MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 20 Ιουνίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από συναυλίες μέχρι παραστάσεις, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 20 Ιουνίου.

Monopoli Team

Διάλεξη “Ο δημιουργικός παλμός του Μίκη Θεοδωράκη” στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Μίκης Θεοδωράκης δημιούργησε μια σειρά από αισθητικούς, ηθικούς, συναισθηματικούς και πολιτικούς δεσμούς, ανάμεσα στον ίδιο και τον ακροατή του, που περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από μια άμεση ικανοποίηση ή μια επιφανειακή απόλαυση. Δημιούργησε έργα που συνδύαζαν συναίσθημα και σκέψη, Έρωτα και Θάνατο, αρμονία και χάος. Την Τρίτη 20 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τίτλο “Ο Δημιουργικός παλμός του Μίκη Θεοδωράκη“. Η παρουσίαση αυτή θα εξετάσει χαρακτηριστικά της δημιουργικής παραγωγής και της προσωπικότητας του Θεοδωράκη από ψυχολογική, νευροεπιστημονική και ψυχαναλυτική σκοπιά, ενώ θα προταθούν ιδέες για το τι κάνει τη μουσική του τόσο σαγηνευτική, συναρπαστική και βαθιά ουσιαστική για τους ακροατές του. Τη διάλεξη θα πραγματοποιήσει ο Σπύρος Ορφανός, καθηγητής στο Μεταδιδακτορικό Τμήμα Ψυχοθεραπείας και Ψυχανάλυσης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και μελετητής της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη.
20/6 στις 19:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 

Γενέθλια του Μουσείου Ακρόπολης με μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του Καθηγητή Δ. Παντερμαλή

Την Τρίτη 20 Ιουνίου το Μουσείο Ακρόπολης κλείνει 14 χρόνια λειτουργίας και είναι η πρώτη χρονιά φέτος που την ημέρα των γενεθλίων του δεν θα είναι παρών ο αείμνηστος Καθηγητής Δημήτριος Παντερμαλής, ο οποίος υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Mουσείου Ακρόπολης από το 2000 έως το 2019 και ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Ακρόπολης από το 2009 έως το 2022. Με την ευκαιρία των γενεθλίων του Μουσείου Ακρόπολης και τιμώντας τη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου του, το Μουσείο προσκαλεί την Ορχήστρα Νέων Δίου και προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μουσικό αφιέρωμα στην μελοποιημένη ελληνική ποίηση, στον προαύλιο χώρο του. Η πολυμελής ορχήστρα αποτελείται από νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, με κοινό χαρακτηριστικό την καλλιτεχνική δεξιοτεχνία, το μεράκι και το ταλέντο τους. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής.
20/6 στις 21:00
Μουσείο Ακρόπολης 

Η παράσταση “Τα μάτια τέσσερα” στο Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου

Το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής ανοίγει την αυλαία του για το 2023 με την παράσταση “Τα μάτια τέσσερα” από την θεατρική ομάδα Δήμου Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις», ένα έργο του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή, μουσική Γιάννη Δημητρίου και σκηνικά/κοστούμια Ηλιάνας Σκουλάκη, στο Ανοιχτό Θέατρο ΔιονύσουΥπόθεση: Η νεαρή Άννα συλλαμβάνεται για διάφορα αδικήματα, εκ των οποίων το πιο σοβαρό είναι η αντίσταση κατά της Αρχής. Πώς θα της φερθούν άραγε οι τέσσερις εξουσίες; Η αστυνομία θα κάνει την καταγγελία; Ο βουλευτής θα μεσολαβήσει; Ο δικαστής θα προτείνει ευνοϊκή μεταχείριση; Ο δημοσιογράφος θα βγάλει την αλήθεια της; Οι τέσσερις εξουσίες θα σκεφτούν το δίκαιο ή τα συμφέροντά τους; Κι αυτό το δίκαιο πόσο δίκαιο είναι τελικά; Αν η μικρή Άννα ήταν κάποια άλλη Άννα; Θα της φέρονταν το ίδιο;
20/6, 21:00 
Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου

Ελληνική μουσική βραδιά από το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Την Τρίτη 20 Ιουνίου, το Εθνικό Ωδείο Νέας Σμύρνης παρουσιάζει μία ξεχωριστή καλοκαιρινή μουσική βραδιά με θέμα την ελληνική μουσική, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Στην εκδήλωση θα ακουστούν ορισμένες από τις γνωστότερες μελωδίες της ελληνικής μουσικής ιστορίας, από την παραδοσιακή, την έντεχνη αλλά και τη λαϊκή μουσική, ενώ θα παρουσιαστούν έργα σπουδαίων δημιουργών, όπως ο Μ. Καλομοίρης, ο Ν. Σκαλκώτας, ο Ν. Χατζηαποστόλου, ο Α. Μπαλτάς, ο Μ. Χριστοδουλίδης, ο Α. Αργυρού, ο Μ. Πλέσσας, ο Λ. Μαχαιρίτσας, ο Α. Ιωαννίδης και ο Μ. Βαμβακάρης κ.α. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν έργα Κύπριων δημιουργών ή έργα που σχετίζονται με την Κύπρο. Συμμετέχουν μουσικά σύνολα με σπουδαστές και καθηγητές του Ωδείου, τόσο από το κλασικό όσο και από το σύγχρονο τμήμα, καθώς και η παιδική και η μεικτή χορωδία του.
20/6, 19:00 
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206, Αθήνα

2ο Evia Film Project: Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με δωρεάν προβολές και παράλληλες δράσεις

Μικρόκοσμος (Downsizing)

Το Evia Film Project, η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, δίνει ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια, με ταινίες, εκπαιδευτικές δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, μουσική και καλοκαιρινή διάθεση. Από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2023, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιείται στην Αιδηψό, στη Λίμνη και στην Αγία Άννα. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Τρίτη 20 Ιουνίου, 21:00 | Αιδηψός – Σινεμά Απόλλων: Ταινία έναρξης, «Μικρόκοσμος» (Downsizing) του Αλεξάντερ Πέιν: Ο Μικρόκοσμος προτείνει ένα απίθανο σενάριο ως αντίδοτο στην πληθυσμιακή έκρηξη του πλανήτη: τι θα συνέβαινε αν κάποιοι Νορβηγοί επιστήμονες έβρισκαν τρόπο να συρρικνώσουν τις διαστάσεις ενός μέσου ανθρώπου. Ο μάστορας των «μικρών» αφηγήσεων Αλεξάντερ Πέιν επικεντρώνεται στην ιστορία ενός ζευγαριού (τους ερμηνεύουν ο Ματ Ντέιμον και η Κρίστεν Γουίγκ) που θέλει να ενταχτεί σε μια κοινότητα μικροσκοπικών ανθρώπων, οι οποίοι επιθυμούν να ζήσουν σε μικρές κοινότητες, φιλικές προς το περιβάλλον.
20-24 Ιουνίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο. 
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.filmfestival.gr/el/festival-gr/evia-film-project-gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ15ο Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους: Επιστρέφει στην Πελοπόννησο με 94 ταινίες από 34 χώρες12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b