MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Στον αστερισμό του Πολ Σρέιντερ

Οι ταινίες και οι επανεκδόσεις που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 8 Ιουνίου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Master gardener

Ο αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Πολ Σρέιντερ έγινε διάσημος μόλις στα 30 του για το σενάριο του «Ταξιτζή». Φιλμ που κέρδισε το 1977 το Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες και διεκδίκησε 4 Όσκαρ μερικούς μήνες αργότερα, χωρίς όμως σε αυτές τις υποψηφιότητες να υπάρχει το όνομα ούτε του Σρέιντερ ούτε του σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε. Από το 1978 που ο Σρέιντερ άρχισε να σκηνοθετεί, γυρίζει συνήθως την ίδια ταινία κι έχει για πρωταγωνιστή ένα βασανισμένο άντρα με τραυματικό παρελθόν που αναζητά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή του. Ο «Master gardener» μπορεί να φαίνεται «μια από τα ίδια» αλλά έχει την οξυδέρκεια και κυρίως την έμπνευση να διηγηθεί τη γνώριμη ιστορία απολύτρωσης από μια διαφορετική οπτική γωνία αυτή τη φορά.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Όμορφο πρωινό

Την ίδια καλλιτεχνική ανησυχία, τον εντοπισμό δηλαδή της καινοτόμου ματιάς πάνω στα στερεότυπα του ερωτικού δράματος, εκφράζει και η Μία Χάνσεν Λαβ στο «Όμορφο πρωινό» με την Λεά Σεϊντού και τον Μελβίλ Πουπό να παραδίνονται στο ερωτικό πάθος. Η ικανότατη δημιουργός των φιλμ «Το μέλλον» και «Το νησί του Μπέργκμαν» χρησιμοποιεί το ερωτικό στοιχείο για να μιλήσει κυρίως για άλλα εξίσου σημαντικά ζητήματα στη ζωή μιας μοντέρνας και ανεξάρτητης γυναίκας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 8 Ιουνίου12.09.2018

Blackstone

Μια γυναίκα κινεί τα νήματα της ιστορίας και στην μαύρη κωμωδία- ντεμπούτο του Σπύρου Ιακωβίδη «Blackstone». Η Ελένη Κοκκίδου υποδύεται την απαρηγόρητη Ελληνίδα μάνα που ψάχνει να βρει τον εξαφανισμένο γιο της και αρνείται να δεχτεί πως ο «κανακάρης» της έχει καταχραστεί δημόσιο χρήμα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Transformers

Η μπλοκμπαστεριά της εβδομάδας είναι η νέα περιπέτεια των «Transformers» με τίτλο «Η εξέγερση των θηρίων». Εξίσου θορυβώδες και πληθωρικό με τα προηγούμενα φιλμ της σειράς αν και εδώ η δράση είναι κάπως πιο μαζεμένη και υποφερτή.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Mafia mamma

Στο υποτίθεται κωμικό «Mafia mamma» της πάλαι ποτέ ενδιαφέρουσας σκηνοθέτριας Κάθριν Χάρντγουικ («Thirteen», «Twilight») η Τόνι Κολέτ σε αμέτρητες γκριμάτσες υποδύεται την αρχηγό της ιταλικής μαφίας.
Αίθουσες προβολής

Να σου γνωρίσω τους γονείς μου

Στην κομεντί του Μάικλ Τζέικομπς «Να σου γνωρίσω τους γονείς μου» με τους Ρίτσαρντ Γκιρ και Σούζαν Σαράντον τα πεθερικά αποδεικνύονται πιο γοητευτικά από το ζευγάρι των νεονύμφων.
Αίθουσες προβολής

Παντρεμένη γυναίκα

Τέλος, η «Παντρεμένη γυναίκα» του Ζαν Λικ Γκοντάρ μελετά τις αδιέξοδες ανθρώπινες σχέσεις στην Γαλλία του 1964.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b