MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
18
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πότε καταγράφηκε το πρώτο φιλί στην ανθρωπότητα;

Με τα νέα ευρήματα, τα φιλιά θεωρούνταν ένα συνηθισμένο μέρος της ρομαντικής και σεξουαλικής οικειότητας στην αρχαιότητα σε πολλούς πολιτισμούς και δεν έχουν ρίζα σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή.

Monopoli Team

Αν αναρωτιόσουν πότε καταγράφηκε το πρώτο φιλί στην ανθρωπότητα, οι επιστήμονες μάς ταξιδεύουν στον χρόνο, πηγαίνοντάς μας 4.500 χρόνια πίσω στην αρχαία Μέση Ανατολή. Το πρώτο καταγεγραμμένο φιλί σημειώθηκε λοιπόν, 1.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε μέχρι τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠόσα χρήματα χρειάζεστε για να θεωρείστε μέλος της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ12.09.2018

Το φιλί ήταν κάτι που συνηθιζόταν σε μερικές από τις πρώτες κοινωνίες της Μεσοποταμίας όπως αναφέρει η επιστημονική κοινότητα, και αυτό στηρίζεται σε αρχαία κείμενα από το 2500 π.Χ., στα οποία υπάρχουν καταγραφές φιλιών. Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, οι ερευνητές αναφέρουν παράλληλα πως: Το φιλί μπορεί να ήταν η κύρια αιτία για την εξάπλωση ασθενειών που μεταδίδονται από το στόμα, όπως ο επιχείλιος έρπης αλλά και άλλων ασθενειών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το φιλικό ή εντός οικογένειας φιλί ήταν κάτι σύνηθες μεταξύ των ανθρώπων διαχρονικά παντού. Ωστόσο, το σεξουαλικό ή και ρομαντικό φιλί δεν ήταν «καθολική» πρακτική σε όλους τους πολιτισμούς γι’ αυτό δεν ήταν και τόσο διαδεδομένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤιτανικός: Τρισδιάστατο μοντέλο αποκαλύπτει το ναυάγιο όπως δεν το έχουμε ξαναδεί12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
Σχετικά Θέματα
Περίεργα
Γαλλία: Νέα τοιχογραφία δείχνει το Άγαλμα της Ελευθερίας να κλείνει τα μάτια του από ντροπή
Περίεργα
Μετεωρίτης που βρέθηκε από τον Άρη στη Γη, πουλήθηκε για 5,3 εκ.  δολάρια στη Νέα Υόρκη
Περίεργα
Ηλεκτροκίνητα οχήματα παντού στο Όσλο – Τι έχει κάνει διαφορετικά η Νορβηγία;
Επίκαιρα
Τεχνητή Νοημοσύνη: 1 στους 3 Έλληνες δηλώνει ότι «είναι κακή για την ανθρωπότητα»
Περίεργα
Μεγάλη διάκριση για τον ελληνικό τουρισμό: Ένα ελληνικό νησί στην κορυφή του κόσμου για το 2025
Επίκαιρα
Μωβ μέδουσες: Νέα έξαρση στις ελληνικές θάλασσες
Περίεργα
Ποια είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τα καθαρότερα ύδατα κολύμβησης;
Επίκαιρα
Αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Κρήτη
Περίεργα
Πώς ήταν ο Παρθενώνας το 432 πΧ; Μια ψηφιακή αναπαράσταση (vid)
Επίκαιρα
Πόσο θα κοστίσει η Eurovision 2025 στην Ελλάδα; (vid)
Μουσικά Νέα
Eurovision 2025: «Τέλος» οι σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από τη σκηνή
ShowBiz
Σφράγισαν λάθος σπίτι μετά τον θάνατο της Καίτης Γκρέυ