MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2023

Ανακοινώθηκαν τα «Όσκαρ της γαστρονομίας» – Η Λίμα του Περού είναι η γαστρονομική πρωτεύουσα του κόσμου, σύμφωνα με τον θεσμό The World’s 50 Best Restaurants.

Monopoli Team

Η φετινή λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, The World’s 50 Best Restaurants 2023, ανακοινώθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας και το εστιατόριο Central στη Λίμα του Περού ανακηρύχθηκε νικητής.

Το φετινό top 50 περιλαμβάνει εστιατόρια από 24 περιοχές σε πέντε ηπείρους. Η λίστα διαμορφώνεται από επιτροπή ειδικών και υπάρχουν μερικοί κανόνες: όσοι συμμετέχουν στην επιτροπή δεν μπορούν να ψηφίσουν εστιατόρια από το οποία έχουν οικονομικό συμφέρον, ενώ πρέπει να έχουν φάει στα εστιατόρια που ψήφισαν τους προηγούμενους 19 μήνες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένα εστιατόριο που είχε προηγουμένως κερδίσει την πρώτη θέση δεν μπορεί να κερδίσει για δεύτερη φορά. Οι προηγούμενοι νικητές μετακινούνται στη λίστα «Best of the Best», η οποία περιλαμβάνει τα εστιατόρια Noma, Osteria Francescana και Mirazur.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Κωνσταντινούπολη μέσα από 10 σταθμούς πολιτισμού, ιστορίας και γεύσεων12.09.2018

Central: Το κορυφαίο εστιατόριο του κόσμου για το 2023

Το Central στη Λίμα του Περού ανακηρύχθηκε καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2023. Είναι το πρώτο της Νότιας Αμερικής που κερδίζει τον συγκεκριμένο τίτλο. Το Central, που διευθύνεται από τον Virgilio Martínez και τη σύζυγό του Pia León, προσφέρει εδώ και 15 χρόνια υψηλή γαστρονομία με περουβιανά υλικά και τεχνικές.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜια βόλτα στα αγαπημένα μας café των μουσείων της Αθήνας12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b