MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Vamvakou Experience Festival: Εορταστικό καλοκαιρινό τριήμερο στη Βαμβακού με δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις για όλους

Φέτος, στα πέντε χρόνια της Αναβίωσης, ζήστε όλη την εμπειρία της Βαμβακούς με συναυλία του Κωστή Μαραβέγια, τη θρυλική Εθνική του 2004, Graviera Project από τον σεφ Τίμο Ζαχαράτο, καλλιτεχνική πεζοπορία σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, astro-party από τον Γιώργο Μουχταρίδη και δεκάδες ακόμα εκπλήξεις.

Vamvakou Experience Festival: Εορταστικό καλοκαιρινό τριήμερο στη Βαμβακού με δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις για όλους
Φωτογραφία: Eftychia Vlachou
Monopoli Team

Είναι το χωριό, είναι το βουνό, είναι ένα φεστιβάλ, είναι εμπειρίες, είναι μια στάλα δροσιάς… είναι Vamvakou Experience Festival! Πολιτισμός και εκπαίδευση, αθλητισμός και ευεξία, καινοτομία και τεχνολογία, γαστρονομία και αγροδιατροφή, όλα εκεί, στα 900μ. υψόμετρο, στις πλαγιές του Πάρνωνα, στο χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας, 14-16 Ιουλίου 2023, σε ένα εορταστικό τριήμερο γεμάτο αυθεντικές εμπειρίες, με ελεύθερη είσοδο για όλους, με την υπογραφή της Vamvakou Revival και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μες στην καρδιά του καλοκαιριού, ανάμεσα στα έλατα και τα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού, άνθρωποι ενωμένοι μια αγκαλιά, εμπειρίες μοναδικές, καλοκαιρινές αναμνήσεις αξέχαστες! Η Vamvakou Revival σχεδίασε ένα υπέροχο πρόγραμμα για όλα τα ενδιαφέροντα, τους επισκέπτες και τους κατοίκους του χωριού με έμπνευση, μεράκι και αγάπη για τον τόπο. Συνεργάτες και φίλοι προσκλήθηκαν και φέτος στο χωριό για να βάλουν το δικό τους λιθαράκι, φέρνοντας μαζί τους εμπειρίες, προγράμματα, δραστηριότητες και την καλύτερή τους διάθεση.

Φωτογραφία: Eftychia Vlachou

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 – Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Συναρπαστικοί διαγωνισμοί, τρελές διαδρομές Formula-1, πίστες, αυτοκινητάκια 4×4 και τα προγράμματα F1 in Schools και 4×4 in Schools θα βρεθούν στο χωριό. Και φέτος, θα είναι μαζί μας το Γήπεδο Ζωής φέρνοντας τρία πρωτότυπα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα για ανασκαφή δεινοσαύρων, χορό και «προπόνηση» στίβου για τα παιδιά. Μια διαφορετική πεζοπορία στο «πλανητικό μας σύστημα» θα στηθεί στα Μονοπάτια του χωριού με οδηγό την αστροφυσικό Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού, ενώ η βραδιά θα κλείσει με ένα astro-party που θα συνδυάζει μουσική και αστροπαρατήρηση με special guest τον ραδιοφωνικό παραγωγό Γιώργο Μουχταρίδη σε ένα dj set που θα στηθεί στην αυλή του ξενώνα «Ρούγα της Βαμβακούς».

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 – Πόσες εμπειρίες χωρούν σε μία μέρα;

Ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται με μια μεγάλη συναυλία, μια γιορτή χαράς, συγκίνησης, ανεμελιάς, ξεγνοιασιάς, χορού και τραγουδιού. Όλοι μαζί στο προαύλιο του σχολείου της Βαμβακούς, ξάπλα στο γρασίδι, όρθιοι αγκαλιά, καλοκαίρι στην καρδιά! Οι Greek Legends της θρυλικής εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας του 2004 έρχονται στη Βαμβακού για γκολ, mentoring και θέαμα με τους μικρούς επισκέπτες.

Ο γνωστός σεφ Τίμος Ζαχαράτος θα μας παρουσιάσει μοναδικές συνταγές, ειδικά σχεδιασμένες για εμάς, με βασικό υλικό τις γραβιέρες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βαμβακούς «Parnon Poèma», σε ένα Graviera Project! Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες και ο Τίμος Κουρεμένος τους μυεί στον μαγευτικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας και του gaming.

Τα Graffiti Doodle Workshop, Εργαστήριο Robotics και Stroller Πειραμάτων για παιδιά και εφήβους που εντάσσονται στα σχολικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα ταξιδέψουν στη Βαμβακού! Φέτος, θα δούμε το χωριό με κλειστά μάτια, μέσα από το Κλίκable Project, ένα συμπεριληπτικό blindfold εργαστήριο φωτογραφίας με κλειστά μάτια από τους Artogether. Τέλος, το υπέροχο θεατρικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Βραζιλιάνου συγγραφέα Ρομπέρτο Ατάυντε, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του χωριού κάτω από τον πλάτανο στην Κάτω Βρύση.

Φωτογραφία: Giannis Georganes

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 – Κυριακή γιορτή και σχόλη στην καρδιά του Πάρνωνα

Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική πεζοπορία σε συνεργασία με το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών, οι οποίοι θα περπατήσουν σε μονοπάτι απολαμβάνοντας κατά τη διάρκεια της διαδρομής τρία έργα χορού σε χορογραφίες Έλενας Κέκκου σε μουσική Αντώνη Βλάχου, Γιάννη Νικολαΐδη σε μουσική Μανώλη Μανουσάκη και Κωνσταντίνου Ρήγου σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη.

Άμμος, χρώματα, χώματα, αλεύρια, treasure baskets γεμάτα ξύλινα παιχνίδια για τα πιο μικρά παιδιά, μαγικές ουσίες όπως slimes και oobleck, αλλά και πηλός θα είναι τα υλικά μας, σε ένα διασκεδαστικό Messy & Clay Play με τους Ηehe, ενώ όλη η οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα ταξίδι στη ζούγκλα με Yoga Dance. Μια ιδιαίτερη οινογνωσία θα λάβει χώρα στους νέους αμπελώνες του Διαμαντή Φαραντάτου στη Βαμβακού, ενώ η μεγάλη αυτή γιορτή θα κλείσει με μια μοναδική συναυλία jazz από την Ιmprojazz Band και μια παρουσίαση, στην πλατεία του χωριού, όσων απαθανάτισαν με κλειστά μάτια οι συμμετέχοντες στο Κλίκable project.

Φυσικά, από το τριήμερο αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δραστηριότητες στη φύση, πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία, αλλά και οutdoor massage με θέα το καταπράσινο τοπίο του Πάρνωνα.

Λίγα λόγια για τη Βαμβακού και τη Vamvakou Revival

H Vamvakou Revival ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού της Βαμβακούς Λακωνίας, από μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό, έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τα τελευταία χρόνια το κοινό όραμα της Αναβίωσης της Βαμβακούς, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Όραμα είναι η δημιουργία ενός χωριού-πρότυπου, βασισμένου στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων.

[relart 1]

Βασικό όχημα αποτελούν η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια η Βαμβακού να σφύζει και πάλι από ζωή με οικογένειες, παιδιά – και το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά. Οι βασικοί πυλώνες της πρωτοβουλίας είναι ο τουρισμός, η καινοτομία, ο πολιτισμός, η αγροδιατροφή και η επιχειρηματικότητα. Πρόθεση είναι η Βαμβακού να χαράξει τον δρόμο της αναβίωσης, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως μοντέλο, ώστε να ακολουθήσουν πολλά ακόμη χωριά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b