MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Παρασκευή 2 Ιουνίου

Συναυλίες και παραστάσεις με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Παρασκευή 2 Ιουνίου.

Monopoli Team

Music Escapades: Kadinelia – Alkyone στα Πανοραμικά Σκαλιά

Η σειρά συναυλιών Music Escapades του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει στα Πανοραμικά Σκαλιά με πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις, δημιουργούς της νεότερης γενιάς και απροσδόκητες μουσικές συναντήσεις. Στην πρώτη συναυλία για φέτος, την Παρασκευή 2 Ιουνίου, τα παραδοσιακά ακούσματα συναντούν τον σύγχρονο ήχο με δύο σχήματα από τη Βόρεια Ελλάδα, το ακουστικό ντουέτο της world μουσικής Kadinelia και τη νεαρή τραγουδοποιό Alkyone. Διασκευές σε παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και τον κόσμο διανθισμένα με blues, rock και funk στοιχεία, αλλά και πρωτότυπες pop-folk συνθέσεις, θα μας ταξιδέψουν σε ένα μουσικό σύμπαν με φόντο όλη την Αθήνα.
2/6, 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η παράσταση “Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω” στο Περιστέρι

Οι Σαιξπυρηνικοί παρουσιάζουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο θέατρο Πολιτών του Περιστερίου, το επαναστατικό έργο του Ντάριο Φο, “Δεν πληρώνω Δεν πληρώνω“. Υπόθεση: Σε αυτή την επίκαιρη πολιτική κωμωδία ο Ντάριο Φο εξετάζει με κριτική σκοπιά τη ζωή δύο εργατικών οικογενειών μέσα στο πλαίσιο μίας πρωτόγνωρης οικονομικής, ενεργειακής και πολιτικής κρίσης. Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια μαστίζουν την κοινωνία και στερούν από τις οικογένειες ακόμη και τα βασικά: τροφή και στέγη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι γυναίκες αποφασίζουν να εισβάλλουν στα σούπερ μάρκετ και να αγοράσουν τα τρόφιμα στις τιμές που εκείνες αποφασίζουν.
2/6, 20:00
Θέατρο Πολιτών – Παπαρηγοπούλου 94 , Περιστέρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOFF OFF Athens 2023: Το φεστιβάλ νέων θεατρικών σχημάτων και δημιουργών έρχεται στο Επί Κολωνώ12.09.2018

Η παράσταση “Βία Είναι…” της Μαίρης Μαραγκουδάκη στο Θέατρο της Ημέρας

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, η θεατρική ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας παρουσιάζει την παράσταση θέατρου ντοκουμέντου “Βία είναι…”. Στην παράσταση ακούγονται τα: “Moya” των Godspeed You Black Emperor, “Το όνομά μου είναι το δικό σου” του Σπύρου Γραμμένου, “Νανούρισμα” από τον Ματωμένο Γάμο του Φ. Γκ. Λόρκα σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκη, “Αλησμονώ και Χαίρομαι” από το Πολυφωνικό της Ηπείρου και “Μικρόκοσμος” της Ναζίμ Χικμέτ, σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου. Τα κείμενα-ντοκουμέντα που χρησιμοποίησε η ομάδα: Απόσπασμα από το έργο “Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα” του Ματέι Βίσνιεκ, “Ο Πόλεμος” του Μανώλη Αναγνωστάκη, απόσπασμα από το “Σχήματα της απουσίας” του Γιάννη Ρίτσου, “Σώπα, μη μιλάς” της Αζίζ Νεσίν, “Στους μεταγενέστερους” του Μπέρτολ Μπέχτ, “Θα ‘ρθει καιρός” της Κατερίνας Γώγου και “Μικρόκοσμος” της Ναζίμ Χικμέτ.
2/6, 21:00 (Τηλεφωνικές κρατήσεις: 6946947477 και 6943050501)
Θέατρο της Ημέρας – Νικ. Γεννηματά 20, Αθήνα

Η παράσταση Φ.Ο.Β.Ο.Σ στο ΕΜΠΡΟΣ

Η θεατρική ομάδα «ΠΥΞΙΔΑ» παρουσιάζει για 2η συνεχόμενη χρονιά την σκηνική σύνθεση με θέμα Φ.Ο.Β.Ο.Σ στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ την Παρασκευή 2 Ιουνίου. Η θεατρική ομάδα «ΠΥΞΙΔΑ» αποτελείται από ενθουσιώδεις ερασιτέχνες ηθοποιούς που αγαπούν το θέατρο και δουλεύουν αφοσιωμένα για να παρουσιάσουν την συνέχεια της πρώτης παράστασης των αυτοσχεδιασμών, ατομικών καθώς και ομαδικών. Λίγα λόγια από το έργο: “Αν όπως διαλαλούν οι αρχηγοί μας από τα μεγάφωνά τους, οι Εβραίοι ευθύνονται για όλες μας τις κακοτυχίες” αναρωτιέμαι “τι είσαι; Μια άμορφη μάζα χωρίς κύτταρα είσαι; ” Και απαντάω “Είμαι γλάρος, όχι άλλο ήθελα να πω, είμαι ηθοποιός” αλλά “αν μπορείτε να μην με κοιτάτε, στο φως πρέπει να κρύβομαι ενώ στο σκοτάδι είμαι ο εαυτός μου” γιατί … ” ήρθε ο φόβος που απλώνεται και όλα τα σκεπάζει σα σάβανο ” ετσι” σας ξέχασα, ξεχάστε με” Και ξαφνικά ενώ πνίγομαι και ο χώρος γύρω μου στενεύει σκέφτομαι ότι ” για μένα το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο είναι ένας άνθρωπος που λύνει τα δεσμά του φόβου και συνεχίζει τον ανήφορο.
2/6, 21:00
Θέατρο Εμπρός – Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλεξάντερ Πέιν: Ο βραβευμένος δημιουργός «ανοίγει» το 2o Evia Film Project με την ταινία «Μικρόκοσμος»12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b