MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 9 Μαΐου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 9 Μαΐου.

Monopoli Team

One Three Some – Απόπειρα Δημιουργίας Μιας Δημοκρατικής Συνέλευσης

Το “One Three Some – Απόπειρα Δημιουργίας Μιας Δημοκρατικής Συνέλευσης”, παρουσιάζεται για μία μόνο μέρα την Τρίτη 9 Μαΐου στο Δημαρχείο Αθηνών, στο πλαίσιο του Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων. “Το One Three Some – Απόπειρα Δημιουργίας Μιας Δημοκρατικής Συνέλευσης”, είναι μια συμμετοχική παράσταση που φτιάχνουν οι ίδιοι οι θεατές/συμμετέχοντες μαζί με τρεις ηθοποιούς, σε σύλληψη και δημιουργία της Δανάης Θεοδωρίδου. Η σκέψη πίσω από την πρόταση αυτή είναι ότι άτομα που στη μεγάλη πλειοψηφία τους δεν έχουν σχέση με θεσμικές μορφές της δημοκρατίας, μπαίνουν σε μέρη όπου παίρνονται σημαντικές πολιτικές αποφάσεις και προτείνουν μια εναλλακτική πρακτική της δημοκρατίας μέσα σε αυτά. Συμβάλλουν έτσι στην ανάδειξη ενός νέου κοινωνικού φαντασιακού σχετικά με το τι είναι δημοκρατία και πώς θέλουμε να την ασκούμε ως πολίτες.
9/5, 18:00-21:00
Κράτηση θέσεων στο email: [email protected]
Δημαρχείο Αθηνών – Αθηνάς 63, Αθήνα

Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Παρουσίαση βιβλίου στο Βιβλιοπωλείο Monogram

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με πιο πλούσιο πρόγραμμα από ποτέ και πολλές εκπλήξεις. Την Τρίτη 9 Μαΐου, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Τάσου Παπαναστασίου, «Το σπάσιμο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο  Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ηρακλής Μοσκώφ και η Εθνική Εκπρόσωπος της ΜΚΟ Α21, Μαρίνα Ντονοπούλου.
9/5, 20:30 
Βιβλιοπωλείο Monogram – Υμηττού 17, Χολαργός

Συζήτηση με θέμα “The data frontier. Investigating mass surveillance in the EU” στο State of Concept

Τα τελευταία χρόνια ακούμε διαρκώς για τα προσωπικά δεδομένα και την ανάγκη διαφύλαξης τους. Στην Ελλάδα μάλιστα, έχουμε ακούσει αρκετές φορές για διαρροή προσωπικών δεδομένων. Τα προσωπικά δεδομένα, είναι όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται σε ένα άτομο και μπορούν άμεσα ή έμμεσα να οδηγήσουν στην αναγνώρισή του. Για παράδειγμα, το όνομά μας, η διεύθυνσή μας, ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου μας, το σχολείο στο οποίο πηγαίνουμε, είναι κάποια μόνο ενδεικτικά παραδείγματα αναφορικά με το τι θεωρείται προσωπικό δεδομένο στην καθημερινή μας ζωή, ενώ κάποιες φορές τα προσωπικά δεδομένα αφορούν σε ιδιαίτερα ευαίσθητα στοιχεία της ιδιωτικής μας ζωής, όπως στο θρήσκευμα ή στις πολιτικές πεποιθήσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναπτύξει ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων και πολιτών τρίτων χώρων. Πώς όμως διαμορφώνονται οι πολιτικές που επηρεάζουν το μέλλον αυτού του πλαισίου προστασίας εντός της ΕΕ; Για να λυθούν όλες αυτές οι εύλογες απορίες, τo State of Concept στα πλαίσια του προγράμματος Truth will not take Care of itself, a series of investigations, facts and oral histories προσκαλεί την Τρίτη 9 Μαΐου το κοινό στη συζήτηση The data frontier. Investigating mass surveillance in the EU με τους Αποστόλη Φωτιάδη, Luděk Stavinoha και Giacomo Zandonini.
9/5, 18:30
Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά, χωρίς μετάφραση.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στο [email protected]. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
State of Concept – Τούσα Μπότσαρη 19, Αθήνα

Συζήτηση “10 χρόνια στίγμαΛόγου, Ο άνθρωπος και ο κόσμος στη λογοτεχνία σήμερα» στον Ιανό

Την Τρίτη 9 Μαΐου, ο IANOS και το στίγμαΛόγου, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη δημιουργία του, διοργανώνουν συζήτηση με τίτλο «Ο άνθρωπος και ο κόσμος στη λογοτεχνία σήμερα», με προσκεκλημένους τους πεζογράφους Γεωργία Συλλαίου και Μιχάλη Μακρόπουλο, και τους ποιητές Δανάη Σιώζιου και Δημήτρη Πέτρου. Οι καλεσμένοι θα συζητήσουν για τα πιο πρόσφατα βιβλία τους με τα μέλη της συντακτικής ομάδας του stigmalogou.gr, τη Χριστίνα Λιναρδάκη, τη Λίλια Τσούβα και την Κατερίνα Τσιτσεκλή, ενώ η Ήλια Λούτα θα κάνει την εισαγωγή σε καθένα από αυτά. Τα υπό συζήτηση βιβλία είναι τα: Ο δικός της καθρέφτης της Γεωργίας Συλλαίου, Ιστορίες από ένα περασμένο μέλλον του Μιχάλη Μακρόπουλου, Ενδεχόμενα τοπία της Δανάης Σιώζιου και Εικοστός κόσμος του Δημήτρη Πέτρου.
9/5, 18:00
Ιανός Σταδίου – Σταδίου 24, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDigital Love: Μια performance της Ευγενίας Γραμμένου στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b