MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

5 λόγοι για να επισκεφθείτε φέτος τη Σκύρο

Πανέμορφα τοπία, αυθεντική φιλοξενία και καλό φαγητό σάς περιμένουν στο νοτιότερο και μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων – Όλοι οι λόγοι για να επιλέξετε τη Σκύρο για τις διακοπές σας.

Photo by Jim Nakos on Unsplash
Photo by Jim Nakos on Unsplash
Monopoli Team

Προσιτή, αυθεντική και φιλόξενη, μισή καταπράσινη και εύφορη και μισή άγρια και άνυδρη, η Σκύρος έχει τη δική της ιδιαίτερη γοητεία. Γεμάτο εκπλήξεις και αντιθέσεις, το νοτιότερο και μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Βορείων Σποράδων, στα ανατολικά της Εύβοιας, αποτελεί ιδανικό προορισμό για ήρεμες διακοπές.

Η πρόσβαση γίνεται αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς (από την Κύμη Ευβοίας θα πάρετε το ferry που θα σας μεταφέρει στο λιμάνι της Σκύρου, τη Λιναριά, σε μιάμιση ώρα). Στη Σκύρο θα ανακαλύψετε πανέμορφα τοπία, παραλίες με καταπληκτικά νερά, παραδόσεις που κρατούν στο χρόνο και γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Photo by Jim Nakos on Unsplash

Photo by Jim Nakos on Unsplash

Η γραφική Χώρα και το κάστρο

Σκαρφαλωμένη σε έναν απόκρημνο λόφο, η Χώρα της Σκύρου, με τα στενά ελικοειδή δρομάκια και τα κατάλευκα σπίτια στην πλαγιά, θυμίζει έντονα Κυκλάδες. Ο οικισμός «αγκαλιάζει» έναν πανύψηλο βράχο, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει το βυζαντινό κάστρο, με το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του νησιού. Η διαδρομή έως εκεί είναι κουραστική, αλλά ανταμείβει τον επισκέπτη. Η θέα κόβει την ανάσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Στον αστερισμό του Πολ Σρέιντερ12.09.2018

Περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια της Χώρας που μυρίζουν γιασεμί και βασιλικό. Κάντε μια βόλτα στο κεντρικό καλντερίμι, τη Μεγάλη Στράτα, που διασχίζει όλη τη Χώρα και είναι γεμάτο με όμορφα μαγαζάκια που πωλούν τα πάντα, αλλά και καφενεία και ουζερί που σερβίρουν τοπικές νοστιμιές. Στην όμορφη πλατεία της Αιώνιας Ποίησης (ή Πλατεία Μπρουκ) θα δείτε το άγαλμα του Ρούπερτ Μπρουκ (Άγγλου ρομαντικού ποιητή που πέθανε σε ένα γαλλικό νοσοκομειακό πλοίο στα ανοιχτά του νησιού στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τάφηκε στη Σκύρο) και θα απολαύσετε τη φανταστική θέα στο Αιγαίο. Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο Μουσείο Φαλτάιτς, ένα από τα πρώτα λαογραφικά μουσεία της Ελλάδας, που φιλοξενεί ενδιαφέρουσες και πλούσιες συλλογές από τον παραδοσιακό πολιτισμό και την ιστορία της Σκύρου.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈλα να πάμε στο βουνό: Το πρώτο Helmos Mountain Festival ήταν άχαστο12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b