MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Madonna: Για πρώτη φορά σε δημοπρασία οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες του λευκώματος “Sex”

Με αφορμή τον εορτασμό της 30ής επετείου από την κυκλοφορία της αμφιλεγόμενης αυτής έκδοσης του 1992, ο οίκος Christie’s βγάζει για πρώτη φορά σε δημοπρασία τις σκανδαλώδεις φωτογραφίες της Madonna.

Monopoli Team

Τον Οκτώβριο, περισσότερες από 40 εκτυπώσεις που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στο “Sex” θα διατεθούν προς πώληση ως μέρος μιας ειδικής αυτόνομης δημοπρασίας. Κάθε εκτύπωση θα είναι μια έκδοση και θα υπογράφεται από την ίδια τη Madonna και τον φωτογράφο μόδας Steven Meisel, στον οποίο ανήκουν οι λήψεις στο λεύκωμα των 134 σελίδων.

Οι τιμές θα κυμαίνονται από 50.000 έως 300.000 δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Darius Himes, αντιπρόεδρου του οίκου Christie’s.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για το Raising Malawi, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε από τη Madonna το 2006 για την στήριξη ορφανών και ευάλωτων παιδιών στη χώρα της νοτιοανατολικής Αφρικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Madonna απαντά για την εμφάνισή της στα Grammy: “Πιάστηκα πάλι στα δίχτυα του μισογυνισμού και του ηλικιακού ρατσισμού”12.09.2018

«30 χρόνια μετά, το Sex εξακολουθεί να είναι κάπως αμφιλεγόμενο, αλλά εξακολουθεί να διαβάζεται ως ένα πολύ θετικό ορόσημο για το σώμα, θετικό για το σεξ», δήλωσε ο Himes. «Ήταν συγκλονιστικό και συγκινητικό και απαθανάτισε την καυτή ενέργεια που έβγαινε από τη Madonna στις αρχές της δεκαετίας του 1990».

Η κυκλοφορία του “Sex” είχε συμπέσει παράλληλα με το πέμπτο άλμπουμ της ποπ σταρ με τίτλο “Erotica” και είχε προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το βιβλίο περιελάμβανε γυμνές φωτογραφίες της Madonna – και όχι μόνο – οι οποίες αποτύπωναν πόζες προσομοίωσης σεξουαλικών πράξεων. Το “Sex” περιλάμβανε επίσης φωτογραφίες του τότε συντρόφου της Madonna, του ράπερ Vanilla Ice, αλλά και άλλων σταρ όπως της Naomi Campbell και της Tatiana von Fürstenberg.

Το Βατικανό έκανε έκκληση στους ακόλουθούς του τότε να μποϊκοτάρουν το βιβλίο, το οποίο μάλιστα είχε απαγορευτεί σε χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ιαπωνία. Παρ’ όλα αυτά, το “Sex” έγινε εμπορική επιτυχία και πούλησε περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα!

Ο Himes περιέγραψε τη σειρά φωτογραφιών ως «παιχνιδιάρικες και ερωτικές», προσθέτοντας ότι οι εικόνες του Meisel αντέχουν στον χρόνο, μέχρι και τρεις δεκαετίες αργότερα. «Η σειρά απαθανατίζει μια χρονική στιγμή ενός από τους πιο σπουδαίους φωτογράφους μόδας της γενιάς του και της βασίλισσας της ποπ. Ενώ υπάρχει κάτι το παιχνιδιάρικο στις εικόνες, πραγματοποιείται επίσης και μια μελέτη πάνω στο γυμνό. Νομίζω ότι έχουν απήχηση σε πολλές γενιές», σημείωσε ο Himes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣάλος με τη συλλογή κοσμημάτων συνεργάτη των Ναζί που δημοπρατεί ο Christie’s12.09.2018

Το “Sex” κυκλοφόρησε επίσης στην περίοδο της κορύφωσης της επιδημίας του AIDS στις ΗΠΑ και το λεύκωμα περιείχε ειλικρινείς απεικονίσεις της ομοφυλοφιλίας σε μια εποχή που οι σχέσεις των ομοφυλόφιλων ήταν λιγότερο κοινά αποδεκτές.

Σε μια ιστορία του Instagram τον Οκτώβριο, η Madonna ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το λεύκωμα βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για άλλες γυναίκες καλλιτέχνιδες να εκφράσουν τη σεξουαλικότητά τους, αν και η ίδια εκείνη την εποχή δέχτηκε έντονες αντιδράσεις για τις φωτογραφίες που απεικόνιζαν άντρες να φιλούν άντρες, γυναίκες να φιλούν γυναίκες και την ίδια να φιλάει τους πάντες.

Με πληροφορίες από CNN.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b