MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρεμιέρες: Μια γυναίκα επιστρέφει στη Σεούλ

Μέσα σε ένα εξωφρενικά μεγάλο αριθμό (11!) νέων και παλιών ταινιών που βγαίνουν από σήμερα στις αίθουσες, ένα αλλιώτικο χρονικό ενηλικίωσης ξεχωρίζει.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Επιστροφή στη Σεούλ

Ο λόγος για την ταινία του γαλλοκαμποτζιανού Νταβί Τσου «Επιστροφή στη Σεούλ» που αφηγείται με ανεπιτήδευτη απλότητα και δίχως εύκολο συναισθηματισμό την απόπειρα μιας υιοθετημένης νεαρής γυναίκας να γνωρίσει τους βιολογικούς γονείς της.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ας ξημερώσει ειρήνη

Σαν άτυπη συνέχεια της «Επίσκεψης της μπάντας» που του χάρισε τη διεθνή φήμη πριν από 15 χρόνια, μοιάζει το «Ας ξημερώσει ειρήνη» του ισραηλινού Εράν Κολίριν που καταπιάνεται με άλλη μια κατάσταση ιλαροτραγικού εγκλεισμού.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ρένφιλντ

Το «Ρένφιλντ» του Κρις Μακ Κέιν είναι μια άλλη, σαφώς πειραγμένη και μοντερνίζουσα άποψη γύρω από το μύθο του απέθαντου Κόμη Δράκουλα με τον πιστό υπηρέτη του Ρένφιλντ να αποκτά (επιτέλους!) ρόλο πρωταγωνιστή.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Υπνωτιστές

Στους «Υπνωτιστές» του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ ο Μπεν Αφλεκ υποδύεται έναν απαρηγόρητο ντετέκτιβ που είδε τη μικρή κόρη του να εξαφανίζεται χωρίς κανένα ίχνος κι από τότε έχει βάλει σκοπό της ζωής του να την εντοπίσει.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τηλεφώνησε στην Τζέιν

Η Σιγκούρνι Γουίβερ και η Ελίζαμπεθ Μπανκς είναι τα δύο ονόματα-κράχτες του δραματικού «Τηλεφώνησε στην Τζέιν» της σκηνοθέτριας Φίλις Νάγκι η οποία είχε γράψει το σενάριο του «Carol».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Αγάπη ξανά

Στην αισθηματική κομεντί «Αγάπη ξανά» η Σελίν Ντιόν μεταμορφώνεται σε γκουρού του έρωτα.
Aίθουσες προβολής

Το καλύτερο παιχνίδι του κόσμου

Η γαλλική κωμωδία «Το καλύτερο παιχνίδι του κόσμου» ποντάρει πολλά στην περσόνα του Ζαμέλ Ντεμπούζ.
Αίθουσες προβολής

Γουίνι το αρκουδάκι: Αίμα και μέλι

Το θρίλερ τρόμου Γουίνι το αρκουδάκι: Αίμα και μέλι προφανώς και δεν έχει πολλά κοινά στοιχεία με την παιδική αθωότητα του Winnie the Pooh.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η Έλα Μπέλα και τα μαγικά της

Στο νορβηγικό animation «Η Έλα Μπέλα και τα μαγικά της» η ηρωίδα του τίτλου είναι μια καλόκαρδη πιτσιρίκα που θέλει να κάνει χαρούμενους τους φίλους της.
Κριτική και αίθουσες προβολής

1900

Η μία από τις δύο επανεκδόσεις της εβδομάδας είναι το ταξικό και αντιφασιστικό έπος του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «1900» με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ ντε Νίρο και Ζεράρ Ντεπαρντιέ, αν και εκείνος που κλέβει την παράσταση είναι ο Ντόναλντ Σάδερλαντ.
Αίθουσες προβολής

Επιλεγμένες στιγμές από την ιστορία(ες) του σινεμά

Τέλος το «Επιλεγμένες στιγμές από την ιστορία(ες) του σινεμά» είναι μια ακόμη σινεφίλ παρακαταθήκη του μέγιστου Ζαν Λικ Γκοντάρ.
Αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b