προτείνουν και το «διδυμάκι» του, το «Τετράδιο των δύσκολων συναισθημάτων», το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κατανόηση των εννοιών του βιβλίου και βοηθούν το παιδί να εκφράσει τα συναισθήματά του, ενώ ταυτόχρονα καθοδηγεί και τους γονείς στο δύσκολο έργο της ανάπτυξης της συναισθηματικής αγωγής των παιδιών.
Σελίδες: 36/40
Τιμή: 6,93€/7,92€

Το μακρύ ταξίδι του Καραβάτζο, Περιπέτεια στη Θράκη – Κώστας Στοφόρος

Η αγαπημένη σειρά των λίγο μεγαλύτερων αναγνωστών εμπλουτίστηκε πρόσφατα με νέα περιπέτεια, που αυτή τη φορά τους ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη και τους καλεί να ακολουθήσουν τα χνάρια του κορυφαίου Ιταλού ζωγράφου Καραβάτζο για να ανακαλύψουν έναν πίνακά του, η ύπαρξη του οποίου είναι ακόμα υπό αναζήτηση. Η «Περιπέτεια στη Θράκη» του Κώστα Στοφόρου αποτελεί τη δεύτερη πρόταση των εκδόσεων Κέδρος και έναν ξεχωριστό και διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά να μάθουν την ιστορία της Θράκης αλλά και να έρθουν σε επαφή με έναν από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους της αναγέννησης.
Σελίδες: 240
Τιμή: 9,90€

Εκδόσεις Ψυχογιός

Το παιδί και το φεγγάρι – Δώρα Ανδρεαδάκη, Αργυρώ Μουντάκη

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός μάς προτείνουν μία ιστορία που θα μάθει στους μικρούς αναγνώστες να μην το βάζουν κάτω μπροστά στις «φουρτούνες», όπως ακριβώς έκαναν και οι πρωταγωνιστές της Δώρας Ανδρεαδάκη και της Αργυρώς Μουντάκη. Στο «παιδί και το φεγγάρι», μια φουρτουνιασμένη νύχτα, ένα καράβι κινδυνεύει και χρειάζεται βοήθεια. Θα καταφέρουν ο φαροφύλακας και ο γιος του να το οδηγήσουν με ασφάλεια στο λιμάνι;
Σελίδες:48
Τιμή: 13,95€

Θα έδινα τα πάντα – Έλενα Αρτζανίδου

Για τί θα δίναμε άραγε τα πάντα; Η Έλενα Αρτζανίδου και το βιβλίο της «Θα έδινα τα πάντα» μάς αποκαλύπτουν κάποιες καλές επιλογές που αξίζουν να τους δώσουμε τα πάντα, αν και όπως είναι φυσικό, για τον καθένα έχουν αξία διαφορετικά πράγματα. Όμως μεγαλύτερη αξία από όλα τελικά έχει το συναίσθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης, και αυτό έχει πάντα σημασία!
Σελίδες:48
Τιμή:12,96€

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Ειδική ομάδα κατά της οθόνης – Major Lenia

Μια χιουμοριστική και έξυπνη ιστορία για τα αποτελέσματα της υπερβολικής χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών βρίσκεται στην πρώτη θέση των επιλογών των Εκδόσεων Κλειδάριθμος. Το «Ειδική Ομάδα κατά της Οθόνης» μάς συστήνει την Ινές, η οποία είναι απεγνωσμένη, καθώς ο αδερφός της, ο Εμίλ, έχει τα μάτια του καρφωμένα στην οθόνη εδώ και βδομάδες και έτσι αναγκάζεται να καταφύγει στην ΕΟΟ, την Ειδική Ομάδα κατά της Οθόνης!
Σελίδες: 32
Τιμή: 9,99€

Αν είχες έναν δεινόσαυρο – Linda Bailey

Στη δεύτερη πρόταση των εκδόσεων για τους μικρούς αναγνώστες βλέπουμε το «Αν είχες έναν δεινόσαυρο», το οποίο μάς βάζει να σκεφτούμε τί θα κάναμε αν ένας δεινόσαυρος ήταν στο σαλόνι μας! Μήπως θα τον βάζαμε να δουλέψει, να κάνει μπέιμπι σίτινγκ, να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού; Με ποιους τρόπους άραγε μπορούμε να αξιοποιήσουμε έναν δεινόσαυρο; Γιατί μην ξεχνάμε, για κάποια πράγματα ο δεινόσαυρός δεν είναι κατάλληλος!
Σελίδες: 44
Τιμή: 10,98€

Εκδόσεις Anubis

Είναι ένα Τέρας στο Βιβλίο Σου – Τόμας Φλέτσερ

Ένα σκανταλιάρικο και χαριτωμένο Τέρας που τρύπωσε μέσα σε ένα διαδραστικό βιβλίο μάς προτείνουν οι Εκδόσεις Anubis. Το «Είναι ένα Τέρας στο Βιβλίο σου» του Τόμας Φλέτσερ αποτελεί τη αρχή της σειράς «Ποιος είναι στο βιβλίο σου», μίας από τις πιο επιτυχημένες σειρές διαδραστικών παιδικών βιβλίων διεθνώς, η οποία μετρά ήδη 7 τίτλους και συνεχίζει.
Σελίδες: 32
Τιμή: 9,81€

Bluey: Τρελά Παιχνίδια

Μια ευκαιρία να χρωματίσουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες και τις ξεχωριστές στιγμές από τον κόσμο της Bluey με φαντασία και όπως οι ίδιοι το επιθυμούν, δίνουν οι εκδόσεις Anubis στους μικρούς τους αναγνώστες με το «Bluey: Τρελά Παιχνίδια».
Σελίδες: 64
Τιμή: 8,91€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε την πένα του συγγραφέα: Άρης Αλεξανδρής, «Πώς ο Ιγνάτιος Καραθοδωρής έχασε τα πάντα»12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b