MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σάλος με τη συλλογή κοσμημάτων συνεργάτη των Ναζί που δημοπρατεί ο Christie’s

Μια μεγάλη ιδιωτική δημοπρασία κοσμημάτων του οίκου Christie’s πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις λόγω της σχέσης του ιδιοκτήτη της με τους Ναζί, τους οποίους έχει ήδη επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο οίκος δημοπρασιών.

Monopoli Team

Μια τεράστια συλλογή κοσμημάτων πρόκειται να βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s, ωστόσο αυτό που τραβά το ενδιαφέρον κοινού και ειδικών δεν είναι τόσο το μέγεθος και η αξίας της, αλλά η μελανή ιστορία του ιδιοκτήτη της.

Σύμφωνα με τους New York Times, σήμερα Τετάρτη, 3 Μαΐου, ο οίκος δημοπρασιών θα προσφέρει προς πώληση 700 κοσμήματα από την Αυστριακή κληρονόμο Χάιντι Χόρτεν σε μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις κοσμημάτων στην ιστορία.

Η συλλογή αναμένεται να «πιάσει» περισσότερα από 150 εκατ. δολάρια, μέγεθος που ξεπερνά κατά πολύ το ποσό των 137 εκατ. δολαρίων που απέφερε η θρυλική συλλογή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣκωτία: Επιστήμονες βρήκαν μυστηριώδη σημάδια στον «Λίθο του Πεπρωμένου», λίγο πριν τη στέψη του Καρόλου12.09.2018

Όπως αναφέρει ο οίκος Christie’s, τα κοσμήματα της Χόρτεν, η οποία πέθανε πέρυσι, αποτελούν μέρος της σημαντικής κληρονομιάς που έλαβε μετά τον θάνατο του πρώτου της συζύγου, Χέλμουτ, το 1987.

Ωστόσο ο οίκος δημοπρασιών αποκάλυψε ότι «οι επιχειρηματικές πρακτικές του κ. Χόρτεν κατά τη ναζιστική εποχή, όταν αγόραζε εβραϊκές επιχειρήσεις που πωλούνταν υπό πίεση, είναι καλά τεκμηριωμένες».

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟκτώ σπάνια έργα του Jean-Michel Basquiat ξανά μαζί για πρώτη φορά12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b