MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 15 Ιουνίου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Οι γυναίκες επιστρέφουν: Μια ξεχασμένη ιστορία ηρωισμού σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα στην Πειραιώς 260

Την ξεχωριστή παράσταση «Οι γυναίκες επιστρέφουν», μία αληθινή αλλά ξεχασμένη ιστορία ηρωισμού, παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260, δύο Κύπριες δημιουργοί, η Μαγδαλένα Ζήρα και η Νέδη Αντωνιάδη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το έργο αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Κύπρο μετά την τουρκική εισβολή, από το 1975 έως το 1989 και έχουν ως πρωταγωνίστριες γυναίκες. «Οι γυναίκες επιστρέφουν» είναι μια παράσταση ντοκουμέντο, στην οποία έξι ηθοποιοί ενσαρκώνουν ένα πλήθος ρόλων, ζωντανεύοντας προσωπικές μαρτυρίες και αφηγήσεις. Παίζουν: Νέδη Αντωνιάδη, Σοφία Καλλή, Γιόλα Κλείτου, Ζωή Κυπριανού, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Μαρία Χατζηχριστοδούλου.
Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16/6 στις 21:00
Από 5€
Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα 20+2 highlights του Φεστιβάλ Αθηνών 202312.09.2018

2. Τσίου…: Η underground ταινία του Μάκη Παπαδημητράτου ανεβαίνει ως παράσταση στον Βοτανικό

Ο θρυλικός «Τσίου…» του Μάκη Παπαδημητράτου, το απόλυτο underground σύμβολο του ελληνικού σινεμά, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, 18 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, αυτή τη φορά με τη μορφή θεατρικής παράστασης. “Δεκαπενταύγουστο στη Αθήνα μένουνε μόνο οι μπατίρηδες και όσοι δεν έχουν κόσμο για να πάνε έξω. Εκείνος ο Δεκαπενταύγουστος ήταν πολύ δύσκολος. Φράγκα δεν υπήρχανε, δηλαδή ίσα – ίσα το πιώμα μου… Εκείνη τη μέρα θυμάμαι, όλος ο κόσμος που είχε μείνει στην Αθήνα ήταν πολύ τρελαμένος…”. Κάπως έτσι ξεκινάει η αφήγηση του Τσίου για εκείνο το καλοκαίρι που, μόνος στην Αθήνα, προσπάθησε να βρει τη δόση του και μαζί με αυτήν βρήκε και έναν ολόκληρο κόσμο από γνωστούς και άγνωστους της διπλανής πόρτας, σε μια διαρκή αναζήτηση ταυτότητας που έμελλε να μείνει στην ιστορία. Παίζουν: Αλέξανδρος Παρίσης, Μάκης Παπαδημητράτος, Αναστάσης Κολοβός, Τραϊάνα Ανανία, Αντώνης Τσοτσιόπουλος, Καλλιόπη Τζερμάνη, Δημήτρης Καπετανάκος, Γιάννης Μητάς, Νικήτας Παπαδόπουλος, Στράτος Σωπύλης, Μυρτώ Πετροχείλου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Fuerza Αγγελίδης, Αιμιλία Σιαφαρίκα, Ρεγγίνα Μανδηλάρη.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 (έως 16/7)
Από 15 ευρώ
Βοτανικός Live Stage, Ιερά Οδός 72, Αθήνα

3. Θεόδωρος Κουρεντζής και Utopia στο Ηρώδειο με τη μνημειώδη «Τρίτη Συμφωνία» του Μάλερ

Έναν ύμνο στη φύση, τη διάσημη Τρίτη Συμφωνία του Μάλερ, θα παρουσιάσουν ο σούπερ σταρ του πόντιουμ Θεόδωρος Κουρεντζής και το διεθνές μουσικό σύνολο Utopia, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Χαρισματικός και ιδιοσυγκρασιακός, ο Κουρεντζής έχει καταφέρει να αναγνωριστεί παγκοσμίως, χαρίζοντας στους λάτρεις της κλασικής μουσικής εκτελέσεις με ξεχωριστό καλλιτεχνικό στίγμα. Με το νέο του εγχείρημα, το σχήμα «Ουτοπία», το οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του (Βιέννη / Βερολίνο), ο μαέστρος επιστρέφει στη γενέτειρά του για να παρουσιάσει στο κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου την επιβλητική Τρίτη Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ.
Πέμπτη 15/6 στις 21:00
5-120€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

4. Παντελής Θαλασσινός και Μπάμπης Στόκας στο Faliro Summer Theater

Ο Παντελής Θαλασσινός και ο Μπάμπης Στόκας έρχονται στο Faliro Summer Theater για να ταξιδέψουν το κοινό από τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη έως τα νησιά του Αιγαίου. Μουσικά ταξίδια και θύμησες της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας, μέσα από παραδοσιακούς και πολίτικους ρυθμούς μπλεγμένους με νησιώτικα ερεθίσματα και τις προσωπικές δισκογραφίες των καλλιτεχνών. Μαζί τους η Ελεάννα Βαρελά. Συμμετέχουν οι χορωδίες “CHOROUS VIVENDI” & “ΡΥΘΜΟΣ” υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Βρυζάκη. Τους συνοδεύει επί σκηνής η ορχήστρα Ρυθμός υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Χιώτογλου.
Πέμπτη 15/6 στις 21:00
15-18€
Faliro Summer Theater, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο 

5. Trans – port, της Ειρήνης Δερμιτζάκη στον Πολυχώρο Vault

Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για τελευταία φορά απόψε το έργο της Ειρήνης Δερμιτζάκη«Trans – port», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με τον Σωτήρη Δούβρη και την Kassandra El Najjar. Ένας νταλικέρης μεταφέρει παράνομα με το φορτηγό του, μια γυναίκα από τη Συρία, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι τρανς. Το ταξίδι με προορισμό την Στοκχόλμη, ξεκινά από τον Πειραιά κι όσο τα χιλιόμετρα περνούν, οι δυο ήρωες, η Sabah κι ο Θοδωρής, ανακαλύπτουν όσα τους ενώνουν και τους χωρίζουν. Ένα road trip, ετεροχρονισμένης ενηλικίωσης, μέσα απ’ τα βιώματα των χαρακτήρων, τον πόλεμο, την προσφυγιά και τα ανεκπλήρωτα όνειρα. Μια συνάντηση δύο διαφορετικών ανθρώπων που φέρνει στην επιφάνεια, την ξενοφοβία, τη τρανσφοβία και τον μισογυνισμό μιας παγιδευμένης σε κοινωνικά στεγανά χώρας, που παλεύει να αλλάξει.
Πέμπτη 15/6 στις 21:15
13€
Πολυχώρος Vault, Μελενίκου 26, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b