MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Quelle Catastrophe!: Μία performance-ανάγνωση πάνω στο έργο του Μπέκετ ανεβαίνει στο Θέατρο Θησείον από τον Αντρέα Μαντά

Ο Αντρέας Μαντάς παρουσιάζει, στο Θέατρο Θησείον, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μια αυτοσχεδιαστική performance-ερευνητική ανάγνωση πάνω στο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, με τίτλο «Quelle Catastrophe!».

Monopoli Team

To «Quelle Catastrophe!» είναι μια ερευνητική ανάγνωση πάνω στο έργο του Samuel Beckett. Μια αυτοσχεδιαστική performance-σύμπραξη του ηθοποιού Αντρέα Μαντά και του μουσικού Τηλέμαχου Μούσα, με παράλληλη αφήγηση επί σκηνής, από τον συγγραφέα-μεταφραστή, Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, η οποία παρουσιάζεται, από τις 29 Μαΐου, στο Θέατρο Θησείον.

Ο Samuel Beckett δεν μας διηγήθηκε αυτό που μας συνέβη αλλά μας ανάγκασε να στραφούμε στο υπέδαφος για να ανακαλύψουμε τι πραγματικά συνέβη και τι πρόκειται να μας συμβεί. Μας ανάγκασε να αντικρίσουμε τους εαυτούς μας.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το «Quelle Catastrophe!» περιγράφει αυτή την αέναη επιστροφή στον αληθινό εαυτό, μπλεγμένη μέσα στη συλλογική ματαιότητα. Για αυτό κι οι ήρωές του είναι φαντάσματα, ταπεινά, με τις μνήμες τους να αναδύονται στο φως και κατόπιν να εξαφανίζονται.

Οι χαρακτήρες του, αντικρίζοντας το ατελείωτο δάσος του Beckett εστιάζουν στο δέντρο. Ψηλαφούν την καρδιά του, ανιχνεύουν τις φλέβες, τις ρίζες του, μ’ όλο τον υπόγειο μικρόκοσμό τους, αφουγκραζόμενοι τον εκκωφαντικό θόρυβο της απομόνωσής τους.

Το δέντρο, τα δέντρα αυτά, τα πρόσωπα/χαρακτήρες που περνούν αφαιρετικά από το κείμενο, δεν παραιτούνται όσο κι αν πιέζονται από την παρακμή, τη φθορά, την ανάγκη για δύναμη και την ανάγκη για αποτυχία. Προχωρούν, μόνοι τους, προς το βωμό της θυσίας και τελικά της λύτρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ τραγική ιστορία των Μακμπέθ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γκουτζαμάνη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

Οι χαρακτήρες του Quelle Catastrophe! ονειρεύονται αυτά τα πρόσωπα και ο αφηγητής αποκωδικοποιεί τα όνειρά τους, απευθυνόμενος στο κοινό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Αντρέας Μαντάς

Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας

Παίζουν: Αντρέας Μαντάς, Τηλέμαχος Μούσας και Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης (αφηγητής) | Επίσης συμμετέχουν, ως special video performers: οι George Pelecanos, Julee Cruise, Barry Adamson, Larry “Ratso” Sloman, Ted Milton, Tav Falco, Lindy Morrison.

Διάρκεια: 90'
Τιμές Εισιτηρίων: 13 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: 29 Μαΐου έως 6 Ιουνίου 2023
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διασκευή: Αντρέας Μαντάς
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/quelle-catastrophe/
Πληροφορίες Χώρου: Θησείον - ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο. Τηλ: 21 0325 5444
Φωτογραφίες: Νίκη Παγιατάκη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b