MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μυστήριο 132 Sky Above Elefsina: Η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης γεμίζει με νότες τον ουρανό της Ελευσίνας

Οι «Συνοικισμοι A Festival» ρίχνουν αυλαία, στη Βλύχα – Νεκροταφείο πλοίων της Ελευσίνας, με την κορυφαία Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης σε μουσικές συνθέσεις ειδικά δημιουργημένες ή διασκευασμένες για τη διοργάνωση καθώς και εντυπωσιακά έργα του παρελθόντος.

Μυστήριο 132 Sky Above Elefsina: Η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης γεμίζει με νότες τον ουρανό της Ελευσίνας
Monopoli Team

Οι Συνοικισμοί A Festival, το διεθνές, πολυμεσικό φεστιβάλ της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ρίχνει αυλαία την Τετάρτη 28 Ιουνίου με το Μυστήριο 132 Sky Above Elefsina. Μια από τις κορυφαίες ορχήστρες σύγχρονης μουσικής της Ευρώπης, η Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης, θα γεμίσει τον ουρανό της Ελευσίνας με νότες από μουσικές συνθέσεις που δημιουργήθηκαν ή διασκευάστηκαν ειδικά για τη διοργάνωση, καθώς και από εντυπωσιακά πρωτότυπα έργα του παρελθόντος, που θα ερμηνευτούν σε μια εμβληματική τοποθεσία της πόλης, τη Βλύχα – Νεκροταφείο πλοίων.

Το μουσικό ταξίδι της Συμφωνικής Ορχήστρας της Δρέσδης στην Ελευσίνα περιλαμβάνει μουσικές συνθέσεις από διαφορετικές περιόδους της ιστορίας του πολιτισμού: έργα του Βενετού συνθέτη της Αναγέννησης Giovanni Gabrieli θα ερμηνευτούν σε συνδυασμό με μουσικά αποσπάσματα του συνθέτη ταινιών John Williams, καθώς και με σύγχρονα κομμάτια της Κωνσταντίας Γουρζή και του Wieland Reissmann. Το «Μυστήριο 132 Sky Above Elefsina» είναι μα ασυνήθιστη συναυλία κλασικής μουσικής με μοναδικές διασκευές για γαλλικά κόρνα, άλπχορν (κόρνα των Άλπεων), τρομπέτες και τούμπα, που αντικατοπτρίζει τις πολιτιστικές μεταβάσεις ανά τους αιώνες.

Ορχήστρα: Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης
Μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση Wieland Reissmann
Συνεργάτης μουσικής διεύθυνσης: Konstantinos Terzakis
Οργάνωση – Εκτέλεση παραγωγής: Συμφωνική Ορχήστρα της Δρέσδης & Φόρμιγξ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυνοικισμοί A Festival: Ένα διεθνές φεστιβάλ «ανοίγει» τις γειτονιές της Ελευσίνας σε κάθε μορφή τέχνης12.09.2018

Οι Συνοικισμοί A Festival, το διεθνές, πολυμεσικό φεστιβάλ της 2023 Ελευσίς περιλαμβάνει εικαστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσικά events, κινηματογραφικές δράσεις, σύγχρονο τσίρκο και ακροβατικά, αρχιτεκτονικές περφόρμανς, γαστρονομικές συναντήσεις και περιπατητικές διαδρομές, εργαστήρια και άλλες αναπάντεχες μορφές συμμετοχής σε περισσότερα από 45 σημεία της Ελευσίνας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρα: Τετάρτη 28 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21:00 | Ώρα Προσέλευσης: 20:00-20:30

Χώρος: Βλύχα – Νεκροταφείο Πλοίων | Σημείο Συνάντησης: Πάρκινγκ  Παλαιού Ελαιουργείου [Η πρόσβαση στη Βλύχα θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με λεωφορεία από το Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου προς Βλύχα]
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€ (φοιτητές, άνω των 65), ατέλειες: 5€  (Άνεργοι, ΑμεΑ και συνοδοί)

Διάρκεια: 75 λεπτά

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b