MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

5 παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας ιδανικές για καλοκαιρινές διακοπές

Ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία, μαγευτικά τοπία και υπέροχες παραλίες συνδυάζονται αρμονικά σε αυτές τις παραθαλάσσιες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας για να σας προσφέρουν αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές.

Photo by Vladan Raznatovic on Unsplash
Photo by Vladan Raznatovic on Unsplash
Monopoli Team

Μπορεί τα νησιά να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο το καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν αρκετές πόλεις στην ηπειρωτική Ελλάδα που μπορούν να κάνουν τις διακοπές σας πραγματικά αξέχαστες. Εδώ, οι βουτιές συνδυάζονται με τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, τα μουσεία, τις γεμάτες ζωντάνια γειτονιές και πλατείες και τα ωραία στέκια για φαγητό και διασκέδαση. Διαλέξαμε πέντε παραθαλάσσιες πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε το καλοκαίρι για να ανακαλύψετε τις ομορφιές τους.

Καλαμάτα
Photo by Vladan Raznatovic on Unsplash

Photo by Vladan Raznatovic on Unsplash

Με τη θάλασσα να λαμπυρίζει στα πόδια της και τον Ταΰγετο να υψώνεται επιβλητικός από πάνω της, η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Παραδοσιακή αλλά και κοσμοπολίτισσα, διάσημη για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και με ανανεωμένο ταξιδιωτικό προφίλ τα τελευταία χρόνια, η Καλαμάτα έχει κάτι για όλους: μια υπέροχη παραλιακή ζώνη, καλοδιατηρημένα νεοκλασικά, πλατείες και πεζόδρομους που σφύζουν από ζωή, ποδηλατόδρομους, σημαντικά μουσεία, πολυτελή ξενοδοχεία, πλούσια αγορά, εξαιρετικές γεύσεις και αρκετή νυχτερινή ζωή. Όλα αυτά μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Η Αρκούδα» στο Aμφιθέατρο12.09.2018

Must Do:

Σημείο αναφοράς της μεσσηνιακής πρωτεύουσας είναι το κάστρο του 13ου αιώνα, το οποίο προσφέρει μοναδική θέα στην πόλη.

Επισκεφθείτε κάποια από τα σημαντικά μουσεία της πόλης: το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, τη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας, την Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, αλλά και το Πάρκο Σιδηροδρόμων, ένα μοναδικό στο είδος του υπαίθριο μουσείο όπου εκτίθενται παλιές μηχανές και σιδηροδρομικά βαγόνια.

Ένα από τα χαρίσματα της Καλαμάτας είναι η τεράστια παραλία της με τα πεντακάθαρα νερά. Το παραλιακό μέτωπο εκτείνεται κατά μήκος της λεωφόρου Ναυαρίνου και αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία για βόλτα, ποδηλατάδα και εύκολες βουτιές το καλοκαίρι.

Αν θέλετε beach bars, κατευθυνθείτε προς την παραλία της Βέργας, τη Μικρή Μαντίνεια και τη Σάντοβα.

H Καλαμάτα μπορεί να γίνει το ορμητήριό σας για θαυμάσιες καλοκαιρινές εκδρομές. Οι δαντελωτές ακρογιαλιές και τα γραφικά χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης (Κιτριές, Καρδαμύλη, Στούπα κ.ά.), η Πύλος, η Μεθώνη και η Κορώνη με τα ξακουστά κάστρα τους, η πολυφωτογραφημένη παραλία Βοϊδοκοιλιά και το φαράγγι του Πολυλιμνίου, είναι μερικές από τις επιλογές που έχετε.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ: Οι “Ρίζες” στήνουν ένα τεράστιο καλοκαιρινό γλέντι στην Τεχνόπολη12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b